Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Σκέψεις και ευχαριστίες για την Ημερίδα «Νέα Ταυτότητα-Εισιτήριο χωρίς επιστροφή»


Σκέψεις και ευχαριστίες για την Ημερίδα «Νέα Ταυτότητα-Εισιτήριο χωρίς επιστροφή»

Μας έκανε μεγάλη εντύπωση, πως τα «μεγαλοπρακτορεία εκκλησιαστικών ειδήσεων», όχι μόνο δεν ανακοίνωσαν από πριν την σαββατιάτικη ημερίδα, αλλά δεν αναφέρθηκαν καθόλου ούτε και μετά το πέρας αυτής. Αναρωτιόμαστε αν είναι πιο ενδιαφέρουσες οι αλληλοεπισκέψεις επισκόπων και οι «συζητήσεις» για την κατάληψη επισκοπικών θρόνων, για τις οποίες αδιαλείπτως μας ενημερώνουν, από μια ημερίδα που διοργανώνει μια Ιερά Μητρόπολη σε συνεργασία με ένα εκκλησιαστικό φορέα που αποτελείται από γνωστούς και επιφανείς κληρικούς, για ένα θέμα που επανειλημμένως έχει αποδειχθεί ότι ενδιαφέρει πολύ τους πιστούς.
Η ενασχόλησή τους με την ηλεκτρονική ταυτότητα σταμάτησε στην … διαβεβαίωση του Αρχιεπισκόπου ότι δεν υφίσταται θέμα ανησυχίας με αυτές τις ταυτότητες. Ελπίζουμε τουλάχιστον τώρα, ο Μακαριώτατος να παρακολούθησε την ημερίδα και να άκουσε τις εισηγήσεις, όχι κάποιων «σκουριασμένων μυαλών», αλλά εγκρίτων επιστημόνων και θεολογικοτάτων πατέρων, και να άλλαξε γνώμη πάνω σε αυτό το φλέγον ζήτημα. 
Εδώ θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι οι περισσότεροι από τους Αρχιερείς είχαν ταχθεί ανοιχτά κατά της «κάρτας του πολίτη».


Μετά από αυτό το παράξενο γεγονός (για εμάς αναμενόμενο, αφού έχουμε υποψιαστεί από καιρό ποιους σκοπούς εξυπηρετούν αυτές οι κερδοφόρες ιστοσελίδες), η τόσο σημαντική αυτή ημερίδα καλύφθηκε από ένα ταπεινό ιστολόγιο…Σε αυτήν την μετάδοση της ημερίδας είχαμε συμμάχους, το πάντα έγκριτο ραδιόφωνο και την διαδικτυακή τηλεόραση της Πειραϊκής Εκκλησίας, και τον διαδικτυακό σταθμό Αχελώος.

Ως ιστολόγιο «Αναβάσεις», αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε πρωτίστως τον ακάματο εργάτη της Ορθοδόξου Πίστεως Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, για την διεξαγωγή της ημερίδας «Νέα Ταυτότητα- Εισιτήριο χωρίς επιστροφή» που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 6/10/2012.
Σε ένα κλίμα πλήρους αδιαφορίας, παντελούς ελλείψεως προτύπων αντίστασης και ενόχου σιωπής, ο σεβασμιώτατος μας δίνει τη δυνατότητα να ενημερωθούμε για θέματα υψίστης σημασίας, όπως αυτό της ηλεκτρονικής ταυτότητας, της ορθώς επονομαζόμενης ηλεκτρονικής φυλακής.
Συγχαίρουμε τους λογιωτάτους ομιλητές, ο καθένας από τους οποίους μας κατέδειξε μέσα από την δική του επιστήμη και σκοπιά τον προφανή κίνδυνο από την παραλαβή τέτοιου τύπου ταυτοτήτων.
Οφείλουμε επίσης θερμές ευχαριστίες στην Εστία Πατερικών Μελετών και τα σεβαστά μέλη της, που εργάζονται ακούραστα εδώ και χρόνια για την αποτροπή της επιβολής της ηλεκτρονικής δικτατορίας καθώς και για άλλα σημαντικά θέματα Ορθοδόξου Πίστεως.

Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε και τον κόσμο που παρευρέθηκε στην ημερίδα, δείχνοντας πραγματικό ενδιαφέρον γι’ αυτό το υποτιμημένο από εκκλησιαστικούς ή μη παράγοντες, αλλά στην πραγματικότητα πολύ σημαντικό θέμα.
Ευχόμαστε στον Παντοδύναμο Θεό, να αποτρέψει τα άνομα σχέδια των σκοτεινών δυνάμεων, να φωτίσει τους κυβερνώντες μας και τους πολίτες, ώστε να μην παραλάβουμε αυτές τις ταυτότητες. Αν αυτό δεν γίνει, προσευχόμαστε να μας δίνει δύναμη και μαρτυρικό φρόνημα, ώστε να μην πουλήσουμε την ελευθερία μας «για ένα πινάκιο φακής».

Από την συντακτική ομάδα των "Αναβάσεων"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου