Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Ποιοι παραπλανούν την Ιερά Σύνοδο για τον Ρ/Σ Σταθμό;


Ποιοι παραπλανούν την Ιερά Σύνοδο για τον Ρ/Σ Σταθμό;

Του Αντώνη Μποσνακούδη tonybosnakoudis@gmail.com

Εκεί που φάνηκε ότι μετά από τις απίστευτες μεθοδεύσεις της διευθυντικής ομάδας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος (http://www.farosradio.gr/en/faros-news/item/1947-radio-ekklisia.html και http://www.farosradio.gr/en/faros-news/item/1881-radio-ekklisia.html)  η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε τελικά να ασχοληθεί με την πορεία του σταθμού και την καταστροφική απαξίωσή του στα τελευταία χρόνια, οι γνωστοί άγνωστοι «κουκουλοφόροι» είτε αυθαίρετα δυναμίτισαν την προσπάθεια είτε συνειδητά παραπλάνησαν την Ιερά Σύνοδο.

Οι εργαζόμενοι του σταθμού κλήθηκαν στις 6 Φεβρουαρίου να ορίσουν εκπροσώπους ώστε το πρωί της 8ης Φεβρουαρίου να συζητήσουν με επιτροπή τριών Ιεραρχών την διερεύνηση της δυνατότητας σύναψης «επιχειρηματικής συλλογικής συμβάσεως».

Δεν μιλούσε για επιχειρησιακή συμφωνία αλλά για επιχειρηματική συλλογική σύμβαση, οτιδήποτε και αν σημαίνει αυτό (μήπως οι εργαζόμενοι να πάρουν το σταθμό ως επιχειρηματίες!).
Αυτό το σημείο, όμως, δεν ήταν η μοναδική πρόχειρη δουλειά των συντακτών της επιστολής (οι οποίοι σίγουρα δεν ήταν οι τρεις Ιεράρχες που φέρονται να υπογράφουν) που δεν έχει ούτε καν αριθμό πρωτοκόλλου παρά μόνο ημερομηνία 3 Φεβρουαρίου 2012.
Ήταν ένα πρόχειρο χαρτί χωρίς λογότυπο της Ιεράς Συνόδου, αριθμό πρωτοκόλλου κ.λπ., δηλαδή χωρίς καμία σοβαρότητα και εγκυρότητα. Ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε το είχε γράψει σε έναν υπολογιστή και τυπώσει σε έναν εκτυπωτή.

Έφερε όμως στην επιφάνεια πάλι την «παράγκα» μέσα στον ραδιοφωνικό σταθμό και τον έλεγχο που έχει στη λειτουργία ακόμη και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Η απόφαση της προηγούμενης συνεδρίασης για να εξεταστεί το θέμα του ραδιοφωνικού σταθμού σε όλες τις διαστάσεις του εκφυλίστηκε σε μια διερεύνηση για τη σύναψη «επιχειρηματικής συλλογικής συμβάσεως», την οποία ο συντάκτης του κειμένου δεν μπορεί να ξεχωρίσει από επιχειρησιακή σύμβαση, η οποία δεν μπορεί να είναι συλλογική.
Διότι η επιχειρησιακή συμφωνία χρησιμοποιείται από τα φασιστοειδή της Τρόικας (τις ακρότητες των οποίων κατήγγειλε ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος λίγες ημέρες πριν συνταχθεί το επίμαχο κείμενο) για να μην ισχύουν οι συλλογικές συμβάσεις!!!
Ούτε νομικός δεν θα είδε το κείμενο διότι δεν θα χρησιμοποιούσε σε καμία περίπτωση τέτοια ορολογία.

Είναι δυνατόν η Εκκλησία και ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος να καταγγέλλουν δημόσια το νέο φασισμό στις εργασιακές σχέσεις και στην κοινωνία γενικότερα που θέλει να επιβάλει η Τρόικα και οι μαριονέτες που έχει στην Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα το υπόγειο κύκλωμα της παράγκας να έχει λυσσάξει για να επιβάλει αυτό τον φασισμό της Τρόικας μέσα στην Εκκλησία και στους εργαζομένους του ραδιοφωνικού σταθμού;
Φυσικά και είναι δυνατό αν αυτή η παράγκα έχει αφεθεί για τόσο καιρό να λειτουργεί ανεξέλεγκτα μέσα στην Εκκλησία σαν απόστημα. Ας μην ξεχνούμε τις αποκαλύψεις (στις οποίες θα αναφερθούμε πολύ αναλυτικά κάποια άλλη στιγμή) της διείσδυσης μέσα στην Εκκλησία από την ακραία παραθρησκευτική οργάνωση της Scientology σε σημείο που ο νομικός της σύμβουλος να είναι δικηγόρος της Eκκλησίας της Ελλάδας, αλλά και Πατριαρχείου.
Η Εκκλησία φαίνεται να είναι προνομιούχος χώρος διείσδυσης αντιεκκλησιαστικών δυνάμεων.

Ίσως το περισσότερο άτιμο στοιχείο στην επίθεση κατά των εργαζομένων του σταθμού είναι η συκοφαντική και εντελώς ανακριβής λασπολογία για υψηλούς μισθούς που συμβάλλουν στη δημιουργία οικονομικών προβλημάτων για το σταθμό.
Στα προηγούμενα άρθρα έχουμε αναφερθεί σε αυτό και δυστυχώς οι Ιεράρχες δεν συνειδητοποίησαν την ανάγκη να ασχοληθούν διεξοδικά με την ανάλυση όλων των πλευρών λειτουργίας του σταθμού.
Η λειτουργία του σταθμού τα τελευταία χρόνια, όπως επίσης και το πρόγραμμά του, έχουν διαμορφωθεί με τρόπο ώστε να υποβαθμίσουν την παρουσία του και κατά συνέπεια αφενός να εξοργίσουν πολλές Μητροπόλεις σε σημείο που να μην καταβάλουν οποιαδήποτε οικονομική εισφορά για να μην έχουν συνενοχή στο ολίσθημα να αποχριστιανοποιηθεί η ταυτότητα του σταθμού και αφετέρου να καταστήσουν το σταθμό παράδειγμα αποφυγής για διαφήμιση.
Πώς αλλιώς τα έσοδα των πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από διαφημίσεις πριν από περισσότερο από τρία χρόνια τώρα να έχουν πέσει σε ορισμένες δεκάδες χιλιάδες ευρώ και μάλιστα (όπως ακούστηκε ορισμένες φορές) αρκετές δεκάδες χιλιάδες από αυτό το ποσό να μην έχουν εισπραχθεί διότι «δεν υπάρχει μηχανισμός είσπραξης».
Υπήρχε παλαιότερα και τώρα δεν υπάρχει; Γιατί και ποιός τον εξαφάνισε, αν τον εξαφάνισε και αν δεν υπάρχει;

Όταν μιλήσαμε παλαιότερα για συγκεκριμένο σχέδιο διαπλεκομένων επιχειρηματιών να απαξιώσουν δημοτικούς σταθμούς και το σταθμό της Εκκλησίας ώστε να αναλάβουν το μάνατζμεντ ή οι σταθμοί να κλείσουν και να πάρουν αυτοί τις συχνότητες, είχε αναφερθεί ότι θα χρησιμοποιηθεί το «επιχείρημα» των περιορισμένων οικονομικών εσόδων.
Είναι ευνόητο ότι όταν υποβαθμιστεί ένας σταθμός τα διαφημιστικά έσοδα θα περιοριστούν. Αρκετοί Ιεράρχες επιτρέπουν την υποβάθμιση του σταθμού και τον περιορισμό των διαφημιστικών εσόδων όταν δεν ασχολούνται διεξοδικά για να μάθουν ποιοι είναι αυτοί που είναι υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση.
Για την αποχριστιανοποίηση και υποβάθμιση του προγράμματος που επιχειρείται από τη διευθυντική ομάδα. Αυτό είναι και το θεμέλιο για την οικονομική υποβάθμιση του σταθμού, ο οποίος μπορεί να έχει εξαιρετικά έσοδα από διαφημίσεις και φυσικά από τις εισφορές Μητροπόλεων που θα βλέπουν ότι είναι πραγματικά ορθόδοξος εκκλησιαστικός σταθμός, ο οποίος θα σπάει την παραπληροφόρηση του καθεστώτος.
Δεν θα υπάρχει καν θέμα περιορισμού των αποδοχών του προσωπικού ή αλλαγή εργασιακών σχέσεων, κυρίως όταν δεν θα υπάρχει και η αυλή  γύρω από την «παράγκα», που σήμερα φαίνεται ότι κοστίζει πολύ.

Τον Ιανουάριο φάνηκε ότι η Ιερά Σύνοδος φωτίστηκε και αποφάσισε να ερευνήσει όλες τις πτυχές λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού. Οι Ιεράρχες φαίνεται ότι άφησαν το θέμα πιστεύοντας ότι θα ακολουθήσει κανονική υγιή πορεία.
Η περιβόητη επιστολή όμως αποδεικνύει ότι η παράγκα προσπαθεί να τους ακυρώσει.

olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου