Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Πραγματοποιήθηκε το ετήσιο συνέδριο Νεότητος της Ι.Μ. Πειραιώς


Με μεγάλη επιτυχία και την παρουσία και των 30 ενοριών της Μητροπολιτικής περιφερείας του Πειραιά καθώς και με την παρουσία και συμμετοχή 200+ κατηχητών και κατηχητριών.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ώρες, το ετήσιο καθιερωμένο εδώ και χρόνια συνέδριο Νεότητας της Μητροπόλεως Πειραιώς και Φαλήρου στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις των κοριτσιών στο «Πειραϊκό Χωριό» Παιανία Αττικής.
Το συνέδριο το οποίο πραγματοποιήθηκε παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ καθώς και του γραφείου Νεότητας της μητροπόλεως μας, άνοιξε τις εργασίες του λειτουργώντας το πρωί στον κατασκηνωτικό ναό των Αγίων Θεοδώρων. Αμέσως μετά το πρωινό και τον ερχομό του κύριου ομιλητή του συνεδρίου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ.κ. Ιερεμία συνέχισε της εργασίες του.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Σεραφείμ  ξεκίνησε το συνέδριο με την εισήγηση του όπου είχε θέμα: "Αγιότητα στη σύγχρονη εποχή" . Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Ιερεμίας καθήλωσε τους συνέδρους με την αμεσότητα του λόγου του κάνοντας άμεση και ελεύθερη αναφορά στο πως θα κατηχούσε ο ίδιος ένα νεαρό παιδί με μόνο «εργαλείο» το κείμενο της Παλαιάς Διαθήκης, αναπτύσοντας έτσι και το κύριο Θέμα του συνεδρίου που ήταν "Η Παλαιά Διαθήκη ώς μέσο κατήχησης στην σημερινή εποχή"  ενώ αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε συζήτηση με τα στελέχη, με απορίες επί των εισηγήσεων. Λίγο προ του τέλους έγινε επίσημη και σύντομη παρουσίαση της ιστοσελίδας Νεότητας της Μητροπόλεως μας στα στελέχη του Νεανικού και κατηχητικού έργου.

Τέλος παρατέθηκε γεύμα δόθηκαν οι διορισμοί υπό των Σεβασμιωτάτων και με την χάρη του Θεού και του Ποιμενάρχου μας, και επισήμως αναμένουμε την 7η Οκτωβρίου για να ξεκινήσουμε με τον Αγιασμό, την έναρξη της Ιεραποστολικής Περιόδου στις ενορίες της Μητροπόλεως Πειραιώς.
Σύντομα θα είναι διαθέσιμα βίντεο με τις ομιλίες του συνεδρίου.
Περισσότερες φωτογραφίες






































impneothta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου