Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Μήπως το Facebook σε κάνει δυστυχισμένο; (Για σκέψου το λίγο...)


Μια νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Utah Valley αποκαλύπτει ότι οι περισσότεροι χρήστες, που χρησιμοποιούν την δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, πιστεύουν ότι οι υπόλοιποι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι «όσο περισσότερη ώρα χρησιμοποιούσαν οι ερωτηθέντες το Facebook, τόσο μεγαλύτερη ήταν η πεποίθησή τους ότι οι άλλοι ήταν πιο ευτυχισμένοι». 
Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους χρήστες που έχουν στο Facebook «φίλους», τους οποίους στην πραγματικότητα δεν γνωρίζουν. 

Οι άνθρωποι αυτοί πιστεύουν με βεβαιότητα «ότι η ζωή είναι άδικη».Τα αποτελέσματα της μελέτης ήταν και τα αναμενόμενα, καθώς όσο και αν εξελιχθεί η τεχνολογία της επικοινωνίας ποτέ δεν πρόκειται να γίνει αντάξια της πραγματικής επαφής με τον συνάνθρωπο.
Αλλά οι άνθρωποι που χάνονται και ζουν μέσα απο τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης έχουν αντικαταστήσει την προσωπική επαφή με αυτή του «chat» και εκείνη της «video-κλήσης». 
Γι’ αυτό είναι, δυστυχώς, δυστυχείς…
newskosmos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου