Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Σοβαρότατο κενό ασφαλείας στο Skype επιτρέπει στους επιτήδειους να δουν τις διευθύνσεις IP των χρηστών


Γνώριζαν οι υπεύθυνοι του Skype για τη διαρροή των διευθύνσεων IP!

Πριν από λίγες ημέρες μάθαμε ότι υπάρχει στην πλατφόρμα του Skype ένα αρκετά σοβαρό κενό ασφαλείας, το οποίο επιτρέπει στους απανταχού επιτήδειους να δουν τις διευθύνσεις IP των χρηστών. Το σίριαλ με το «μαρτυριάρικο» bug, όμως, έχει και συνέχεια.

Οι ερευνητές που εντόπισαν το κενό αποκαλύπτουν τώρα ότι το Skype γνώριζε από το Νοέμβριο του 2010 για αυτό το ζήτημα. Ενάμιση χρόνο μετά, δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως και οι διευθύνσεις IP εξακολουθούν να βρίσκονται στο έλεος των αδιάκριτων.

Σύμφωνα με μια εκδοχή, το Skype δεν έχει κάνει κάτι για να εξαλείψει το συγκεκριμένο bug επειδή βρίσκεται πολύ βαθιά στον κώδικα της πλατφόρμας.
Με άλλα λόγια, ενδέχεται να απαιτείται πολύς προγραμματισμός από την αρχή για να κλείσει η συγκεκριμένη «τρύπα» χωρίς να επηρεαστεί κατά τα λοιπά η λειτουργία της υπηρεσίας.  Ίσως, όμως, να μην υπάρχει και άλλη επιλογή.
Είναι βέβαιο ότι χιλιάδες χρήστες του Skype είναι αυτή τη στιγμή εξοργισμένοι με την αποκάλυψη του γεωγραφικού τους στίγματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου