Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στο Αγιον Όρος


Σε εξέλιξη είναι η φωτιά στο Αγιον Όρος όπου συνεχίζουν να επιχειρούν εναέρια και επίγεια μέσα πυρόσβεσης.
Όπως διευκρίνισε σε δηλώσεις του στη δημόσια τηλεόραση, ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Χρήστος Πάχτας, η κατάσταση στην περιοχή της Ουρανούπολης δεν εμπνέει πλέον καμία ανησυχία, ωστόσο οι αρχές είναι σε αυξημένη επιφυλακή για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων.

Το κύριο πρόβλημα εντοπίζεται μέσα στο Άγιο Όρος. Πρόκειται για μέτωπο 7χλμ στο βουνό που χωρίζει την περιοχή του Αριστοτέλη από το Άγιον Όρος, ανέφερε, επισημαίνοντας πάντως ότι μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύει κανένα από τα μοναστήρια.
Από το πρωί συνεχίζονται οι ρίψεις νερού από τα αεροσκάφη, ενώ στην περιοχή παραμένει ισχυρή δύναμη πυροσβεστών (περίπου 200 άτομα) με την υποστήριξη και του στρατού.

Στην Αρκαδία,συνεχίζονται οι αναζωπυρώσεις στην περιοχή Ανεμοδούρι, όπου επίγειες και εναέριες δυνάμεις δίνουν μάχη για να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.
Μία πρώτη αποτίμηση της καταστροφής θα γίνει κατά τη σημερινή σύσκεψη (στις 12.00) στα γραφεία της περιφέρειας, στην Τρίπολη, υπό τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, των αντιπεριφερειαρχών, των δημάρχων, εκπροσώπων τοπικών φορέων από τις πληγείσες περιοχές και υπηρεσιακών παραγόντων.
Παράλληλα θα γίνει συντονισμός των ενεργειών για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών στήριξης των πληγέντων από την πυρκαγιά.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά στην Αρκαδία έχει καταστρέψει περίπου 27.000 στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης γης, με ελαιόδεντρα, μελίσσια και ζωικό κεφάλαιο.
Συνεχείς είναι και οι αναζωπυρώσεις στο Σολωμό Κορινθίας και στο Νεοχώρι Δομοκού.
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, νωρίτερα, σε δασική έκταση στην περιοχή Πύλη, στο Μαντούδι Ευβοίας. Στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα και 1 ελικόπτερο.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου