Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

"Γυαλιά" της Google και προσωπικά δεδομένα


Ορατά και τα προσωπικά δεδομένα

Την ώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, ένα μπαρ στις ΗΠΑ έχει κιόλας εκδώσει απαγορευτική προειδοποίηση σχετικά με τη χρήση των γυαλιών της Google εντός των χώρων του.

Προτού καν φτάσει στις προθήκες των καταστημάτων, το Google «Glass» έρχεται αντιμέτωπο με εύλογες ενστάσεις όσον αφορά την παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Και αυτό, γιατί επιθυμεί να τονίσει το σεβασμό στην κάθε ιδιωτική στιγμή των πελατών του, ειδικά αν αυτοί οι πελάτες προέρχονται από τον κόσμο των (λιγότερο ή περισσότερο) διασήμων... Βλέπετε, καλώς ή κακώς, η δυνατότητα βιντεοσκόπησης και φωτογράφησης του «Glass»» ανά πάσα στιγμή έχει εγείρει σημαντικά ερωτήματα ως προς την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων.
Μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει εργαλείο κακόβουλης παρακολούθησης και καταγραφής οποιουδήποτε πολίτη, στα χέρια επιτηδείων. Μάλιστα, υπάρχουν αναφορές που θέλουν να δημιουργούνται κρατικές νομοθεσίες εναντίον τους, σε κάποιες χώρες -όπως συνέβη και με το αυτοκίνητο της Google, που αναλαμβάνει τη δημιουργία των χαρτών τρισδιάστατης περιήγησης Google Street View. Οπως και να έχει και πάντα εκτός απροόπτου, το Google Glass θα διατίθεται από το τέλος του 2013, με αρχική τιμή ίσως κάτω από 1.000 δολάρια.

http://www.enet.gr/?i=news.el.episthmh-texnologia&id=350719

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου