Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Αύξηση κρουσμάτων εξάρτησης από το διαδίκτυο


Στη διάδοση των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης όπως το facebook αποδίδουν οι επιστήμονες την αυξανόμενη εξάρτηση των παιδιών από το διαδίκτυο. Αρκετοί είναι πλέον οι νέοι που προσφεύγουν σε Κεντρα θεραπείας όπως το ΚΕΘΕΑ, προκειμένου να απαλλαγούν απ΄την καταστρεπτική συνήθεια.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι πρόβλημα δεν είναι μόνον ο χρόνος που περνά ένα παιδί μπροστά στον υπολογιστή, αλλά και τι ακριβώς κάνει στο διαδίκτυο.

Οπως είπε στο MEGA η υπεύθυνη της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαϊα Κυριακού, Αρτεμις Τζίτζικα, τουλάχιστον 250 παιδιά που έχουν εξαρτητική συμπεριφορά παρακολουθούνται στη Μονάδα Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παιδων Αγλαϊα Κυριακού. Από αυτά το 70% επανέρχεται στην καθημερινότητά του.

Όμως, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας της μονάδας το 2010, το ποσοστό των εφήβων με συμπτώματα εξάρτησης αυξήθηκε μεσα σε μία τριετία από 1% σε 2,5% ενώ το ποσοστό των εφήβων που βρίσκονται ένα στάδιο πριν από την εξάρτηση εκτινάχθηκε από το 13% στο 20% του συνόλου.
Δύο τηλεφωνικοί αριθμοί, το 80011 και το 80015 μπορεί να αποδειχθούν σανίδες σωτηρίας, απο τη μάστιγα της εξάρτησης. Από τις 3000 κλήσεις που έχουν δεχθεί σ΄αυτές τις γραμμές οι 1000 αναφέρονται σε εξαρτήσεις από το διαδίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου