Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Νιγηρία: Σφαγιάστηκαν 500 χριστιανοί από μουσουλμάνους επιδρομείς- ανάμεσα τους και γυναικόπαιδα

Οι ενδεχομένως μελλοντικοί «Έλληνες ιθαγενείς» σε στιγμές πολυ-πολυ-πολιτισμού!



Τα ξημερώματα της Κυριακής βρήκαν χριστιανικές περιοχές της Πολιτείας Πλατώ, να κολυμπούν μέσα στο αίμα.

Συγκεκριμένα, γύρω στους 500 υπολογίζουν οι εκπρόσωποι των χριστιανικών εκκλησιών ότι εσφάγησαν από τα μαχαίρια των επιδρομέων, ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες που έχουν μεταφερθεί σε γειτονικά νοσοκομεία.

Οι ταραχές ξεκίνησαν στις 01.30 τα χαράματα, όταν ομάδες εξαγριωμένων μουσουλμάνων που ανήκουν στις φυλές Χάουζα και  Φουλάνι (νομαδική φυλή) εισέβαλαν στο  χωριό Ντόκο - Ναχάουα (αμιγώς χριστιανική περιοχή) πυροβολώντας στον αέρα και φωνάζοντας «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος».
Έντρομοι οι κάτοικοι ξεχύθηκαν στους δρόμους, όπου τους ανέμενε φρικτός θάνατος από τα μαχαίρια των επιδρομέων.
Οι σφαγές κράτησαν μέχρι τις 6 τα χαράματα. Παρά πολλά από τα θύματα κυρίως γυναικόπαιδα - είχαν αποκεφαλισθεί.



Ο προεδρεύων της Δημοκρατίας κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και διέταξε τη μετακίνηση μεγάλων στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή.

Οι εκπρόσωποι των χριστιανών αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης κατηγόρησαν τον στρατό για ύποπτη αδράνεια τόσο στα χθεσινά επεισόδια όσο και στα γεγονότα του περασμένου Ιανουαρίου στην ίδια Πολιτεία.

Η κατάσταση παραμένει ιδιαίτερα επικίνδυνη καθώς οι χριστιανικές κοινότητες που επλήγησαν, δεν φαίνονται πρόθυμες να ακούσουν τις εκκλήσεις της πολιτικής αλλά και της θρησκευτικής ηγεσίας της χώρας για ειρήνη και υπάρχουν σοβαροί φόβοι για ανταποδοτικές πράξεις βίας.

Τα τελευταία 10 περίπου χρόνια έχουν συμβεί πολλά  παρόμοια περιστατικά στη Πολιτεία αυτή. Η κύρια αιτία των συγκρούσεων είναι η προσπάθεια των βορείων  μουσουλμανικών φυλών να αποκτήσουν τον έλεγχο γονίμων εδαφών της περιοχής που κατέχουν και καλλιεργούν χριστιανοί και ανιμιστές.
 Αιμίλιος Πολυγένης - Ρομφέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου