Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Συνέντευξη ιερέα αιχμάλωτου των τούρκων το 1974 (Βίντεο)


Τριάντα οκτώ χρόνια μετά τη σύλληψη του και τη μεταφορά του στα μπουντρούμια του Αττίλα στα Άδανα, ο πατήρ Θεόκλητος Κυριάκου μιλά για τα όσα βίωσε στα χέρια των Τούρκων, για την βία και τον εξευτελισμό που υπέστη με αφορμή τη μαύρη επέτειο της δεύτερης τουρκικής εισβολής του 1974.Με τα μελανότερα χρώματα περιγράφει ο Πάτερ Θεόκλητος Κυριάκου τις πρώτες ώρες της δεύτερης φάσης της τουρκικής εισβολής και τις σαράντα τρείς ημέρες αιχμαλωσίας του στα χέρια στρατιωτών του Αττίλα.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Γενικό Επιχειρησιακό Διευθυντή του ANT Βάσο Τσαγγαρά, ο ιερέας αφηγείται τον εφιάλτη του πολέμου που ζωντάνεψε για τον ίδιο και την οικογένεια του, όταν συνελήφθη στις 14 Αυγούστου του 1974 στην περιοχή της Μιας Μηλιάς.
 Το Β' Μέρος της Συνέντευξης...Ο Πάτερ Θεόκλητος οδηγήθηκε μαζί με άλλους τριακόσιους αιχμαλώτους στις φυλακές των Αδάνων, όπου υπέστη φρικτά βασανιστήρια με ξυλοδαρμούς, ύβρεις και εξευτελισμό για το εκκλησιαστικό του σχήμα.
Παρουσιάζεται μάλιστα σε ρεπορτάζ του βρετανικού BBC στα μπουντρούμια του Αττίλα, στο οποίο του απαγορεύτηκε η οποιαδήποτε δήλωση.
Ο ιερέας εξομολογείται στην κάμερα του ANT1 το μεγάλο του παράπονο και κάνει λόγο για αδιαφορία των αρμοδίων, στο θέμα των αγνοουμένων.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου