Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Έλληνες μεταφέρουν και πουλάνε τα χρυσαφικά τους στην Τουρκία. Νίκος Χειλαδάκης


Έλληνες μεταφέρουν και πουλάνε τα χρυσαφικά τους στην Τουρκία

Νίκος Χειλαδάκης Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Μέχρι τώρα ξέραμε ότι Έλληνες από τα νησιά πηγαίνουν στις απέναντι ακτές της Τουρκίας για να ψωνίσουν στις λαϊκές αγορές, (μέχρι και οικοδομικά υλικά αγόραζαν από την Τουρκία όπως μου ομολόγησε πριν από  δυο χρόνια  κάποιος πολιτικός μηχανικός από την Μυτιλήνη), ενώ η αγορά της Αδριανούπολης και συγκριμένα στην μεγάλη λαϊκή της, γέμιζε από έλληνες του Έβρου που αγόραζαν μαζικά τουρκικά προϊόντα, αλλά ότι τώρα αρχίσαμε εμείς να ξεπουλάμε  όσο όσο τα «ασημικά» μας στην Τουρκία, αυτό αν το λέγαμε πριν από λίγα χρόνια θα  μας φαίνονταν σαν εξωπραγματικό.


Την καταπληκτική λοιπόν αποκάλυψη ότι Έλληνες εν μέσω της μεγάλης οικονομικής κρίσης και έχοντας άμεση ανάγκη από ρευστό χρήμα, καταφεύγουν στην Τουρκία για να πουλήσουν τα χρυσαφικά και τα κοσμήματα τους, κάνει η τουρκική εφημερίδα  Σαμπάχ, σε αποκλειστικό της δημοσίευμα, στις 26 Σεπτεμβρίου.
Όλοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα περνά μια από τις μεγαλύτερες, ίσως η μεγαλύτερη οικονομική κρίση στην σύγχρονη ιστορία της, όλοι ξέρουμε ότι οι ελληνικές οικογένειες βρίσκονται σε μεγάλα αδιέξοδα να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις της τρόικας που δεν έχουν τελειωμό, καθώς οι κυβερνώντες τους έχουν αφήσει να «αλωνίζουν» ελεύθερα,  αλλά ότι τα χρυσαφικά της Ελλάδας μεταφέρονται, κατά πάσα πιθανότητα παράνομα, στην γειτονική Τουρκία και πουλιούνται εκεί έναντι πινακίου φακής, αυτό κάνεις δεν το περίμενε αν και εκεί που φτάσαμε όλα να τα περιμένει κανείς.

Σύμφωνα λοιπόν με την τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ, μεγάλος αριθμός Ελλήνων έρχεται στην Τουρκία για να πουλήσουν τα χρυσαφικά τους, τα πολύτιμα κοσμήματα τους, ακόμα και χρυσά δόντια και ότι άλλο χρυσό έχουν σε κομματάκια, για να πάρουν λίγο ρευστό που το έχουν απόλυτη ανάγκη. Μάλιστα, σύμφωνα με ομολογία ενός Έλληνα χρυσοχόου   στην τουρκική  εφημερίδα, τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι αιτήσεις διαφόρων πολιτών που ζητούν να πάνε στην Τουρκία για να πουλήσουν τα χρυσαφικά τους. Όπως αποκάλυψε ο εν λόγω  χρυσοχόος,   ακόμα και εταιρίες που βρίσκονται υπό πτώχευση προσπαθούν να ξεπουλήσουν τα πολύτιμα περιουσιακά τους στοιχεία   στην τουρκική αγορά, που «τρίβει» τα χέρια της από τα ελληνικά «κελεπούρια».

Ας τα βλέπουν αυτά οι περίφημοι «σωτήρες» μας το πως μας κατάντησαν. Μετά είναι να μην μας θεωρούν σαν το πιο εύκολο «μεζέ» οι λαίμαργοι νεοοθωμανοί ιθύνοντες της Άγκυρας;

Αναβάσεις 
3 Οκτωβρίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου