Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Ο Σύρου Δωρόθεος για τα βιβλία των Θρησκευτικών και την "Κάρτα του Πολίτη"

Απόσπασμα άρθρου του Νίκου Παπαχρήστου
 
Στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, εκπρόσωπος Τύπου της Ιεραρχίας και της ΔΙΣ, απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις σχετικά με ζητήματα που συζητήθηκαν στην Ιεραρχία. Μεταξύ άλλων και για το περιεχόμενο του βιβλίου του μαθήματος των θρησκευτικών.
«Είναι Συνταγματικά κατοχυρωμένο το δικαίωμα της Εκκλησίας να έχει γνώμη για τα βιβλία των θρησκευτικών όπου τίθεται θέμα ομολογιακού και δογματικού χαρακτήρα» είπε ο Μητροπολίτης Σύρου.....
Στο σημείο αυτό οι δημοσιογράφοι ανέφεραν την απάντηση της Υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου ότι την ευθύνη των βιβλίων έχει το Υπουργείο Παιδείας και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Ο Μητροπολίτης Σύρου είπε ότι η Σύνοδος γνωρίζει την θέση αυτή. «Σεβόμαστε την κυρία Υπουργό Παιδείας αλλά με όλο τον σεβασμό κανένας δεν είναι υπεράνω στο Συντάγματος» είπε ο κ.Δωρόθεος φωτογραφίζοντας το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Όπως είπε η Εκκλησία θα ζητήσει σχετική ενημέρωση και ακολούθως με ευγενικό τρόπο θα διατυπώσει τις απόψεις της.
Σε ό,τι αφορά την «Κάρτα του Πολίτη» ο εκπρόσωπος της Ιεραρχίας επισήμανε ότι η Ιεραρχία δέχεται την αγωνία και τα ερωτήματα των πιστών και για τον σκοπό αυτό θα απευθυνθεί στο αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου να ζητήσει ενημέρωση για το ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου