Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Ο Μητρ. Κηφισιάς κ.Κύριλλος δίνει πνοή στον Αντιαιρετικό αγώνα με σύσταση Επιτροπής αντιαιρετικού αγώνα – Ετήσιο σεμινάριο Ορθοδόξου Απολογητικής, και Οργάνωση Αντιαιρετικού Γραφείου!


Χαιρετισμός σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισιάς, Αμαρουσίου & Ωρωπού κ. Κυρίλλου στην 5η Συνάντηση Διορθοδόξου Δικτύου Μελέτης θρησκειών & καταστροφικών λατρειών

Μακαριώτατοι, Σεβασμιώτατοι, Ελλογιμώτατοι κ.κ Καθηγηταί, Σεβαστοί Πατέρες, Αγαπητοί αδελφοί,
  
Με ιδιαίτερη χαρά απευθύνω θερμό χαιρετισμό στα μέλη της Ε΄ Συναντήσεως του Διορθοδόξου Δικτύου Πρωτοβουλιών Μελέτης Θρησκειών και Καταστροφικών Λατρειών.
   Το θέμα της συνάξεώς Σας είναι πολύ επίκαιρο και σημαντικό. «Ο Γκουρουϊσμός στις Καταστροφικές λατρείες και αλλού: Προσωπικά- Πνευματικά- Κοινωνικά προβλήματα και η θεραπεία τους».
Γκουρού σημαίνει φως στη σχέση δασκάλου και μαθητή, ακτινοβολία, είναι αυτός που διαλύει το σκοτάδι κατά τον Σατυανάντα Σαρασουάτι. Είναι απόλύτως αυτονόητο ότι το φως αυτό δεν έχει καμμιά σχέση με το φως του Χριστού, το οποίο φωτίζει και αγιάζει πάντα άνθρωπο ερχόμενον εις τον κόσμο.

   Οι καταστροφικές λατρείες αφ’ ετέρου αναζητούν τα θύματά τους κυρίως ανάμεσα στους ανυποψίαστους νέους μας. Στοχεύουν στο ν’ αφαιρέσουν την ικανότητα της κριτικής σκέψεως, να καταργήσουν την θεόσδοτη ελευθερία της βουλήσεως, να εξαντλήσουν και να καταρρακώσουν το ανθρώπινο πρόσωπο, ασκώντας πνευματική τρομοκρατία, καλλιεργώντας βασανιστικές φοβίες.
Τα προβλήματα που ανακύπτουν, κοινά σε όλες τις Ορθόδοξες χώρες μας, είναι ασύλληπτα, στο πρόσωπο, την οικογένεια, την κοινωνία, παντού. Με ιδιαίτερη προσοχή θα μελετήσουμε τις ποιμαντικές στρατηγικές που θα προτείνετε για την θεραπεία τους.

        Θέλοντας να προστατεύσουμε και να ενημερώσουμε υπεύθυνα τους πιστούς της Επαρχίας μας, για τους τεράστιους κινδύνους των αιρέσεων και των καταστροφικών λατρειών, αλλά και να οριοθετήσουμεσωστά την Ορθόδοξη πίστη, συστήσαμε, επιτροπή αντιαιρετικού αγώνος. Από τον προσεχή Οκτώβριο θα λειτουργήσει ετήσιο σεμινάριο Ορθοδόξου Απολογητικής, για νέους κληρικούς και λαϊκά στελέχη, ώστε σε κάθε ενορία να δραστηριοποιηθεί το μικρό λήμμα.
       Οργανώνουμε επίσης Γραφείο ενημερώσεως επί θεμάτων αιρέσεων και παραθρησκείας, για την έγκαιρη ενημέρωση και αντιμετώπιση των προκυπτουσών ποιμαντικών αναγκών.Είμαστε πρόθυμοι σε κάθε συνεργασία προς δόξαν Θεού και σωτηρία του λαού Του.

      Ευχόμενοι όπως ο Κύριος επευλογήσει την παρούσα σύναξη, ούτως ώστε να αποφέρει πνευματικούς καρπούς προς ωφέλειαν όλων· το λοιπόν αδελφοί, χαίρετε, καταρτίζεσθε, παρακαλείσθε, το αυτό φρονείτε, ειρηνεύετε· και ο Θεός της αγάπης και της ειρήνης έσται μεθ’υμών, αμήν.

                                † ο Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού ΚΥΡΙΛΛΟΣ

egolpion.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου