Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Ανακάλυψαν τον τάφο του Απόστολου Φίλιππου


Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, ο τάφος βρέθηκε στα ερείπια μιας εκκλησίας στην περιοχή Παμούκαλε, στην αρχαία Ιεράπολη

Αγκυρα, Τουρκία.  Μια ομάδα αρχαιολόγων με επικεφαλής τον Ιταλό Φραντσέσκο ντ' Άντρια ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε στο Παμούκαλε, την αρχαία Ιεράπολη, στο δυτικό τμήμα της Τουρκίας, τον τάφο του Αγίου Φιλίππου, ενός από τους δώδεκα αποστόλους του Ιησού Χριστού.

«Προσπαθούμε εδώ και χρόνια να βρούμε τον τάφο του Αγίου Φιλίππου, τον βρήκαμε τελικά στα ερείπια μιας εκκλησίας (στην περιοχή) όπου κάναμε ανασκαφές πριν από ένα μήνα» υπογράμμισε ο αρχαιολόγος που εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια στην Τουρκία, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.



Ο ίδιος είπε ότι ο τάφος δεν έχει ακόμη ανοιχτεί.
«Μια μέρα αυτό θα γίνει, χωρίς αμφιβολία. Η ανακάλυψη αυτή είναι μείζονος σημασίας για την αρχαιολογία και τον χριστιανικό κόσμο» δήλωσε με ικανοποίηση ο αρχαιολόγος.

Ο Φίλιππος ήταν ένας από τους μαθητές του Χριστού και καταγόταν από τη Γαλιλαία. Κήρυξε το Ευαγγέλιο σε περιοχές της Μικράς Ασίας και σταυρώθηκε από τους Ρωμαίους στην Ιεράπολη της Φρυγίας.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου