Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Θεσσαλονίκη. Τουλάχιστον 100.000 πιστοί έχουν προσκυνήσει την Εικόνα του «Άξιον Εστί»


Ορθόδοξοι από όλη την Ευρώπη καταφθάνουν στη Θεσσαλονίκη, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου προκειμένου να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα της Θεοτόκου «Άξιον Εστί». 
Μάλιστα υπολογίζεται πως καθημερινά, διαβαίνουν το κατώφλι του Ιερού Ναού δέκα με δώδεκα χιλιάδες άνθρωποι, εναποθέτοντας τις ελπίδες τους στη χάρη της Παναγίας.
Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας από το Άγιο Όρος μεταφέρθηκε στη συμπρωτεύουσα σε μία δύσκολη εποχή για την χώρα μας προσελκύοντας πλήθη λαού από όλο τον κόσμο.
Δεκάδες πούλμαν από Βουλγαρία και Ρουμανία γεμάτα με πιστούς κάθε ηλικίας, κατακλύζουν τη γύρω περιοχή. Ο μεγαλύτερος αριθμός των πιστών προέρχεται από τη Ρωσία.

Κάθε λεπτό 10 άνθρωποι προσκυνάνε την Εικόνα, ενώ καθημερινά φθάνουν στις 12.000 χιλιάδες, σύμφωνα τα επίσημα στοιχεία της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εκατό χιλιάδες λαού, προσκύνησε μέχρι σήμερα, ενώ η προσέλευση συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι, τα περισσότερα ξενοδοχεία στη Θεσσαλονίκη έχουν καλύψει τη πληρότητα στο 95% μέχρι στις 31 Οκτωβρίου.

http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/246079/thessaloniki-100000-pistoi-ehoyn-proskynisei-tin-eikona-axion-esti

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου