Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Οι παιδόφιλοι προτιμούν το facebook ως χώρο δράσης


Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει η δράση παιδόφιλων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κυρίως το Facebook, όπου πλησιάζουν ανηλίκους και να τους παροτρύνουν σε σεξουαλικές πράξεις μπροστά στην κάμερα, παριστάνοντας και οι ίδιοι τους εφήβους.

Σύμφωνα με το βρετανικό Κέντρο για την Παιδική Εκμετάλλευση και την Προστασία στο Διαδίκτυο, το φαινόμενο γνωστό και ως grooming, οι παιδόφιλοι φροντίζουν πρώτα να δημιουργήσουν φιλικές σχέσεις με τους ανηλίκους, πριν τους ζητήσουν να φωτογραφηθούν ή να γυρίσουν βίντεο με σεξουαλικό περιεχόμενο, ανεβάζοντάς το στο διαδίκτυο.

Οι καταγγελίες γονέων έχουν πλέον ξεπεράσει τις 1000 κάθε μήνα, ενώ μέχρι πριν λίγα χρόνια έφταναν τις 400 και οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι οι νέοι της σημερινής εποχής τείνουν να θεωρούν την σεξουαλική συμπεριφορά απολύτως φυσιολογική.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν τα παιδιά, εφιστώντας παράλληλα και την προσοχή των γονέων, να μην αποκαλύπτουν την ταυτότητα τους, να μην μοιράζονται πληροφορίες και να μην στέλνουν φωτογραφίες σε αγνώστους που συναντούν στο Ίντερνετ.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου