Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Η προκύρηξη των ισλαμιστών για την απαγωγή των μοναχών της Μονής Αγίας Θέκλας. Δ. Πορφύρη- Π. Σταφυλά


Εισαγωγικό σχόλιο διαχειριστού των "Αναβάσεων":
Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι σύσσωμη η αυτοαποκαλούμενη "πολιτική ηγεσία" (κυβερνήσεις και αντιπολίτευση)  της Ορθόδοξης Ελλάδας, έχει συνταχτεί με αυτούς που καθημερινά δολοφονούν, βιάζουν, σκοτώνουν, απαγάγουν, λεηλατούν, σφάζουν, κατατρομοκρατούν τον μαρτυρικό λαό της Συρίας, (εκατοντάδες χιλιάδες νεκροί), και ιδιαίτερα τους χριστιανικούς πληθυσμούς σε σημείο πλήρους εξολοθρεύσεώς τους.
Δυστυχώς στην ίδια πτωτική τάση και ειδικότερα στην ναρκωμένη κατάσταση της συνεχιζόμενης "σιωπής των αμνών", βρίσκεται και η ηγεσία της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, και των Πατριαρχείων, τα οποία αρκούνται να μοιράζουν αφειδώς κοράνια,  αν και όλοι γνωρίζουμε ότι στην Συρία υπάρχει μεγάλος αριθμός Ελληνορθοδόξων, (αυτοαποκαλούνται Ρουμ Όρθοντοξ και προσμετρώνται σε εκατοντάδες χιλιάδες ή σε εκατομμύρια ), όλοι γνωρίζουν τις απαγωγές και την πιθανή σφαγή των δύο μητροπολιτών, (Ορθοδόξου, και Συροϊακωβίτη) στο Χαλέπι, την για δεύτερη φορά επίθεση στην Μονή Αγίας Θέκλας, τις επιθέσεις στην Μονή Χερουβείμ, της Μονής Παναγίας Σεϊντανάγιας,  την καταστροφή της Μονής Αγίας Μαρίας, και σε μια σωρεία ακόμη φρικτών επιθέσεων σε χριστιανικούς πληθυσμούς που μπορείτε να διαβάσετε στο τέλος της δημοσίευσης.*
Φώτο αρχείου
Ας ευχόμαστε να συνέλθουμε, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, όπως ευτυχώς κάναμε στην καταστροφή της μαρτυρικής Σερβίας, γιατί διαφορετικά και εφ' όσον οι πνευματικοί νόμοι δουλεύουν ασταμάτητα, κινδυνεύουμε να επιτρέψει ο Θεός να βρεθούμε στην θέση της Σερβίας ή της Συρίας, ειδικά αν οι παριστάνοντες τις κυβερνήσεις και τις αντιπολιτεύσεις πολιτικοί, φέρνουν απάνθρωπους και αποδομητικούς νόμους προσβάλλοντας θανάσιμα το ανθρώπινο πρόσωπο, δηλαδή την Εικόνα του Θεού, χωρίς η ηγεσία της Εκκλησίας να αντιδρά, (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων), όπως χαρακτηριστικά έπραξε στις παρελάσεις των gay, στα κάθε Corpus Christi, στα λεγόμενα σύμφωνα συμβίωσης ομοφυλοφίλων, ανθρώπων και ζώων σε δεύτερη φάση, όπως στη Ολλανδία, Γερμανία κ.λ.π.
Αξίζει επίσης να παρατηρήσουμε τον ανήθικο πόλεμο προπαγάνδας των δυτικών μέσων, τα οποία προσπαθούν να εμφανίσουν ότι οι ισλαμιστές τρομοκράτες οι οποίοι εξέδωσαν την παρακάτω στυγνή δολοφονική διακήρυξη, θέλησαν απλώς να "σώσουν" τις μοναχές, και ότι περνούν μια χαρά στην αιχμαλωσία τους!!

Η προκύρηξη των ισλαμιστών για την απαγωγή των μοναχών της Μονής Αγίας Θέκλας

Βρυξέλλες Πορφύρης Δ./Σταφυλά

 
   “Πολεμάτε τους μέχρι να μην μείνει κανείς απ΄ αυτούς που υποστηρίζουν τον ΄Ασσαντ και που αντιμάχονται το Θεό. Κατά την διάρκεια αυτών των 2 χρόνων ήσασταν ειρηνικοί και εμείς σας προστατεύαμε τώρα όμως μετατρέψατε τις εκκλησίες και τα μοναστήρια σας σε στρατιωτικές βάσεις του καθεστώτος. Το ξίφος του ισλάμ θα σας πάρει τα κεφάλια μέσα στα σπίτια σας και ο Θεός ας είναι μάρτυρας γι αυτό. 

Και ενώ σύσωμος ο διεθνής τύπος αναφέρεται με εκτενή ρεπορτάζ στην απαγωγή των  ελληνορθόδοξων μοναχών της Αγίας Θέκλας από ισλαμιστές ένα βίντεο που αναρτήθηκε από την Ταξιαρχία al-Qadisiah  αιτιολογεί αυτήν την ενέργεια. Ένα ηγετικό στέλεχος προειδοποιεί σε απειλητικό ύφος:
Με το τζιχάντ μας θ΄ αφανίσουμε τον κάθε άπιστο, με μια θέληση που δεν γνωρίζει όρια.

Παράλληλα γι άλλη μια φορά έχει ανάψει και η επικοινωνιακή μάχη:
    Όπως αναφέρει η γαλλική liberation ερωτώμενη σε  τηλεφωνική  επικοινωνία η ηγουμένη της ελληνορθόδοξης μονής που βρίσκεται στην  Sadnaya η  Φεβρωνία Nabhane  δήλωσε ότι κατόρθωσε να μιλήσει με την ηγουμένη της  Maaloula, Πελαγία Sayyaf, το βράδυ της Δευτέρας. Της επιβεβαίωσε ότι « η ίδια και 11 ακόμη αδερφές, συνοδευόμενες από 3 νέες που πρόσφεραν βοηθητικό έργο στη μονή είναι εγκατεστημένες σε ένα σπίτι στο Yabroud», μια πόλη που έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους οι ισλαμιστές και που βρίσκεται σε απόσταση 20χλμ από την  Maaloula.
Ο επίσκοπος  Mario Zenari, που επικοινώνησε πρώτος την είδηση περί απαγωγής-ομηρίας  ανέφερε στο AFP  ότι «η Μονή είχε εκκενωθεί από τα ορφανά εδώ και πολύ καιρό».
Ο Πατριάρχης Αντιοχείας τον διαψεύδει “Απευθύνω έκκληση στην διεθνή κοινότητα και σ΄όλες τις κυβερνήσεις του κόσμου για την απελευθέρωση των μοναχών και των ορφανών που κρατούνται όμηροι από χθές”
  Το πρακτορείο  Reuters  3/12.13 αναφέρει ότι ισλαμιστές αντάρτες κατέλαβαν την κωμόπολη και μετέφεραν τις καλόγριες της ελληνορθόδοξης μονής σ ένα γειτονικό χωριό και δεν είναι απόλυτα φανερό αν πρόκειται για απαγωγή ή για εκκένωση της Μονής.
  Οι αντάρτες διαβεβαίωσαν ότι οι καλόγριες είναι ασφαλείς κάτι που διατείνεται και ο φιλοαντιπολιτευτικός αραβικός τύπος και ότι τις μετέφεραν σε σίγουρο μέρος για να μην κινδυνεύσει η ζωή τους από βομβαρδισμούς  της συριακής αεράμυνας.(!!) Το ΜΕDIARABE/INFO 04/12/13 κινείται σαφώς σ΄αυτή την γραμμή.  ”Δεν απήχθησαν, ούτε δολοφονήθηκαν, ούτε βιάστηκαν  οι αντάρτες πέτυχαν να τις μεταφέρουν σε έναν τόπο πιο ασφαλή για να τις προστατεύσουν. Αυτές μεταφέρθηκαν στο Υabroud και διαβιώνουν στην οικία του ιερέα Georges Haddad. »

   Το BLOOMBERG μεταδίδει την είδηση επικαλούμενο το SANA. Αναφέρει ότι τρομοκράτες που πρόσκεινται στην Αλ Κάιντα ευθύνονται για την αιχμαλωσία των αδερφών.
   Το TV5 αναμεταδίδει την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν οι δύο γερόντισσες που προΐστανται των πιο φημισμένων προσκυνημάτων της Συρίας.
   Το LA CROIX αναφέρει ότι η Μονή είχε στο ενεργητικό της 40 μοναχές. Το επιτακτικό ερώτημα που τίθεται είναι τι απέγιναν και οι υπόλοιπες 26. Επιβεβαιώνει ότι τα ορφανά είχαν εγκαίρως απομακρυνθεί. Ο πατριάρχης Ιωάννης Γιαζίζι το διαψεύδει αφού σε δηλώσεις του αναφέρεται σε ομηρία και των ορφανών.
Η λιβανέζικη L Oeuvre d orient μεταφέρει έκκληση του Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη Γιαζίζι που ουσιαστικά παραδέχεται ότι πρόκειται για ομηρία - απαγωγή.
“Απευθύνω έκκληση στην συνείδηση που ο Θεός τοποθέτησε σε κάθε ανθρώπινο πλάσμα συνυπολογισμένων των απαγωγέων να απελευθερώσουν τις αδερφές σώες και αβλαβείς. Απευθύνω έκκληση στην διεθνή κοινότητα και σ΄όλες τις κυβερνήσεις του κόσμου για την απελευθέρωση των μοναχών και των ορφανών που κρατούνται όμηροι από χθές.Η αρπαγή των μοναχών μέχρι αυτή τη στιγμή παρά τις επαφές που δεν απέδωσαν αποτελεί κραυγαλέα επίθεση κατά της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της φωνής της ειρήνης και της προσευχής στη Συρία και σ΄όλη την Μ Ανατολή.”

O Guardian  μιλάει σαφέστατα για απαγωγή των 12 μοναχών και την μεταφορά τους στο γειτονικό χωριό. Αναφέρει τις γνωστές δηλώσεις  της ηγουμένης του ιστορικού ελληνορθόδοξου μοναστηριού της Febronia Nabhan.
O Πατριάρχης Αντιοχείας των Μελκιτών Γρηγόριος ο 3ος Λαχάμ σε τηλεφωνική επικοινωνία του με την τηλεόραση του ΒΒC επέμεινε στο να ασκηθούν πιέσεις σ΄ αυτούς που εξοπλίζουν με όπλα τους τρομοκράτες για να δρομολογηθεί μια εξομάλυνση της κατάστασης καθώς οδεύουμε προς την Γενεύη 2.Για τις καλόγριες ανέφερε ότι δεν υπάρχει σαφή εικόνα για το ακριβές σημείο της κράτησής τους  τονίζοντας ότι αυτές βρίσκονταν στο Yabroud ή στις γύρω περιοχές.
Ο  ελληνορθόδοξος επίσκοπος της Σεβάστειας  Atallah Hanna κατήγγειλε την τρομοκρατική επίθεση εναντίον της μονής της Mar Takla στην Maaloula και την απαγωγή πολυάριθμων μοναχών. “Κάποιες χώρες δυτικές που διατείνονται ότι κόπτονται για την παρουσία των χριστιανών στην Μ Ανατολή είναι υπεύθυνες για τον εκτοπισμό των χριστιανών αφού υποστηρίζουν τις εξτρεμιστικές ομάδες οι οποίες τους εκδιώκουν. ”Ενώ επέρριψε την ευθύνη και για την τελευταία απαγωγή στις χώρες αυτές που υποστηρίζουν ποικιλοτρόπως τα τρομοκτρατικά δίκτυα που δραστηριοποιούνται στη Συρία.

Απ΄το Βατικανό ο πάπας Φραγκίσκος περιορίστηκε κι αυτός από την πλευρά του στο ν΄ απευθύνει έκκληση για την απελευθέρωση των 12 μοναχών και όλων των άλλων απαχθέντων κατά την διάρκεια της διαμάχης .(Directmatin.fr 4.12.13)  Ενώ το Le point (4/12/13)  στο εκτενές του δημοσίευμα για την απαγωγή αναφέρει ότι η έκκληση του πάπα έγινε την Τετάρτη στην καθιερωμένη ομιλία του στην πλατεία του Αγίου Πέτρου ενώπιον 30000 πιστών. Σε αντίστοιχη φραστική καταδίκη προέβη και ο Πατριάρχης Κύριλλος της Μόσχας.
  Το RIA NOVOSTI μεταδίδει την αντίδραση του εκπροσώπου του Ρώσικου Υπουργείου Εξωτερικών Konstantin Doglov«Eίναι σημαντικό ότι αυτές οι επιθέσεις δεν πραγματοποιήθηκαν μόνο εναντίον των ναών και του χριστιανικού κλήρου αλλά επίσης  και εναντίον μουσουλμάνων και ειδικότερα αυτών που καλούν να τεθεί ένα τέλος στη βία.” ενώ κατήγγειλε την συμπεριφορά των ισλαμιστών και την αρπαγή των μοναχών.

Σε άλλη γραμμή το L express αναρωτιέται πως δύνανται να χρησιμοποιηθούν οι μοναχές ως ανθρώπινες ασπίδες όταν την ίδια στιγμή διαβιώνουν ανετότατα σε μια οικία στο Yabroud.(!)

Η απάντηση έρχεται από τον υπουργό των Βακουφείων της Συρίας  Mohammad Abdel Satar al-Sayed ο οποίος συναντήθηκε την Τετάρτη με εκκλησιαστικούς εκπροσώπους όπως τον πατριάρχη των Μελκιτών αλλά και ελληνορθόδοξους επισκόπους και επισκέφθηκε τον  ελληνορθόδοξο καθεδρικό στη Δαμασκό.
Τόνισε ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον τζαμιών, εκκλησιών, σχολείων και η απαγωγή των μοναχών από την Αγία Θέκλα αλλά και των 2 επισκόπων απέκδυσαν την ιδεολογία των τακφιριστών από κάθε  ουράνιο έρεισμα”.Ο ελληνορθόδοξος αρχιεπίσκοπος   Ephrem Maalouli, πατριαρχικός βικάριος του Αντιοχείας διαβεβαίωσε ότι “οι γιοι της Συρίας θα αντιμετωπίσουν από κοινού την συνομωσία που τους στοχοποιεί”.
SANA 4/12/13

* Διαβάστε σχετικά

 Αναφορά της εφημερίδας Αλ Ναχάαρ 3/12/13 στο γεγονός της απαγωγής των μοναχών της Μονής Αγίας Θέκλας στη Συρία.

 Βίντεο σχετικό με την επίθεση των ισλαμιστών στην χριστιανική πόλη Μααλούλα και στην Ελληνορθόδοξη Μονή της Αγίας Θέκλας

 Τζιχαντιστές τρομοκράτες απήγαγαν 12 μοναχές από τη μονή της Αγίας Θέκλας στη Μααλούλα

Οι "δημοκρατικοί" ισλαμιστές επιτέθηκαν με όλμους κατά της Ελληνορθόδοξης Μονής των Χερουβείμ, και του αγάλματος του Χριστού στη Συρία

Δολοφόνοι τρομοκράτες κατέλαβαν την χριστιανική πόλη Μααλούλα και την Ελληνορθόδοξη Μονή της Αγίας Θέκλας στην Συρία. Η Ελλάδα σύσσωμη καθεύδει!

Το Mοναστήρι της Αγίας Θέκλας στη Μααλούλα της Συρίας





1). Ομολογία Ιταλών απαχθέντων δημοσιογράφων: Τα χημικά τα έριξαν οι ισλαμιστές αντάτρες!! 2) Η Συρία δέχεται να θέσει υπό διεθνή έλεγχο το χημικό οπλοστάσιό της!

Ομολογία Σύρων ισλαμιστών: "Τάγματα Θανάτου εξοντώνουν "Ελληνορθόδοξους"

Συγκλονιστική φωτογραφία: Δεν είναι στην Ελλάδα, αλλά στην Συρία!

Οι "δημοκρατικοί" ισλαμιστές επιτέθηκαν με όλμους κατά της Ελληνορθόδοξης Μονής των Χερουβείμ, και του αγάλματος του Χριστού στη Συρία.

Ισλαμιστές τρομοκράτες κτυπούν το Ελληνορθόδοξο Μοναστήρι της Παναγίας Σεϊντανάγιας στη Συρία

 Οι ισλαμιστές τρομοκράτες χτύπησαν χριστιανικό σχολείο στην Δαμασκό σκοτώνοντας τουλάχιστον 9 μαθητές μέχρι στιγμής

 Εντείνονται οι επιθέσεις κατά των Ελληνορθοδόξων Εκκλησιών στην Συρία

 Πεθαίνοντας χριστιανός στη Συρία.

Η γενοκτονία και ο διωγμός των Χριστιανών στη Συρία.

 Η ΕE αποφάσισε την προώθηση όπλων στους μισθοφόρους αντάρτες της Συρίας την ώρα που μόλις κατέσφαξαν ένα ολόκληρο χωριό χριστιανών στην Συρία

Φανατικοὶ ἰσλαμισταὶ εἰς τὴν Συρίαν σχεδιάζουν νὰ Σταυρώσουν τοὺ Χριστιανοὺς

«Σκοτώστε τους επισκόπους». Η πρόταση των ισλαμιστών με τους οποίους συμπροσεύχονται και συνομιλούν οι οικουμενιστές

Ημέρες σταυροαναστάσιμες. Aυτοί είναι οι τελευταίοι Χριστιανοί που ζουν στην εμπόλεμη ζώνη της Συρίας -Μαρτυρία από το Χαλέπι(Φώτο)

Αφανίζουν την Ελληνορθοδοξία στη Συρία!

Η Γενοκτονία συνεχίζεται: Οι τρομοκράτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία, κατέστρεψαν ελληνορθόδοξο μαναστήρι της Αγίας Μαρίας στη Συρία!

Πατήρ Σωτήρης Χαντάντ: Ο Ελληνορθόδοξος ιερέας που βρήκε μαρτυρικό θάνατο από ισλαμιστές αντάρτες στη Συρία

Σύριοι ισλαμιστές αντάρτες πολιορκούν χριστιανικό χωριό 

Σφαγιάζοντ​αι οι Χριστιανοί από τους ισλαμοφασί​στες μισθοφόρους του ΝΑΤΟ στη Συρία… (Βίντεο)

Η ελληνική καταγωγή των Ρωμιών της Συρίας που σήμερα σφαγιάζονται από τους μουσουλμάνους

Το Μοναστήρι των Χερουβείμ στη Συρία

Το Μοναστήρι Αγίου Γεωργίου του Ομήρου στη Συρία

Οι Ρωμιοί της Συρίας και η Ελληνορθόδοξη Μονή της Παναγίας της Σεντνάγια - The Rum of Syria and the Greek Orthodox Monastery of Saidnaya

Τι ακριβώς συμβαίνει στην Συρία και τι προσπαθούν να δείξουν τα ΜΜΕ της Παγκόσμιας Τάξης;

Συρία - Homs : Ένας μισθοφόρος των Αμερικάνων πανηγυρίζει για τη λεία του από την Εκκλησία της Δύναμης της Επισκοπής

Με άμεσο αφανισμό κινδυνεύουν στη Συρία πολλές χιλιάδες Ελληνορθοδόξων που κυμαίνονται μεταξύ 300 και 400.000 πιστών

Πάτερ Βασίλειος Νάσαρ: Ο Πρόσφατος Μάρτυρας της Ορθοδοξίας - Father Basilios Nassar: The Latest Martyr of Orthodoxy

Το τελευταίο αντίο στον ιερομάρτυρα π. Βασίλειο (Φώτο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου