Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Η απάντηση της ιστοσελίδας Ρομφέα, σε δημοσίευσή μας και η θέση των Αναβάσεων


Δημοσιεύσαμε σήμερα μια κριτική ανάρτηση όσον αφορά την αλήθεια συγκεκριμένης είδησης ή οποία αναδημοσιεύτηκε από την ιστοσελίδα romfea.gr με τίτλο :  Συμφωνία Μπουτάρη-Άνθιμου για το Gay Pride 
Σ΄αυτήν την δημοσίευση υπάρχει σαφέστατα ψευδής είδηση και αυτή είναι ότι: υποτίθεται εμφανίζονται 19.000 υπογραφές υπέρ της συγκεκριμένης φιέστας, ενώ συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή 19.500 υπογραφές συγκέντρωσαν οι ορθόδοξοι Θεσσαλονικείς εναντίον της.

Ως απόδειξη ήταν και είναι ότι, 1) έχει δημοσιευτεί από τις 31/5 Δελτίο Τύπου από την Μητρόπολη Θεσσαλονίκης στο οποίο σαφέστατα φαίνεται ότι υπάρχουν 19.500 υπογραφές κατά της διοργάνωσης, και 2) έχει δημοσιευτεί διαδοχικά στο διαδίκτυο από την κίνηση των Ορθοδόξων Πολιτών Θεσσαλονίκης κατά καιρούς για τις χιλιάδες των υπογραφών που μαζεύονταν γι΄αυτό τον σκοπό, πράγμα το οποίο όφειλε κάποιος που ασχολείται με το διαδίκτυο να το γνωρίζει, όταν μάλιστα έχει δημοσιεύσει το συγκεκριμένο  Δελτίο Τύπου της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης.
Σε αυτή την συγκεκριμένη συγκυρία όπου όλα σχεδόν τα κοσμικά και νεοεποχήτικα ΜΜΕ είναι υπέρ των συγκεκριμένων εκδηλώσεων και χλευάζουν ή ειρωνεύονται το πρόσωπο του μοναδικού Μητροπολίτου ο οποίος μέχρι τώρα αντέδρασε, και κατά των εκατοντάδων ή χιλιάδων κληρικών και λαϊκών οι οποίοι ήταν και είναι διατεθιμένοι να αντιδράσουν στην Θεσσαλονίκη, η ψευδής είδηση  σαφέστατα δημιουργεί σοβαρά προβλήματα.

Αναφερθήκαμε στην αναδημοσίευση την οποία έκανε η romfea ακριβώς επειδή την θεωρούμε μια  ορθόδοξη και όχι προδιαγεγραμμένη κοσμική νεοεποχήτικη σελίδα,  η οποία έχει σαφέστατη διαφορά ισόρροπης εκκλησιαστικής ενημέρωσης από άλλα εκκλησιαστικά ειδησιογραφικά πρακτορεία, πυλώνες κ.λ.π., και φυσικά είναι άλλο πράγμα το λάθος από απροσεξία, και άλλο η σκοπιμότητα για την οποία δεν κρίναμε την συγκεκριμένη σελίδα.
Ο τίτλος "προσοχή στις αναληθείς δημοσιεύσεις" δεν αναιρεί ή δεν απαξιώνει εξ ορισμού ολόκληρη την ειδησιογραφία της ιστοσελίδας, προφανώς και αναφέρεται σαφέστατα στην σημερινή και μόνο αναδημοσίευση.

Θα δημοσιεύσουμε την απάντηση - διευκρίνηση της romfeas, όχι επειδή εγκαλούμαστε, αλλά επειδή είναι χαρά μας να το κάνουμε.

Με εκτίμηση
Σπύρος Αρναούτογλου Διαχειριστής των Αναβάσεων
____________________________

 Αξιότιμε κύριε διαχειριστή των Αναβάσεων,

Σε πρόσφατη ανάρτησή σας "κατηγορήσατε" το εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων Romfea.gr επειδή ανα - δημοσίευσε μία είδηση από τον ιστότοπο news247.gr σχετικά με την διαφωνία της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης με τον Δήμαρχο της πόλης για το φεστιβάλ ομοφυλοφίλων.
Προς ενημέρωση των αναγνωστών σας παρακαλούμε να δημοσιεύσετε και την δική μας απάντηση.
Η συγκεκριμένη είδηση δεν συντάχθηκε από τη δημοσιογραφική ομάδα της Romfea.gr αλλά αποτελεί είδηση του ιστότοπου news247.gr
Η Romfea.gr δεν υιοθετεί παρά μόνο τις ειδήσεις που ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ. Οι ειδήσεις που αναρτώνται στη Romfea.gr και έχουν συγκεκριμένη πηγή δεν εκφράζουν κατ' ανάγκη και τους υπευθύνους του Εκκλησιαστικού Πρακτορείου Ειδήσεων, αλλά δημοσιεύονται για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών μας. Θα έχετε δει άλλωστε πολλές φορές να φιλοξενούμε άρθρα ακόμη και παραδοσιακά "αντίθετων" με την Εκκλησία ΜΜΕ. Οι αναγνώστες της Romfea.gr έχουν κρίση και γνωρίζουν καλά τί εκφράζει την Εκκλησία μας και τί ανήκει μακριά από την Ορθοδοξία. Προτιμούμε να μην γίνουμε εμείς το "φίλτρο" των αναγνωστών μας, αλλά μόνοι τους να επιλέξουν ποια είδηση θα υιοθετήσουν και ποια θα αφήσουν στην άκρη. 
Στη συγκεκριμένη άλλωστε είδηση η Romfea.gr πρώτη δημοσίευσε και την απάντηση της I. Mητρόπολης Θεσσαλονίκης. Αν υπήρχε οποιαδήποτε άλλη σκοπιμότητα, όπως ευθαρσώς υπονοείτε, τότε δεν θα είχαμε βάλει και την "αντίθετη" άποψη, της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης.
Η Romfea.gr δεν χρειάζεται να αποδείξει την αγάπη της για την Εκκλησία και τον αγώνα της για την Ορθοδοξία. Αυτό δε σημαίνει πως δεν θα συνεχίσει να ασκεί εποικοδομητική κριτική και δεν θα επιδιώκει να έχει αναγνώστες με κριτική σκέψη.
Επειδή, όπως πολύ ορθά αναφέρετε, "ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός και οι ημέρες που ζούμε είναι πολύ πονηρές" αναμένουμε να επανορθώσετε αναρτώντας και τη δική μας απάντηση. Θα ήταν εξίσου καλό από μέρους σας και ασφαλώς και αρκετά "χριστιανικό" να μην περιορίζεστε μόνο σε αρνητικά σχόλια για όσα βλέπετε γύρω σας, αλλά να επικροτείτε και τις θετικές πρωτοβουλίες και προσπάθειες που γίνονται από τη Romfea.gr και άλλους εκκλησιαστικούς ιστότοπους.


Με εκτίμηση,

Αιμίλιος Πολυγένης
Δ/ντης Romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου