Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Μαίνεται η φωτιά στο Άγιο Όρος - Εκκενώνεται η Ουρανούπολη



Σύμφωνα με το Έθνος 08:16 9/8, ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στην περιοχή του Αγίου Ορους, λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Σήμερα το πρωί δόθηκε εντολή από τις αρχές για προληπτική εκκένωση της Ουρανούπολης, καθώς και γειτονικών οικισμών.

Οι τουρίστες έχουν εγκαταλείψει τα ξενοδοχεία, ενώ δίνεται μεγάλη μάχη από τις πυροσβεστικές δυνάμειες να μην τυλίξουν οι φλόγες τα σπίτια.
Η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι αποπνικτική, ενώ ο αέρας που πνέει μεταφέρει αποκαΐδια και στάχτες στις απέναντι ακτές της Σιθωνίας.
Ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και πεζοπόρα τμήματα έδωσαν ολονύχτια μάχη με τη φωτιά, τα μέτωπα της οποίας εκτείνονταν σε μήκος αρκετών χιλιομέτρων, κατακαίγοντας πυκνή βλάστηση.
Από νωρίς σήμερα το πρωί πραγματοποιούν δεκάδες ρίψεις πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, τα οποία προσπαθούν να αναχαιτίσουν τις φλόγες προτού αυτές φτάσουν στον οικισμό της Ουρανούπολης.
Στο έργο της κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος 60 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 40 άτομο πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος συνδράμουν 5 αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.
Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Νικ.Τσόγκας, οι φλόγες δεν έχουν κάψει προς το παρών σπίτια, ωστόσο έχουν προκαλέσει κάποιες ζημιές σε αυλές. Το μέτωπο της φωτιάς έχει κάνει μία κυκλική περίμετρο χιλιομέτρων και οι πυροσβέστες προσπαθούν να την οριοθετήσουν για να μην «ανοίξει» περαιτέρω με το πέρασμα της ώρας και την ενίσχυση των ανέμων.
Σύμφωνα με τον κ.Τσόγκα οι άνεμοι που πνέουν δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης.
Η φωτιά ξέσπασε χθες γύρω τις 3 χθες το μεσημέρι στην περιοχή Μονοξυλίτης στο Αγιον Όρος, κοντά στη Μονή Χιλανδαρίου, χωρίς όμως να κινδυνεύσουν μονές του Αγίου Όρους.
Η κινητοποίηση των Αρχών ήταν από την πρώτη στιγμή μεγάλη. Πυροσβεστικά οχήματα από την Κεντρική Μακεδονία προωθήθηκαν με πλωτά μέσα στην Αθωνική Πολιτεία, ενώ στο έργο της κατάσβεσης μπήκαν υδροφόρα οχήματα διαφόρων Μονών του Αγίου Όρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου