Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Mε λαμπρότητα τελέσθηκε η μνήμη του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, στην Ι. Μ. Γλυφάδας


Στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας, Ε. Β. Β. και Β. τελέσθηκε και φέτος πανηγυρικά η μνήμη του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Θαυματουργού και Ιατρού, στον αφιερωμένο στο όνομά του ναό, στο Πανόραμα της Βούλας.

Πλήθος Ιερέων και κόσμου  συμμετείχε τόσο στον Πανηγυρικό Εσπερινό, όσο και  στη Θεία Λειτουργία, ανήμερα της Εορτής του Αγίου. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος  χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, την Παραμονή της Εορτής 10 Ιουνίου 2013, και ιερούργησε ανήμερα της Εορτής.

Και τις δύο ημέρες, ο Σεβασμιώτατος ομίλησε για τον Άγιο : την παραμονή ανέλυσε θεολογικά το απολυτίκιο του Αγίου και ανήμερα αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Αγίου και τη διαβεβαίωση του Χριστού, ότι όσους Τον δοξάζουν με τη ζωή τους και ο ίδιος τους αντιδοξάζει και σε αυτή αλλά και στη μέλλουσα ζωή.
Ο Ποιμενάρχης μας δεν παρέλειψε να κάνει αναφορές στην  εμπειρία του από τα ταξίδια που έκανε εκεί που έζησε και έδρασε ο Άγιος. Επίσης, ανέφερε και το ιστορικό γεγονός του 2009 όπου ο νυν Σεβασμιώτατος Συμφερουπόλεως και Κριμαίας κ. Λάζαρος του δώρισε τμήμα Ιερού Λειψάνου, το οποίο και εκείνος με τη σειρά του το αφιέρωσε στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Ενορίας Αγίου Νεκταρίου Βούλας. Το Ιερό Λείψανο υπάρχει μόνιμα προς προσκύνηση στον Ιερό Ναό, όπου κάθε Τετάρτη τελείται η Ιερά Παράκλησή του Αγίου Λουκά.

Στο τέλος του Εσπερινού, αλλά και στο τέλος της Θ. Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος μοίρασε τον Άγιο Άρτο και το Αντίδωρο αντιστοίχως, μαζί με ένα εικονάκι του Αγίου Λουκά.

Επίσης, ο Μητροπολίτης μας, την παραμονή της εορτής, επισκέφθηκε το 3ο Δημοτικό Σχολείο, όπου έγινε η συναυλία της χορωδίας του Σχολείου  "Viva Voce" και έπειτα την Ενοριακή Τράπεζα αγάπης του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου. Εκεί επιθεώρησε τους χώρους και τα ψυγεία, ενημερώθηκε από τον υπεύθυνο π. Αντώνιο και τους εθελοντές συνεργάτες του και τους συνεχάρη όλους.

Το απόγευμα στις 7.00 θα συνεχισθούν οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Λουκά. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα τελεσθεί ο Μεθέορτος Εσπερινός, η Ιερά Παράκληση και οι Χαιρετισμοί  του Αγίου και εν συνεχεία  Ιερά Αγρυπνία για την Απόδοση του Πάσχα.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου