Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος, στην Ιερά Πανήγυρη της Σκήτης της Αγίας Άννης του Αγίου Όρους


Με τη σεπτή ευλογία και αδεία του Παναγιοτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, τη εγκρίση της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Όρους και της Ηγουμενίας της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας και τέλος της τιμητικής προσκλήσεως και παρακλήσεως του Δικαίου της Σκήτης της Άγιας Άννης π. Μακαρίου, ο Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β. κ. Παύλος μετείχε φέτος στους πανηγυρικούς εορτασμούς της Αγίας Άννης (με το παλαιό ημερολόγιο) , στην ομώνυμη σκήτη του Αγίου Όρους.

Πλήθος προσκυνητών και Αγιορειτών Πατέρων, μετείχε στην ολονύκτια Αγρυπνία που χοροστάτησε και ιερούργησε ο Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος, με την παρουσία τόσο του Ηγουμένου της Μονής της Μεγίστης Λαύρας π. Προδρόμου, όσο και του Δικαίου της Μονής π. Μακαρίου.
Ο Μητροπολίτης μας κ. Παύλος έτυχε θερμής υποδοχής και φιλοξενίας στη σκήτη της Αγίας Άννης, κάτι που επισήμανε και στην ομιλία του τόσο κατά την επίσημη υποδοχή του, όσο και κατά την τέλεση του κτητορικού Μνημοσύνου των κτητόρων και ιδρυτών της  Σκήτης. Μίλησε επίσης για το βίο και την υπομονή στη δοκιμασία της ατεκνίας της Αγίας Άννης και φυσικά ευχαρίστησε καθηκόντως τόσο τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, όσο την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους, τον Ηγούμενο π. Πρόδρομο και τον Δίκαιο π. Μακάριο για την σχετική άδεια και τιμητική πρόσκληση προς το πρόσωπό του, να επιτελέσει τη φετινή Πανήγυρη και να ανανεωθεί και ωφεληθεί  και ο ίδιος πνευματικά, ως ένας ταπεινός προσκυνητής .

Ο Σεβασμιώτατος κ. Παύλος θα παραμείνει στο Άγιο Όρος μέχρι την Παρασκευή 10 Αυγούστου, ημέρα αναχωρήσεως και επιστροφής στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β.,  όπου ποιμαίνει αισίως με τη χάρη Του Θεού, 10 συναπτά έτη.




Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου