Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

1). Ομολογία Ιταλών απαχθέντων δημοσιογράφων: Τα χημικά τα έριξαν οι ισλαμιστές αντάτρες!! 2) Η Συρία δέχεται να θέσει υπό διεθνή έλεγχο το χημικό οπλοστάσιό της!


Απαχθέντες δυτικοί Συρίας: «Οι ισλαμιστές έριξαν τα χημικά και πανηγύριζαν»

Oι δύο απαχθέντες από τους ισλαμιστές πρώην υποστηρικτές τους ένας Βέλγος καθηγητής κι ένας Ιταλός δημοσιογράφος δήλωσαν πριν από λίγο στο ιταλικό πρακτορείο ΑΝSA ότι "Τα χημικά τα έριξαν οι αντάρτες. Είμαστε συντετριμμένοι που το λέμε γιατί στην αρχή τους υποστηρίζαμε, αλλά έτσι είναι".

Ο Βέλγος P.Piccinin δήλωσε συγκεκριμέναι: «Αυτό μου στοιχίζει πάρα πολύ γιατί από τον Μάη του 2012 στηρίζω αποφασιστικά τον Ελεύθερο Στρατό της Συρίας (τους αντάρτες) στον δίκαιο αγώνα για δημοκρατία»!
«Είναι ηθικό καθήκον να το πούμε. Δεν χρησιμοποίησε η κυβέρνηση του Bashar al-Assad τα χημικά sarin ή οτιδήποτε άλλο χημικό αέριο στα περίχωρα της Δαμασκού».
Έτσι δηλώνει κατηγορηματικά ο Pierre Piccinin, Βέλγος καθηγητής, στο RTL-Tvi, επισημαίνοντας ότι μαζί με τον ιταλό δημοσιογράφο Domenico Quirico –ήταν όμηροι των “ανταρτών” στη Συρία κι απελευθερώθηκαν σήμερα- άκουσαν συνομιλία των εξεγερμένων (διαβάστε των μισθοφόρων της Αλ Κάιντα που χρηματοδοτούν ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση).
Ο Piccinin και ο Quirico είναι «απόλυτα σίγουροι ότι τα χημικά τα έριξαν οι αντάρτες» γιατί άκουσαν τις συζητήσεις μεταξύ των ισλαμιστών που πανηγύριζαν για την ρίψη τους.
Οι δύο Ευρωπαίοι είχαν απαχθεί από τους ισλαμιστές παρά το γεγονός ότι υποστήριζαν τους αντικαθεστωτικούς προκειμένου να ζητηθούν λύτρα από τις χώρες τους.

Αναδημοσίευση από  http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%87%CE%B8%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B4%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CE%B9%CF%83%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82-%CE%AD%CF%81%CE%B9%CE%BE%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%B1-%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B7%CE%B3%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1%CE%BD


Η Συρία δέχεται να θέσει υπό διεθνή έλεγχο το χημικό οπλοστάσιό της

Σύμφωνα με το Athens Macedonian News Agency η Συρία χαιρέτισε την πρόταση της Ρωσίας να θέσει η Δαμασκός το χημικό της οπλοστάσιο υπό διεθνή έλεγχο προκειμένου να αποφύγει ένα ενδεχόμενο στρατιωτικό πλήγμα από τη Δύση, όπως δήλωσε σήμερα ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών Ουάλιντ αλ Μουάλεμ από τη Μόσχα, εξαίροντας την προσπάθεια του Κρεμλίνου να «εμποδίσει την αμερικανική επίθεση».

«Ο υπουργός Λαβρόφ ανέλαβε μια πρωτοβουλία σχετικά με τα χημικά όπλα. Δηλώνω ότι η Συριακή Αραβική Δημοκρατία χαιρετίζει τη ρωσική πρωτοβουλία, παρακινούμενη από την ανησυχία της συριακής ηγεσίας για τις ζωές των πολιτών μας και την ασφάλεια της χώρας μας, αλλά και από την εμπιστοσύνη της στη σοφία της ρωσικής ηγεσίας, που προσπαθεί να εμποδίσει την αμερικανική επίθεση εναντίον του λαού μας» δήλωσε ο Μουάλεμ.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σήμερα από την πλευρά του ότι η Συρία θα πρέπει να ενθαρρυνθεί να θέσει το χημικό της οπλοστάσιο υπό διεθνή έλεγχο, όμως υπογράμμισε ότι αυτή η συζήτηση δεν θα πρέπει να αποτελέσει μια τακτική αντιπερισπασμού.

Σε μια προσπάθεια να βοηθήσει το Συμβούλιο Ασφαλείας να ξεπεράσει το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει για το θέμα της Συρίας, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν δήλωσε σήμερα ότι ενδέχεται να ζητήσει να μεταφερθούν τα χημικά όπλα που διαθέτει το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ σε συριακές πόλεις όπου θα είναι εφικτό να αποθηκευτούν με ασφάλεια και να καταστραφούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου