Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Βουλευταί υπερασπίζονται τον ορθόδοξον χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών. Ιωάννης Τάτσης


Βουλευταί υπερασπίζονται τον ορθόδοξον χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών
Διατί σιωπά η Διοικούσα Εκκλησία;

Ιωάννη Τάτση, Θεολόγου

Προθυμότεροι πολλών Ιεραρχών ή καθηγητών των Θεολογικών Σχολών εμφανίζονται κάποιοι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου στο έργο της υπεράσπισης του ορθόδοξου χαρακτήρα του θρησκευτικού μαθήματος στην υποχρεωτική εκπαίδευση...
Η αρθρογραφία που αποκάλυψε την προωθούμενη μετατροπή του μαθήματος των Θρησκευτικών σε μάθημα συγκρητιστικό θρησκειολογικό και ιστορικό στα Δημοτικά και τα Γυμνάσια κινητοποίησε μέχρι στιγμής τρεις βουλευτές που κατέθεσαν, χωριστά ο καθένας, σχετικές Ερωτήσεις προς την Υπουργό Παιδείας.

Συγκεκριμένα οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Μπεκίρης και Νίκος Νικολόπουλος αλλά και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος ρωτούν την Υπουργό Παιδείας αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα που μιλούν για μετατροπή του μαθήματος σε θρησκειολογία, για «εξοστρακισμό» της Θεοτόκου από τα Θρησκευτικά του Γυμνασίου και τι προτίθεται να πράξει για τη διατήρηση του ορθόδοξου χριστιανικού χαρακτήρα του μαθήματος.
Οι Ερωτήσεις παραμένουν αναπάντητες, τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που γράφεται το παρόν άρθρο (28/1/2012).

Την ίδια στιγμή η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν αντιδρά επισήμως στην επιχειρούμενη αλλοίωση του περιεχομένου του μαθήματος.
Η σιωπή της Διοικούσας Εκκλησίας δεν φαίνεται να προέρχεται μόνο από άγνοια του θέματος αλλά σε πολλές περιπτώσεις και από τον τρόπο με τον οποίο κινούνται Θεολόγοι που συνέπραξαν με το Υπουργείο στο σχέδιο αλλαγής του μαθήματος των Θρησκευτικών.
Οι Θεολόγοι αυτοί καθησυχάζουν τους επισκόπους με τους οποίους επικοινωνούν ότι τίποτε δεν αλλάζει, ότι τα δημοσιεύματα είναι υπερβολικά, παραπλανητικά και ψευδή και ότι η θρησκευτική παιδεία για την οποία εκείνοι έλαβαν αποφάσεις βρίσκεται σε καλό δρόμο, δρόμο που θα της εξασφαλίσει την διατήρησή της στα ελληνικά σχολεία.
Ο υπεύθυνος Σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για τα Θρησκευτικά συνεχίζει να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Αρχιεπισκόπου και πολλοί από τους ομόφρονές και συνεργάτες του στο έργο της αλλαγής του μαθήματος των Θρησκευτικών επανεξελέγησαν σε θέσεις Σχολικών Συμβούλων.
Όσοι συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την διατήρηση υποχρεωτικού ορθόδοξου χριστιανικού μαθήματος στα ελληνικά σχολεία βρισκόμαστε πολλές φορές απέναντι σε κλειστές πόρτες και κλειστά ώτα εκκλησιαστικών ανδρών και βρίσκουμε προθυμότερους υπερασπιστές του μαθήματος στον χώρο της πολιτικής.
Διερωτάται κανείς αν πραγματικά πολλά μέλη της Ιεραρχίας προκρίνουν τις καλές σχέσεις με την κυβέρνηση και τους νεωτεριστές Θεολόγους του ΚΑΙΡΟΥ από την διατήρηση ενός χριστιανικού μαθήματος για τα Ελληνόπουλα και σε τι μπορεί να αποβλέπει η επιλογή μιας τέτοιας στάσης.

Εάν δεν υπάρξει συστράτευση πάντων στον αγώνα για τη διατήρηση του ορθόδοξου χριστιανικού μαθήματος στα σχολεία της πατρίδας μας, γρήγορα, πιθανότατα και μέσα στον ερχόμενο Σεπτέμβριο, θα μιλούμε για το τέλος της χριστιανικής παιδείας και τον θρίαμβο της πανθρησκειακής σύγχυσης στην ελληνική παιδεία.

πηγή: thriskeftika.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου