Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Διεθνής σύνοδος των εξορκιστών στην Πολωνία


Περίπου 300 εξορκιστές, κληρικοί και λαϊκοί απ' όλο τον κόσμο -την Ευρώπη, την Αφρική και την Ινδία- συγκεντρώθηκαν αυτήν την εβδομάδα στο μοναστήρι Γιάσνα Γκόρα της Τσεστόχοβα, στη νότια Πολωνία, για μια διεθνή σύνοδο αφιερωμένη στο... βαμπιρισμό και τα ψέματα του Κακού.

Σύμφωνα με τον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό οι εργασίες της συνόδου ήταν κλειστές για το κοινό.
Ο εξορκιστής της αρχιεπισκοπής της Βαρσοβίας, πατήρ Αντρέι Γκρέφκοβιτς, είπε ότι στη συνάντηση μετείχαν "ιερείς και λαϊκοί οι οποίοι συνεργάζονται με τους εξορκιστές ή ασκούν μόνοι τους το καθήκον της απελευθέρωσης από τα δαιμόνια όταν δεν πρόκειται για κατάληψη από αυτά αλλά για άλλες μορφές παρενόχλησης από τα κακά πνεύματα".


Η φετινή σύνοδος ήταν αφιερωμένη στη "μόδα του βαμπιρισμού στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, στη σχιζοφρένεια και τις άλλες ψυχικές παθήσεις, στον αποκρυφισμό και τον πνευματισμό καθώς και στα ψέματα του Κακού κατά τη διάρκεια του εξορκισμού".

Το γραφείο τύπου του μοναστηριού ανακοίνωσε ότι στη σύνοδο μετείχαν μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της Διεθνούς Ένωσης Εξορκιστών, ο Ινδός ιερέας Ρούφους Περέιρα και ο πρύτανης της Ανώτατης Θεολογικής Σχολής της Βιένης Λάρι Χόγκαν.

Το μοναστήρι Γιάσνα Γκόρα φιλοξενεί την περίφημη εικόνα της Μαύρης Παρθένου η οποία μεταφέρθηκε στην Πολωνία το 1382, πιθανότατα από το Βυζάντιο. Η εικόνα αυτή τιμάται ιδιαίτερα από τους Πολωνούς.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου