Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Θαυμαστό γεγονός σε ιερατικό συλλείτουργο (19 Οκτωβρίου 1969), επί τη μνήμη του π. Ιωήλ Γιαννακόπουλου.


Σοφή και αγία ιερατική μορφή υπήρξε ο αρχιμανδρίτης π. Ιωήλ Γιαννακόπουλος (+1966).
Τρία χρόνια μετά την κοίμησή του, στις 19 Οκτωβρίου 1969 (μνήμη του προφήτου Ιωήλ), στο παρεκκλήσι του Ορθοδόξου Χριστιανικού Σωματείου «Τρεις Ιεράρχαι», στην Αθήνα, έγινε αγρυπνία στη μνήμη του μακαριστού π. Ιωήλ. Συλλειτουργούσαν οι αρχιμανδρίτες π. Αγαθάγγελος Μιχαηλίδης (+ 1991), π. Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος (+1989) και π. Μελέτιος Καλαμαράς (τώρα Μητροπολίτης Νικοπόλεως).
Προς το τέλος της θείας λειτουργίας, την ώρα του κοινωνικού, αρκετοί πιστοί, πνευματικά τέκνα του π. Ιωήλ, είδαν ένα παράδοξο όραμα.

Φάνηκε στη μέση της εκκλησίας, στη θέση του πολυελαίου, ένας θρόνος ολόφωτος, σαν από νεφέλη φωτεινή, πάνω στον οποίο ήταν καθισμένος ο π.Ιωήλ. Ο θρόνος κουνιόταν πάνω από τα κεφάλια του πλήθους, που παρακολουθούσε με κατάνυξη και δέος τη θεία λειτουργία. Στη συνέχεια χάθηκε, οπότε ο π. Ιωήλ, ντυμένος την ιερατική του στολή, φάνηκε ανάμεσα στους τρεις ιερουργούς φίλους του.
Το γεγονός αυτό σχολιάστηκε από το εκκλησίασμα σαν μία ένδειξη της αγιότητας του π. Ιωήλ, αλλά και σαν μία επιβεβαίωση της πίστεως της Εκκλησίας μας ότι οι κοιμηθέντες ευλαβείς ιερείς
κατεβαίνουν στους ναούς μας την ώρα της θείας λειτουργίας και συνιερουργούν με τους αγαπημένους τους ζώντες ιερείς.
Μητροπολίτου Νικοπόλεως Μελετίου
  VatopaidiFriend

hristospanagia3.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου