Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Εκοιμήθη ένας από τους τελευταίους ασκητές της Ιεράς Μονής Κουδουμάς Κρήτης, Αρχιμ. Αναστάσιος ο Πνευματικός


Εκοιμήθη ένας από τους τελευταίους ασκητές της Ιεράς Μονής Κουδουμάς Κρήτης, Αρχιμ. Αναστάσιος ο Πνευματικός

Ανεπαύθη εν Κυρίω ένας από τους τελευταίους ασκητές των σπηλέων των Αστερουσίων Ορέων της Νότιας Κρήτης.
Πρόκειται για τον σεβαστό και χαρισματικό πνευματικό, πανοσ. αρχιμ. κυρό Αναστάσιο, ο οποίος για πολλά χρόνια εγκαταβιούσε στην γεραρά Μονή Παναγίας του Κουδουμά και ανέπαυε στο ιερό του πετραχήλι πολλούς κληρικούς και λαϊκούς.
 Διακρινόταν για την αγάπη του στην Παναγία μας και στους τοπικούς Αγίους της Μονής Κουδουμάς. Είχε ως παράδειγμα της ζωής του τους παλαιότερους ασκητές της ευρύτερης περιοχής  των Αστερουσίων Ορέων, αλλά και τους σύγχρονους αγωνιστές Γέροντες.

Ήταν ένας ιερομόχαχος με πολλά χαρίσματα, λιτός, απλός, φιλόξενος, υπομονετικός, ακατήγορος, φιλόπονος και καλωσυνάτος.

Τιμούσε τον συνομιλητή του και ένα αειθαλές χαμόγελο τον χαρίτωνε πάντοτε. Ασκητικός, σοβαρός, σεμνός, σεβάσμιος, συνετός και χαρισματικός καθοδηγητής στα πνευματικά θέματα.

Ένας ακόμη από τους παλαιούς καλούς αναχωρητές των Αστερουσίων Ασκητηρίων, και αναχώρησε για την ποθεινή και πανευφρόσυνη Βασιλεία των Ουρανών. Κοιμήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου, όπου νοσηλευόταν τους δύο τελευταίους μήνες. Ο πατερικός Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος, καθώς και ο Καθηγούμενος και οι πατέρες της Μονής Κουδουμάς στάθηκαν δίπλα στον αείμνηστο Γέροντα με περισσή αγάπη.

Όλοι μας ζητούμε τας μακαρίας ευχάς του από την Άνω Ιερουσαλήμ που ταξιδεύει ο πνευματοκίνητος Γέροντας Αναστάσιος.
Σήμερα την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 02.00 μ.μ. θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία και ταφή, στην Ιερά Μονή Κουδουμά από τον επιχώριο Ιεράρχη κ. Μακάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου