Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Ἰωσήφ Βατοπαιδινός: ”Φροντῖστε τώρα νά ἀντέξετε στήν λαίλαπα πού ἔρχεται”


Σας μεταφέρουμε απομαγνητοφωνημένα ορισμένα σημεία από μια συνάντηση του γέροντα με προσκυνητές η οποία έλαβε χώρα το 1998.

Διαβάστε πρώτα τα σημεία και μερικά πράγματα που θα ήθελα να πω, θα τα δείτε στο τέλος…
Οι σκοτεινές δυνάμεις μπαίνουν μεσ’ την χώρα και αλωνίζουν. Επομένως τώρα δεν υπάρχει σωτηρία, ομαδική, ανθρώπινη, μην περιμένετε, ο καθένας σαν άτομο. Τι μπορούμε μόνοι μας να κάνουμε. Μην περιμένετε από τους ηγέτες να μας προστατεύσουν. Δεν μπορούν. Αλλά τώρα ούτε και ξέρουν. Είναι δεμένοι τώρα πλέον, και ότι τους πουν οι σκοτεινές δυνάμεις που άρχουν και κυριεύουν, έτσι διατάζουν και σε εμάς.

Λοιπόν, δεν είναι παλικάρια ούτε οι Τούρκοι, ούτε οι Αμερικάνοι. Για μας αναπνέουν. Είναι γιατί φταίξαμε και πρέπει να έρθει ένα χέρι να κατεβάσει το δάχτυλο. … Πάντως είναι ευεργετικό, και πίσω από αυτό (εννοεί τον πόλεμο) σηκώνεται πάλι η φυλή μας. Πίσω από αυτό, θα επανέλθει πάλι το Βυζάντιο, πάλι. Η πρωτεύουσα πάλι η Κωνσταντινούπολη πάλι. Αλλά ποιοι θα μείνουν όμως. Θα μείνουν όσοι κρατούν χριστιανική ταυτότητα. Όχι αυτή που δίνει το υπουργείο. Αυτή που υπογράψαμε στο βάπτισμα. Λοιπόν φροντίστε όλοι μας να βρούμε αυτή την ταυτότητα να την κρατάμε, και τότε μην φοβάστε. Όταν θα περάσει ο οδοστρωτήρας να κάνει κάθαρση, να μας βρει σφραγισμένους και δεν θα μας πειράξει.
- Μήπως είναι αργά για εμάς τώρα;
- Όχι. Για τον Θεό δεν υπάρχει ποτέ αργά. Ο Θεός είναι πατέρας, δεν είναι σαράφης και μετράει τον χρόνο και τις μονάδες, κοιτάει την καρδιά, πότε να πει ήμαρτον και να την δεχθεί.

Φροντίστε τώρα να αντέξετε στην λαίλαπα που έρχεται, να ζήσετε στις ημέρες τις ειρηνικές αυτές (…εννοεί μετά τα γεγονότα της Πόλης) και τότε ο Θεός δεν θα αφήσει τους δικούς Του (με το ‘τότε’ εννοεί στα χρόνια του Αντίχριστου) ….Τώρα, στο τέρμα, πως θα νικήσει ο Θεός, δεν μπορούμε να το κρίνουμε από τώρα, διότι είναι ασύλληπτα, είναι απερίγραπτα, είναι αφάνταστα. Πάντως όμως, εκείνοι που κρατούν την πίστη τους, ούτε τότε ακόμα.. θα τους σκεπάσει ο Θεός.

Θα κινηθεί η Ρωσία και θα κατέβει σε μια εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη. Τότε θα έρθει το ΝΑΤΟ. Ποιο είναι το ΝΑΤΟ; Οι επαίσχυντοι απόγονοι των προγόνων τους, του Βατικανού, που κατέστρεψαν τον Βυζαντινό πολιτισμό. Θα τους φέρει εκεί μέσα τώρα η δικαιοσύνη του Θεού και δεν θα γυρίσει ένας πίσω να πει ‘τι έπαθα’. ..Λοιπόν, τότε θα αρχίσει η ευγενής αυτή βασιλεία στην οποία δεν θα ξαναέχει αποκτήσει ο κόσμος τέτοια γαλήνη, τέτοια ευτυχία. Θα γίνονται θαύματα πολλά για να δυναμώσει καλά η δύναμη των Χριστιανών. Θα κρατήσει μια γενιά, έτσι 30, 35, 25, πάντως θα κρατήσει αυτό. Μετά αμέσως αρχίζουν τα δεινά, η συντέλεια.

Μερικές σημειώσεις στην Αγάπη σας:
Πρώτον, επειδή ίσως κάποιος σκεφτεί ότι όλα τα ανωτέρω είναι δημιουργήματα της φαντασίας μας, παραθέτουμε και ηχητικώς την απάντηση του Γέροντα στην ερώτηση ”μήπως είναι αργά για εμάς τώρα”. Πατήστε εδώ:  Για τον Θεό δεν υπάρχει ποτέ αργά.
Αν αυτό το μικρό δείγμα δεν αποτελέσει τεκμήριο για κάποιους κακόπιστους, τότε λυπάμαι αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο.
Δεύτερον, το ηχητικό είχε δοθεί στο forum Ορθόδοξη Πίστη από μέλος εδώ και καιρό. Η δημοσίευση των ανωτέρω έγινε κατόπιν αδείας από τους διαχειριστές του forum. Βέβαια θα μου πείτε, γιατί κάνουμε τώρα την δημοσίευση. Γιατί τώρα έχει αρχίσει ”το κακό από την Συρία”, είναι μια πρώτη απάντηση. Αλλά υπάρχει και άλλη. Η άλλη απάντηση είναι ότι τώρα έχουμε – πως να το πω – την ‘εντολή’ να εντείνουμε τις προσπάθειες για ενημέρωση περί των επερχόμενων γεγονότων. Αυτό, και πολλά είπα…. γιατί περνάμε στα υπέρλογα με τέτοιες αναφορές.

Τρίτον, είναι λογικό να σκεφτεί κάποιος τι άλλο αναφέρει αυτό το ηχητικό. Είμαι σίγουρος ότι φαντάζεστε ότι στο ηχητικό περιλαμβάνονται λεπτομερείς περιγραφές πολέμου με φρικιαστικές εικόνες κλπ κλπ. Τίποτε από όλα αυτά όμως δεν ισχύει. Και θα το διαπιστώσετε και μόνοι σας, όταν ευλογήσει ο Κύριος να το ακούσουμε. Προς το παρόν ας μην χάνουμε τον χρόνο μας σε λεπτομέρειες που δεν θα αλλάξουν αυτά που πρέπει να κάνουμε και ας επικεντρωθούμε σε αυτό που λέει ο Γέροντας. Ας βρούμε την Χριστιανική μας ταυτότητα. Αυτή που υπογράψαμε στο Βάπτισμα. Και ας μην φοβόμαστε διότι όταν θα περάσει ο οδοστρωτήρας να κάνει κάθαρση, θα μας βρει σφραγισμένους και δεν θα μας πειράξει.

http://kotsarikos.com
Ενημέρωση από  hristospanagia3.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου