Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Ρημάζουν τις εκκλησίες στα Δωδεκάνησα. Διέρρηξαν την Μονή του Ταξιάρχη στο Μανταμάδο Λέσβου, τον Ναό της «Ζωοδόχου Πηγής», και 25 εκκλησίες στην Χίο


Μεγάλη διάρρηξη στο Ταξιάρχη Μανταμάδου Λέσβου

Άγνωστος δράστης ή αγνωστοι δράστες διέρρηξαν την πίσω πόρτα   και αφού εισήλθαν στον ιερό ναό έσπασαν τις 4 από τις 10 προθήκες με τα αφιερώματα πιστών.
Τα αφιέρωμα που αφαίρεσαν (κυρίως κοσμήματα σε ασήμι και χρυσό ) από τις 4 προθήκες είναι μεγάλης αξίας και η αστυνομία από το πρωί ερευνά την υπόθεση χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν ικανοποιητικά ευρήματα για την ταυτότητα του δράστη ή των δραστών.
Ο χρόνος της διάρρηξης τοποθετείται τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (28-02-2012).
Αξίζει να τονιστεί ότι τα αφιερώματα στον Ταξιάρχη Μανταμάδου είναι από πιστούς από όλη το κόσμο που εκπληρώνουν με αυτό το τρόπο το τάμα τους.

Το δελτίο τύπου της Αστυνομία αναφέρει:
Κλοπή στην Ιερή Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στην περιοχή του Μανταμάδου Λέσβου. 
Σήμερα (28-02-2012) το πρωί, καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής Λέσβου, κλοπή στην Ιερή Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στην περιοχή του Μανταμάδου Λέσβου. 

Τις πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας, άγνωστοι δράστες, αφού εισήλθαν αρχικά στον προαύλιο χώρο της Μονής, μπήκαν στον Ιερό Ναό, παραβιάζοντας με διαρρηκτικά εργαλεία βοηθητική είσοδο και αφαίρεσαν χρυσά κοσμήματα και αντικείμενα απροσδιόριστης μέχρι στιγμής αξίας, τα οποία αποτελούσαν αφιερώματα και τάματα των προσκυνητών.

Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής.

Πηγή: http://lesvosnews.net/2012/02/28/mantamados-2/
______________________________________

Άγνωστοι διέρρηξαν πλαϊνή πόρτα του καθολικού της Μονής και αφαίρεσαν, από τέσσερις προθήκες, κοσμήματα - αφιερώματα πιστών, άγνωστης μέχρι στιγμής αξίας.
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το συμβάν έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας του προσκυνήματος.
Όπως έχει γίνει γνωστό, οι δράστες ήταν τρεις και φορούσαν κουκούλες ενώ ο χρόνος της επιχείρησης, δεδομένου του συναγερμού που χτύπησε, κράτησε όχι περισσότερο από τέσσερα λεπτά.
Σημειωτέον, ότι πέρα των τεσσάρων προθηκών υπήρχαν άλλες έξι τις οποίες οι διαρρήκτες δεν πρόλαβαν να σπάσουν και να αφαιρέσουν το περιεχόμενο.

Ο ιερέας π. Χρήστος έκανε έκκληση στους διαρρήκτες να επιστρέψουν τα αφιερώματα καθώς αυτά είναι η ιστορία του ναού και έχουν μεγάλη συναισθηματική αξία, και το μοναστήρι προτίθεται να τους δώσει τα χρήματα που εκείνοι θα εκτιμήσουν.

Πηγή: http://www.stoxos.gr/2012/02/blog-post_2446.html
______________________________________________

Κλοπή στον Ιερό Ναό της «Ζωοδόχου Πηγής», στην Καλλονή Λέσβου

Χθες (27-02-2012) το πρωί, καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλονής Λέσβου, κλοπή στον Ιερό Ναό της «Ζωοδόχου Πηγής», στην περιοχή της Καλλονής Λέσβου.
Άγνωστοι δράστες, νυχτερινές ώρες της 26/27-02-2012, μπήκαν στον Ιερό Ναό, παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο του και αφαίρεσαν από το παγκάρι το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, καθώς επίσης χρυσά κοσμήματα και αντικείμενα, απροσδιόριστης αξίας, τα οποία αποτελούσαν αφιερώματα και τάματα των προσκυνητών.
Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Καλλονής Λέσβου.

Πηγή: http://www.radiokalloni.gr/archives/26409
______________________________


Χίος - Διέρρηξαν 25 Ξωκλήσια και τον Άγιο Νικόλαο

Τρίτη, 28 Φεβρουάριος 2012 Συντάχθηκε απο τον/την Παντελής Φύκαρης 13.26   Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία των Καρδαμύλων αφού από την προηγούμενη εβδομάδα, άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες έχουν βάλει στο στόχαστρο τόσο τις κεντρικές ενορίες της περιοχής όσο και τα Ξωκλήσια.
Η εβδομάδα που μας πέρασε έκλεισε με απολογισμό 25 διαρρήξεων σε απομακρυσμένους ναΐσκους σε σύνολο 30, ενώ από τη μανία των διαρρηκτών δεν ξέφυγε και ο κεντρικό ναός του Αγίου Νικολάου στο Μάρμαρο.
«Κάθε χρόνος και διάρρηξη»

Όπως ανέφερε στο www.politischios.gr, ο εφημέριο της περιοχής π. Γ. Τσαπέλας, ο Ι.Ν. Αγ. Νικολάου διαρρήχτηκε για τρίτη φορά μέσα σε διάστημα τριών ετών.
«Έχει καταντήσει μάστιγα το συγκεκριμένο γεγονός. Την Πέμπτη που μας πέρασε, κάποιος διέρρηξε την είσοδο του Ιερού, πήγε στο παγκάρι και πήρε ότι είχε μέσα. Δεν τα υπολογίζω πάνω από 50 ευρώ. Όμως η ζημιά που προκάλεσε είναι μεγαλύτερη από αυτά που πήρε», ανέφερε ο ίδιος, τονίζοντας παράλληλα ότι: «Όποιος έχει τόσο πολύ ανάγκη αυτά τα 50 ευρώ ας έρθει σε εμένα και θα του τα δώσω απλόχερα».

Παραβιασμένα και τα Ξωκλήσια

Την ίδια ώρα πάντως σύμφωνα με τον ιερέα της περιοχής, έντονο πρόβλημα έχει προκύψει και σε ότι αφορά τα Ξωκλήσια των Καρδαμύλων.
«Η κατάσταση είναι ανυπόφορη. Κάθε μέρα παραβιάζουν και από ένα Ξωκλήσι. Την τελευταία εβδομάδα είχαμε 25 διαρρήξεις σε ναϊσκους σε σύνολο 30. Κάθε φορά όμως για να αποκατασταθούν οι ζημιές πληρώνουμε 300 και 400 ευρώ. Τώρα για τον Άγιο Νικόλαο θα δώσουμε 800 ευρώ», κατέληξε ο π. Γ. Τσαπέλας τονίζοντας ότι η λύση δεν είναι να γίνουν οι Εκκλησίες απόρθητα φρούρια με κάμερες και συναγερμούς.

Πηγή: http://www.politischios.gr/koinonia/dierrixan-25-xoklisia-kai-ton-agio-nikolao

zoiforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου