Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Google. Ένα ακόμη βήμα εναντίον των δεδομένων μας. Προσθήκη και του Gmail στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google


H Google από 1ης Μαρτίου αλλάζει αυθαίρετα την πολιτική περί απορήτου και μετατρέπεται σε "Μεγάλο αδελφό", αφού πλέον μας λέει ότι έχει το δικαίωμα να χρεισιμοποιεί επισήμως με σκοπό το κέρδος, το ιστορικό από τις αναζητήσεις μας στο διαδίκτυο, όταν αυτές γίνονται μέσω google. Δηλαδή σχεδόν το 100% των αναζητήσεων! (δείτε σε βίντεο εδώ)

Η Google παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία (βλέπε εδώ)  και αν και βρίσκεται το θέμα σε δικαστική πορεία αυτό δεν πτοεί καθόλου την Google. Eπί 3 χρόνια υπέκλεπτε προσωπικά δεδομένα από τα δικά της google street views car (βλέπε εδώ).
Δικάζεται με μεγάλο πρόστιμο γι΄αυτή την παρανομία (βλέπε εδώ), αλλά συνεχίζει ακάθεκτα.


Παρακολουθεί και υποκλέπτει δεδομένα χρηστών (εν αγνοία τους), από τους browsers Safari και Internet Explorer (βλέπε εδώ)  Όταν γίνεται αντιληπτή από την εταιρεία Safari δέχεται πρόστιμο δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων. (βλέπε εδώ).

Ο εφευρέτης του Παγκοσμίου Ιστού, Tim Berners Lee, κατηγορεί ευθέως τις Google και Facebook ως προς τα δεδομένα των χρηστών που συλλέγουν.
Χαρακτηρίζοντας τες ως “ιντερνετικά σιλό”, αναφέρει ότι οι δύο αυτές εταιρείες έχουν κατορθώσει να παγιδεύσουν στα δίχτυα τους ολόκληρο το Διαδίκτυο. Αυτό που κάνουν είναι να συλλέγουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων τους και στη συνέχεια να αρνούνται να τις επιστρέψουν άμεσα μόλις αυτοί το ζητήσουν.
 
Στην συνέχεια αρχίζουν έρευνες στην Αμερική για τον βαθμό με τον οποίο παρακολουθεί η Google τους χρήστες των smartphones μέσω των λειτουργικών συστημάτων iPhone και Android της Google.(Βλέπε εδώ)

Το χειρότερο μέχρι τώρα το οποίο μας αφορά άμεσα είναι ότι η Google μέσω του Google Chrome θα σας εξαγοράζει τα προσωπικά σας δεδομένα έναντι πινακίου φακής!
Εδώ βρίσκεται και η ένστασή μας ώς προς τον συγκεκριμένο browser, γιατί είμαστε υπεύθυνοι εφ΄ όσον το γνωρίζουμε να τον χρησιμοποιούμε.
Δηλαδή η Google συλλέγει στοιχεία για εμάς και από την μηχανή αναζήτησής της, και τα διασταυρώνει και με τον google chrome. Δηλαδή ελέγχει σε μεγάλο βαθμό κάθε κίνηση και πράξη μας στο διαδίκτυο.
Εδώ μπορούμε να αποφύγουμε αυτόν τον στραγγαλισμό της Google απλώς χρησιμοποιώντας άλλο browser.

Σήμερα λοιπόν μαθαίνουμε ότι προχωρεί ακόμη ένα βήμα η  Google και όπως διαβάζουμε στην insomnia.gr η Google ανακοίνωσε σήμερα την ενσωμάτωση του Gmail στη μηχανή αναζήτησης της.

Επεκτείνοντας τη δυνατότητα εμφάνισης προσωπικών στοιχείων στα αποτελέσματα μιας αναζήτησης, η Google ανακοίνωσε σήμερα την ενσωμάτωση του Gmail στη μηχανή αναζήτησης της.
Σε πειραματικό στάδιο μέχρι στιγμής και μόνο σε όσους προχωρήσουν σε προεγγραφή στην υπηρεσία, η Google κατά τη διάρκεια μιας αναζήτησης εμφανίζει σε ειδικό πλαίσιο δεξιά σχετικά αποτελέσματα από μηνύματα που διατηρείτε στο Gmail λογαριασμό σας.

Φυσικά τα αποτελέσματα είναι εντελώς προσωπικά και δεν εμφανίζονται σε κανέναν άλλο ενώ αρχικά θα είναι διαθέσιμα μόνο για την ιστοσελίδα google.com και μόνο για την Αγγλική γλώσσα. Αρχικά η Google θα διαθέσει πειραματικά το νέο χαρακτηριστικό σε 1 εκατομμύριο χρήστες που πρώτοι θα προχωρήσουν στην εκδήλωση ενδιαφέροντος στην παρακάτω ιστοσελίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου