Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

«Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις». Οι πρώτες απαισιόδοξες αποφάσεις της ΔΙΣ για τον μήνα Οκτώβριο.


Σε μια εξαιρετικά άσχημη εξέλιξη κατέληξε η 2η συνεδρίαση της ΔΙΣ  για τον μήνα Οκτώβριο.

Αμνήστευσε τις εκτός ορθοδοξίας θέσεις του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου περί δύο πνευμόνων και λοιπές φιλοπαπικές θέσεις.*

Μετά από αυτή την εξέλιξη προφανώς την ίδια κατάληξη -θάψιμο -θα έχουν και τα υπόλοιπα σημαντικά θέματα που θα αποσχολήσουν ΔΙΣ -επιτροπές. (Όπως αποχριστιανοποίηση, εκφυλισμό, γάμοι ομοφυλοφίλων, Αποδόμηση ελληνισμού-συμβόλων, Εθνικά θέματα, Διωγμός δια μέσου λαθρομετανάστευσης, Ηλεκτρονικές κάρτες, Κάρτα Πολίτη, διαθρησκειακές επαφές και συνομιλίες). 
Όλα προφανώς θα λυθούν δια της νέας δογματικά θεολογικής θέσεως της διοικούσας εκκλησίας -όπως μας εξήγησε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος- την «Σιωπή των αμνών»



Δελτίο Τύπου Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010
 Δεύτερη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Οκτώβριο

Συνήλθε σήμερα Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010, στην δεύτερη Συνεδρία Της η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πασης
Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Προ της ενάρξεως των εργασιών ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Πανοσιολογιώτατος
Αρχιμανδρίτης κ. Μάρκος Βασιλάκης, έδωσε ενώπιον του Μακαριωτάτου Προέδρου και των Σεβασμιωτάτων Μελών την νενομισμένη διαβεβαίωση για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.
Επίσης ενημερώθηκε από εκθέσεις Συνοδικών Επιτροπών για Συνέδρια που πραγματοποιήθηκαν κατά την παρελθούσα περίοδο και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ωσαύτως εξέτασε την υπόθεση μεταξύ των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κυθήρων κ. Σεραφείμ και Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, και μετά τις δοθείσες εκατέρωθεν εξηγήσεις ανακοινώνει ότι :
α. ουδεμία εκκλησιολογική παρεκτροπή υφίσταται στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο και
β. αναγνωρίζει στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων κ. Σεραφείμ την ευαισθησία για την τήρηση της ακριβείας της δογματικής διδασκαλίας.


Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου.

*  Λόγος Δ. Τσελεγγίδη Θεολογική Ημερίδα Πειραιά

Επιστολή του Μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ προς την Ιερά Σύνοδο για τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας μηνύει τον μητροπολίτη Κυθήρων στη Σύνοδο!

Απάντηση του καθηγητή Τσελεγγίδη στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας

Επιστολή Μητροπολίτου Μεσσηνίας Χρυσοστόμου προς τον καθηγητή Τσελεγγίδη

Τελική απάντηση του καθηγητού Δημ Τσελεγγίδη προς τον Μητρ. Μεσσηνίας Χρυσόστομο Σαββάτο.

Κατάθεση Μηνυτηρίου Αναφοράς προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος για τις αντορθόδοξες ενέργειες και αιρετικές θέσεις του Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου

Αἱ ἐσφαλμέναι θεολογικαί προϋποθέσεις διά τό Πρωτεῖον τοῦ Πάπα (Μέρος Α΄)

Αἱ ἐσφαλμέναι θεολογικαί προϋποθέσεις διά τό Πρωτεῖον τοῦ Πάπα (Μέρος Β΄)

Αἱ ἐσφαλμέναι θεολογικαί προϋποθέσεις διά τό Πρωτεῖον τοῦ Πάπα (Μέρος Γ΄ –Τελευταῖον)

O Μεσσηνίας Χρυσόστομος αφού έλυσε το πρόβλημα της αποκαθήλωσης των θρησκευτικών συμβόλων με το: «να κατεβάσουμε τους σταυρούς» λύνει και το πρόβλημα της λειτουργικής γλώσσας: «Το ζήτημα είναι ποια μετάφραση θα χρησιμοποιήσουμε»!!

Υπερ της παροχής ελληνικής ιθαγένειας σε μετανάστες, της Νεοεποχίτικης «ετερότητας», της «διαπολιτισμικής κοινωνίας», ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, σε συνέντευξη στην Καθημερινή Κυριακής

2 σχόλια:

  1. Αισχος!!!!!!!!!!!!!
    Κατ αρχήν ειναι απαραδεκτο η Ιεραρχια να παρπέμπει τοσο σοβαρά θέματα στην ΔΙΣ και εκεινοι να ασχολειται με την αύξηση του μετοχικου κεφαλαίου ή με θεωρητικολογιες και μπουρδολογιες περι των αιτίων της κρίσης.
    Δεύτερον η Σύνοδος έχει την υποχρέωση να δίνει στο πλήρωμα της λόγο σοβαρό και εμπεριστάτωμένο. Όταν λοιπόν δημοσίως ο Μητροπολίτης των άτυχων και "εκλελυμένων "ως πρόβάτων μή έχοντα ποιμένα" Μεσσηνίων διατυπώνει τις παπικές του θέσει δημοσίως θα πρέπει να τις ανασκευάζει. Ούτε ο Μεσσηνιας, ούτε η ΔΙΣ, ούτε ο Κυθήρων μας ενηγμέρωσαν με ποιο τρόπο ο Δεσποτης του δεσποτάτου της Μεσσηνίας αναίρεσε τις αιρετικές θέσεις του. Ο τρόπος μάλιστα με τόν οποίο είναι διατυπωμένο το δελτίο τυπου αφήνει να εννοηθεί πως και η ΔΙΣ και ο Κηθύρωνμ, και αυτό είναι ίσως το θλιβερώτερο στην υπόθεση, δέχθηκαν τις θέσεις του Μεσσηνίας. "ουδεμία εκκλησιολογική παρεκτροπή υφίσταται στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο" λέει η Σύνοδος. Όχι αναιρέθηκε! Όχι ζήτησε συγνώμη!Όχι μετενόησε και δεν πρέκειται να υποστηρίξει τις ίδιες θέσεις αλλά δεν υφίσταται που σημαίνει ότι οι θέσεις του δεν ήταν και δεν είναι αιρετικες. Ας μας συγχωρέσει ο Κηθύτρων να του πούμε ότι καλώς έκανε, δρώντας ως όντως Ορθόδοξος Επίσκοπος να ζητά τήν μετάνοια του Μεσσηνίας ή την καθαιρεσή του κακώς όμως κάνει αν δέχεται τις όποιες εξηγήσεις. Ολοι αυτοί λογοδοτούν στο πλήρωμα. Δεν είναι δικό τους προσωπικό ζήτημα. Δεν μιλούν γιατα αμπελοχώραφά τους. Ας μας πουνβ λοιπόν όλοι του μέ ποιό τρόπο ο Μεσσηνίας απαλλάχτηκε απο την αίρεσή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου