Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Μητροπολίτης Εδέσσης αντί Μεσσηνίας αποφάσισε η ΔΙΣ


Να αλλάξει από εισηγητή στην Ιεραρχία του Μαρτίου τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας και να βάλει στη θέση του τον Μητροπολίτη Εδέσσης αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας στη σημερινή της συνεδρίαση, δίνοντας εμμέσως "κίτρινη κάρτα" στον κ. Χρυσόστομο για την δημόσια διαφωνία που είχε με το ανώτατο διοικητικό όργανο της Εκκλησίας.

Συνοδικοί Μητροπολίτες επισήμαναν στη Romfea.gr πως οι εξελίξεις και οι συγκυρίες απαιτούσαν την αλλαγή του εισηγητή και να τροποποιηθεί το θέμα.
Υπενθυμίζεται πως ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, θα έκανε ομιλία στην ιεραρχία με θέμα τα εφημεριακά ζητήματα.

Ωστόσο στη θέση του σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr θα ομιλήσει ο Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ, με θέμα την οικονομική κρίση και τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η Εκκλησία της Ελλάδος.

Να αναφερθεί ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, τελικά συμφώνησε ομόφωνα να αλλάξει ο ομιλητής.
Πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ακόμη πως όλοι οι Συνοδικοί αρχιερείς δεν έκρυψαν τη δυσαρέσκειά τους, για την απόφαση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας να παραιτηθεί από τη Συνοδική Επιτροπή.
"Αν θέλει να παραιτηθεί ώρα του καλή του Σεβασμιωτάτου. Γιατί πρέπει όμως να το κάνει βούκινο;" δήλωσε μέλος της ΔΙΣ, σχολιάζοντας την απόφαση του κ. Χρυσοστόμου.
Επίσης στη σημερινή συνεδρίαση εγκρίθηκε ο κανονισμός για το θέμα της αξιολόγησης των κληρικών, θέμα που θα συζητηθεί στην Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας με εισηγητή τον Σεβ. Μητροπολίτη Φιλίππων.
Τέλος για τον Ρ/Σ της Εκκλησίας η ΔΙΣ εμμένει στην θέση της να συνεχίσει να λειτουργεί ο σταθμός "αρκεί να υπάρξει ευελιξία και από την πλευρά των εργαζομένων", δήλωσε στη Romfea.gr μέλος της Συνόδου.

Ρομφέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου