Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Βεβήλωσαν για άλλη μια φορά στην ιστορία το ελληνικό νεκροταφείο της Ίμβρου

Δεν έφτασαν τόσα χρόνια οι σφαγές, οι διωγμοί, οι βιασμοί, ο ολοσχερής αφελληνισμός της Ίμβρου και της Τενέδου, τώρα ξεσπούν ακόμη και στα λείψανα και στους τάφους των Ελλήνων.
Διαβάστε παλαιότερη ανάρτησή μας για  : Ο επιτυχημένος αφελληνισμός της Ίμβρου -Τενέδου ως σημερινό πρότυπο αφελληνισμού ολόκληρης της Ελλάδας
__________________

Η είδηση από τα Νέα

Επίθεση βανδάλων στο ελληνικό νεκροταφείο της Ίμβρου 


Στόχος πρωτοφανών βανδαλισμών έγινε το ελληνικό νεκροταφείο της Ίμβρου. Άγνωστοι δράστες κατέστρεψαν 78 τάφους στο ελληνορθόδοξο κοιμητήριο της Παναγίας, στη χώρα του νησιού
Είναι η πρώτη φορά εδώ και 20 χρόνια που σημειώνεται τέτοιας έκτασης επίθεση με στόχο την ελληνική κοινότητα της Ίμβρου.

Οι καταστροφές σημειώθηκαν την 29η Οκτωβρίου, ημέρα εθνικής εορτής στην Τουρκία για την επέτειο της ανακήρυξης της Δημοκρατίας το 1923.

Οι τουρκικές Αρχές διενήργησαν αυτοψία στο χώρο του νεκροταφείου προκειμένου να διαπιστώσουν την έκταση των καταστροφών.
Την οργή και αγανάκτησή τους εκφράζουν μέσω του Συλλόγου Ιμβρίων Αθηνών οι απόδημοι Ίμβριοι, δηλώνουν συγκλονισμένοι και ζητούν από την τουρκική κυβέρνηση τη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των δραστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου