Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Προσοχή για όσους χρησιμοποιήτε το gmail

Τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν κάποια μηνύματα που καταφτάνουν στην ηλ. αλληλογραφία μας  φαινομενικά από την Google, τα οποία με το πρόσχημα εργασιών στην βάση δεδομένων της gmail, ζητούν να δηλώσετε τον κωδικό σας  σε απαντητικό e-mail, για να σας «αναβαθμίσουν» τον λογαριασμό σας.

Φυσικά είναι ένας τρόπος να αποκτήσουν τον κωδικό της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας σας.
Παραθέτουμε το κείμενο του μηνύματος το οποίο  μόλις το δείτε (στην ηλ. αλληλογραφία σας), πρέπει να το διαγράψετε.


Gmail.com Upgrade   
προς
ημερομηνία11 Σεπτεμβρίου 2010 2:00 μ.μ.
υπεγράφη-απόsbcglobal.net

Dear Gmail.com User,

This is to inform you that Gmail.com will be performing maintenance on
their database. And this will cause some interruptions, to avoid
your account from being deactivated, you are to reply with your valid
password: {..............}. for us to upgrade your account.

~~~~~~~~~~~~~~~~~
Αν παρατηρήσετε με προσοχή θα δείτε την ηλ. διεύθυνση που σας το αποστέλλει να μην έχει σχέση
με την google.
Πριν από καιρό όμως δεχόμασταν παρόμοια μηνύματα από ηλ. διευθύνσεις που έμοιαζαν πάρα πολύ με google service, gmail team, κ.λ.π  έτσι ώστε  μπορούσε να ξεγελαστεί κάποιος αν δεν πρόσεχε όπως και έγινε κατά περιπτώσεις.
Το ίδιο βέβαια συμβαίνει κατά καιρούς και με το facebook, twitter, και ότι άλλο χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας.

Υπάρχουν και πολύ πιο δύσκολοι για να τους αντιληφθείς τρόποι, κατά τους οποίους μπαίνοντας σε μια φαινομενικά «αθώα» σελίδα μας ζητά να κατεβάσουμε και εγκαταστήσουμε ένα συγκεκριμένο αρχείο, ή σε κάποιο σημείο να κάνουμε register (εγγραφή) βάζοντας έναν όνομα χρήστη (user name), κωδικό (password), και ηλεκτρονική διεύθυνση.
Πολλοί άνθρωποι συνηθίζουν να βάζουν τον ίδιο κωδικό του e-mail τους και στις εγγραφές που κάνουν, ή σε κάθε ιστοσελίδα που εγγράφονται να χρησιμοποιούν ίδιους κωδικούς και ονόματα χρήστη.
Το αποτέλεσμα είναι αν σε κάποια εγγραφή υποκλαπεί ο κωδικός, τότε μπορουν να τον χρησιμοποιήσουν σε κάθε άλλη εγγραφή που είχατε κάνει με τον ίδιο κωδικό με ότι αυτό σημαίνει για την ασφάλεια των επαφών και ειδικά των συναλλαγών μας με πιστωτικές κάρτες, Τράπεζες, Δημόσιους φορείς (Εφορία),  κ.λ.π






1 σχόλιο:

  1. Δεν υπάρχει σατανικό πράγμα που μπορεί να φανταστεί κάποιος και να μην τον έχουν επινοήσει για να ελέγξουν τη ζωή των ανθρώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου