Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Υποδοχή της Τιμίας Κάρας στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά


Με κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια, με την παρουσία του Ιερού Κλήρου, πλήθους πιστών και των Τοπικών Αρχών πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης η υποδοχή της Τιμίας Κάρας της Αγίας Παρασκευής η οποία φυλάσεται στην Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη και την οποία εκόμισε ο ηγούμενος της Ιερας Μονης Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Μπιζαούρτης, συνοδευόμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Πλάτων Κρικρή και τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ισίδωρο Τσόρβα.

Κατόπιν, τελέσθηκε Δοξολογία όπου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Ιωάννης εξέφρασε την βαθυτάτην ευγνωμοσύνην του και τις ευχαριστίες του προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, την Ιερά Σύνοδο και τον ηγούμενο της Μονής Ασωμάτων Πετράκης τονίζοντας τη σημασία της άφιξης του πολυτίμου θησαυρού για πρώτη φορά στην Ιερά Μητρόπολή μας. 
Στην αντιφώνηση του ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Μπιζαούρτης εξήρε το έργο και επήνεσε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας για την πρωτοβουλία που έλαβε να κομισθεί η τιμία κάρα της Αγίας Παρασκευής στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης προς αγιασμό και ενίσχυση των πιστών κατά την περίοδο της εορτής της πολιούχου και προστάτιδος της πόλεως του Λαγκαδά.

Ακολούθησε πανυγηρικός Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου ο οποίος και κύρηξε τον Θείο Λόγο τονίζοντας με τη σειρά του, την τιμή και την ευλάβεια που αποδίδουμε στα Ιερά Λείψανα μέσα στην Εκκλησία. Την αξία και την σημασία που έχουν στην ζωή μας και στον πνευματικό μας αγώνα. Στην συνέχεια υπενθύμισε την Θαυματουργό χάρη την οποία εκπέμπουν και επεσήμανε ότι αυτή η ευκαιρία της ελεύσεως της σεπτής κάρας της Αγίας Παρασκευής θα πρέπει να αξιοποιηθεί από όλους μας για τον πνευματικο αγώνα του καθενός μας ώστε να πάρουμε δύναμη και κουράγιο αυτές τις κρίσιμες μέρες που περνάμε.

Αύριο, 24 Ιουλίου, ημέρα Κυριακή, το απόγευμα, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του προσφάτως ανακαινισθέντος χώρου όπου θα στεγασθεί το συσσίτιο της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης καθώς και το πρατήριο ένδυσης και υπόδησης. Κατόπιν θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις στην πλατεία Μητροπολίτου Σπυρίδωνος με τη συμμετοχή πολιτιστικών σωματείων και χορωδιών της περιοχής του Λαγκαδά.

Τη Δευτέρα το απόγευμα θα τελεστεί Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και κατόπιν λιτανεία της σεπτής κάρας και της εικόνος της Αγίας Παρασκευής στην πόλη του Λαγκαδά.

Την Τρίτη 26 Ιουλίου, κυριώνυμος ημέρα της πολιούχου και προστάτιδος της πόλης του Λαγκαδά Αγίας Παρασκευής, θα τελεστεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά.

Επίσης, ανακοινώνεται ότι η Τίμια Κάρα θα παραμείνει έως τις 28 Ιουλίου. Σε όλο αυτό το διάστημα θα τελούνται καθημερινώς Όρθρος και Θεία Λειτουργία στις 07:00π.μ, Εσπερινός και Παράκληση στις 19:00μ.μ. και Αγρυπνία στις 21:00μ.μ.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου