Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Για πρώτη φορά στην ιστορία μετά το Σχίσμα Ορθόδοξος Οικουμενικός Πατριάρχης στην ενθρόνιση του Πάπα


Για πρώτη φορά μετά το Σχίσμα Ορθόδοξος Οικουμενικός Πατριάρχης στην ενθρόνιση του Πάπα

Στην ενθρόνιση του νέου Πάπα Φραγκίσκου θα παραστεί την Τρίτη 19 Μαρτίου 2013 ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Θα είναι η πρώτη φορά από το Σχίσμα που Οικουμενικός Πατριάρχης συμμετέχει σε ενθρόνιση Πάπα.
Τον Οικουμενικό Πατριάρχη θα συνοδεύουν ο Σεβ. Μητροπολίτης Περγάμου κ. Ιωάννης, ο Μητροπολίτης Αργεντινής Ταράσιος και ο Μητροπολίτης Ιταλίας κ. Γεννάδιος. Τέλος να σημειωθεί ότι με την κίνηση αυτή, ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας στέλνει ένα δυνατό μήνυμα ενότητας (!) στους Χριστιανούς του κόσμου.
Ένα ακόμη δείγμα της οικουμενιστικής πορείας του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Γράφει εύστοχα σε σημερινό του άρθρο ο Γιώργος Παπαθανασόπουλος: «Και συγγνώμην ήταν τόσο απαραίτητο για τη διπλωματία του Φαναρίου να παραστεί ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος στην ενθρόνιση του νέου Πάπα; Να είναι ο πρώτος που το κάνει μετά το 1054;
Μόνο θλίψη προκαλεί η ενέργεια του διαδόχου του Κυρίλλου Λούκαρη». Δεν είναι καθόλου τυχαία η αναφορά στον Κύριλλο Λούκαρη.
Διαβάστε στο ίδιο άρθρο πόσα υπέστη ο Πατριάρχης αυτός από του Ιησουίτες, στο τάγμα των οποίων ανήκει ο νέος Πάπας.

Με πληροφορίες από  Θρησκευτικά και thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου