Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Η θέση των "Αναβάσεων" ως προς τον Ρ/Σ της Μητροπόλεως Πειραιώς


Πριν μερικές ημέρες στο ορθόδοξο ιστολόγιο "Αναβάσεις" αναδημοσιεύσαμε ανάρτηση-καταγγελία με τίτλο: «Σεβασμιώτατε Πειραιώς να αναλάβετε υπό την επίβλεψή σας τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεώς σας».  Στην συνέχεια δημοσιεύσαμε την απάντηση στην συγκεκριμένη δημοσίευση, που μας απέστειλε ο υπεύθυνος του Σταθμού κ. Λυκούργος Μαρκούδης και η οποία απαντά στα συγκεκριμένα σημεία της καταγγελίας.

Προσπαθήσαμε σαν "Αναβάσεις" να βρούμε περισσότερα δικά μας στοιχεία που να στοιχειοθετούν και να στηρίζουν απόλυτα τον τίτλο και το περιεχόμενο της δημοσίευσης, αλλά δεν βρήκαμε, τέτοια στοιχεία που να το δικαιολογούν. Δεν καταφέραμε επίσης μετά από δύο διαδοχικές ημέρες να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά με συγκεκριμένο σεβαστό πρόσωπο από την Μητρόπολη Γλυφάδας, για να πληροφορηθούμε αναλυτικότερα αν υπάρχουν περισσότερα σημεία, ή ενδεχομένως νέα,  στην καταγγελία που πραγματοποίησε η Μητρόπολη Γλυφάδας  αλλά δεν κατέστη δυνατόν να επικοινωνήσουμε.
Ρωτήσαμε ικανό αριθμό ανθρώπων που ακούν αρκετές ώρες τον Ρ/Σ της Μητροπόλεως, αλλά πέραν ορισμένων παραπόνων, π.χ για τον τρόπο που εκπέμπονται ορισμένα μέρη του προγράμματος, όπως μερικές αναφορές ονομάτων στην ευχή του Ιησού από τον γέροντα Εφραίμ Αριζόνας (Προηγουμένο Ι. Μ. Φιλοθέου), και μερικά παρόμοια, δεν βρήκαμε κάποιο περαιτέρω σοβαρό δογματικό, ή θεολογικό πρόβλημα.
Είναι δεδομένο ότι αν αναζητήσουμε προβλήματα ή παράπονα και για τις "Αναβάσεις" ότι θα βρεθούν σίγουρα. Ευχόμαστε με την Χάρη του Θεού και την ευχή των πνευματικών μας να μην μετατραπούν ποτέ σε δογματικά, θεολογικά προβλήματα.

Κατόπιν τούτου για να μην διαιωνίζεται το θέμα, με την σύμφωνη γνώμη όλων των συντελεστών των Αναβάσεων, καθώς και των πνευματικών μας, αποφασίσαμε να ολοκληρώσουμε την συγκεκριμένη καταγγελία κατά του Ρ/Σ, και οφείλουμε να ζητήσουμε συγνώμη για την βιασύνη της δημοσιοποίησης, χωρίς πρώτα να ενημερώσουμε ιδιωτικώς τους υπεύθυνους για να ενεργήσουν ενδεχομένως ανάλογα.

Ευχόμαστε κάθε, κατά Θεόν, ευλογημένη πορεία στον Ρ/Σ και στους συντελεστές του, έτσι ώστε πάντοτε να συμπορεύονται με την ομολογιακή από κάθε πλευρά πορεία του Μητροπολίτη τους, του σεβαστού Μητροπολίτου Πειραιώς Σεραφείμ.

Το ίδιο φυσικά ευχόμαστε και στους υπεύθυνους του Αντιαιρετικού Εγκολπίου, την ανάρτηση-καταγγελία των οποίων αναδημοσιεύσαμε, γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι βρισκόμαστε στον ίδιο ομολογιακό δρόμο, ο καθένας με τα δικά του προσωπικά τάλαντα, και ότι δεν υπάρχουν σκοπιμότητες, παρά μόνο αγωνία για την ορθόδοξη εν Χριστώ πορεία, στην μοναδική ελεύθερη και ομολογιακή ραδιοφωνική φωνή που μας έχει απομείνει.
Τον Ρ/Σ της Μητροπόλεως Πειραιώς.

Το σύνολο των συντελεστών των "Αναβάσεων"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου