Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

187η Επέτειος της Εξόδου του Μεσολογγίου


 Εν Ιερά Πόλει Μεσολογγίου, τη 27η Απριλίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

187η Επέτειος της Εξόδου του Μεσολογγίου

Με ξεχωριστή λαμπρότητα η Ιερά Πόλις του Μεσολογγίου τιμά την Επέτειο της Εξόδου της Φρουράς των Ελευθέρων Πολιορκημένων το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων.
Στην φετινή 187η Επέτειο συμμετέχουν – προσκεκλημένοι του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Κοσμά – οι Μητροπολίτες Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων και Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας.
Σήμερα, Σάββατο του Λαζάρου, με λιτανευτική πομπή έγινε η μεταφορά της Εικόνας της Εξόδου και του Σταυρού Ευλογίας του Επισκόπου Ρωγών Ιωσήφ από το Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, με την συμμετοχή του Μητροπολίτου μας κ. Κοσμά και των αρχών της Ιεράς Πόλεως.


Στη συνέχεια στον τάφο που Επισκόπου Ρωγών Ιωσήφ, που βρίσκεται πλησίον του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Κοσμά και κατέθεσαν στεφάνια οι αρχές της περιοχής.
Το απόγευμα τελέσθηκε ο αρχιερατικός Εσπερινός, στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως και συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας και Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Αμέσως μετά ξεκίνησε η ιερά πομπή της Εικόνας της Εξόδου, από τον Ιερό Ναό με κατάληξη τον Κήπο των Ηρώων, με επικεφαλής τους αγίους Αρχιερείς και τον ιερό κλήρο. Προηγήθηκαν μαθητικές αντιπροσωπίες των Σχολείων της Ιεράς Πόλεως, μέλη πολιτιστικών συλλόγων και φιλαρμονικές, ενώ απέδωσαν τιμές αγήματα και των τριών Σωμάτων του Στρατού.
Εμπρός στον Τύμβο των Ηρώων της Εξόδου τελέσθηκε επιμνημόσυνη  δέηση και κατάθεση στεφάνων. Τιμώμενη Χώρα, κατά τον φετινό εορτασμό, ήταν η Ρωσική Ομοσπονδία, ο Πρέσβης της οποίας κατέθεσε στεφάνι. Κατόπιν ο Δήμαρχος της Ιεράς Πόλεως εκφώνησε τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας και ακολούθησε η αναπαράσταση της ανατίναξης του Χρήστου Καψάλη.

Εκ  του  Γραφείου  Τύπου  και  Επικοινωνίας της  Ιεράς  Μητροπόλεως

Φωτογραφικό υλικό
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου