Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας μηνύει τον μητροπολίτη Κυθήρων στη Σύνοδο!

Με προκλητικό τρόπο ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας βάλλει εναντίον του Μητροπολίτου Κυθήρων καταθέτοντας Μηνυτήρια αναφορά προς τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο για εξύβριση, δυσφήμηση και διασυρμό. Φανερά ενοχλημένος από την αποκάλυψη των αθεολόγητων ανορθόδοξων θέσεών του από τον Μητροπολίτη Κυθήρων ο Μεσσηνίας υιοθετεί τώρα τις γνωστές μεθόδους των οικουμενιστών: εκκλησιαστικές δίκες, διώξεις, επιβολή ποινών, εκφοβισμός και απειλές.

Το σχετικό ρεπορτάζ του Νίκου Παπαχρήστου στο amen.gr αναφέρει:
Μηνυτήρια αναφορά προς τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο κατ’ εφαρμογή του άρθρου 143 του Νόμου «περί Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων» για εξύβριση, δυσφήμηση και διασυρμό.....
υπέβαλε τη Δευτέρα ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος κατά του Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων Σεραφείμ. Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος προχώρησε στην ενέργεια αυτή μετά από όσα εις βάρος του ανέφερε σε επιστολή του προς την Ιερά Σύνοδο ο Μητροπολίτης Σεραφείμ.
«Καταγγέλλω ενώπιον της Ιεράς Συνόδου τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Κυθήρων και Αντικυθήρων κ.Σεραφείμ (Στεργιούλη) για την εις βάρος μου αξιόποινη συμπεριφορά και αιτούμαι την κατ’ εφαρμογήν του άρθρου 143 του Νόμου 5383/1932 «Περί Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων και της προ αυτών διαδικασίας» περιγραφομένη διαδικασία, άλλως θα ενεργήσω τα νόμιμα για την προάσπιση των δικαιωμάτων μου στα αρμόδια πολιτικά και ποινικά δικαστήρια» υποστηρίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, στην αναφορά του ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.
Υπενθυμίζεται ότι στο επίκεντρο της κριτικής του Μητροπολίτη Κυθήρων βρέθηκαν απόψεις που φέρεται να διατύπωσε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας σε επιστολή του σε καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ αναφορικά με το διάλογο Ορθοδόξων-Ρωμαιοκαθολικών.
Να σημειωθεί πως η Νομοκανονική Επιτροπή της Ιεράς Συνόδου η οποία εξέτασε την καταγγελία του Μητροπολίτη Κυθήρων θεώρησε επαρκείς τις διευκρινήσεις που έκανε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας.
Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, είναι επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στο διεξαγόμενο θεολογικό διάλογο με τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου