Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Διαδικτυακή επίθεση στην ιστοσελίδα της Βουλής. Δημοσιοποίηση κωδικών πρόσβασης και δεδομένων της ιστοσελίδας του Κοινοβουλίου


Η ασφάλεια που μας υποσχέθηκε ο Ραγκούσης πήγε περίπατο. Hacker επιτέθηκαν στην επίσημη σελίδα του Ελληνικού Κοινοβουλίου και δημοσιοποίησαν κωδικούς της ιστοσελίδας. (Θα τους δείτε στις φωτογραφίες).
Σκεφτήτε πόσο πιο εύκολο είναι να υποκλέψουν ένα μόνο κωδικό από τις ηλεκτρονικές κάρτες που μας μοιράζουν αφειδώς ή από την τελική Κάρτα του Πολίτη. Μόνο που αυτός ο κωδικός θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να είναι ο δικός μας.

Hacker υπέκλεψαν κωδικούς από τους σερβερ της Sony, 100.000.000 χρηστών παγκοσμίως και 210.000 Έλληνων και πήραν κωδικούς πιστωτικών καρτών ονόματα διευθύνσεις κ.λ.π, σε ορισμένες χιλιάδες κωδικούς καρτών θα σταματήσουν;

Διαβάστε την είδηση:



Επίθεση από άγνωστο hacker δέχτηκε η ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων. Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα την δημοσιοποίηση κωδικών πρόσβασης και δεδομένων της ιστοσελίδας του Κοινοβουλίου, που κοινοποιήθηκαν σε ιστοσελίδες ελεύθερης διανομής κειμένου όπως φαίνεται και στα παρακάτω urls:
http://paste2.org/p/1504444
http://chopapp.com/#wo5fh4fz
http://codepad.org/CeGo8i9S
http://pastie.org/2169261
http://codepad.org/t2NlJe09

Η επίθεση υπογράφεται από την ομάδα “REAL DEMOCRACY REVERSE ENGINEERING“. Οι hackers έχουν αποκρύψει συγκεκριμένους χαρακτήρες από τους εκτεθειμένους κωδικούς, ώστε να μην είναι εφικτό σε τρίτους να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα που κοινοποίησαν.
Δεν είναι σαφές πως ακριβώς πραγματοποιήθηκε η επίθεση, αν οφειλόταν σε συγκεκριμένη αδυναμία ή λάθος παραμετροποίηση του διακομιστή. Η διαρροή περιλαμβάνει σημαντικό αρχείο ρυθμίσεων του διακομιστή [Web.config] που περιλαμβάνει και πλήθος κωδικών πρόσβασης διαχειριστή, όνομα εταιρείας κατασκευής του ιστοχώρου κ.α.

 secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου