Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Ευχαριστήρια επιστολή π. Αναστασίου εφημέριου του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Απαλού Αλεξανδρούπολης προς όλους τους ελεήμονες αδελφούς


Η επιστολή αφορά την προσπάθεια αδελφών να βοηθήσουν ένα συνάνθρωπό μας ο οποίος μετά από τραυματισμό έχασε τα δύο του πόδια. (Διαβάστε αναλυτικότερα Πρωτοβουλία 7 Ιστολογίων: Με την αγάπη μας... προσφέρουμε ζωή και ελπίδα σε έναν νέο άνθρωπο)

Θα θέλαμε σαν Αναβάσεις, να συγχαρούμε ανθρωπίνως τον π. Αναστάσιο για τις προσπάθειές του, για τις οποίες από διάκριση δεν μπορούμε να γράψουμε αναλυτικότερα.
Πρέπει να συγχαρούμε επίσης και το ιστολογίου ΑντιΠαρακμή, το οποίο ήταν και ο εμπνευστής της μαζικής διαδικτυακής προσπάθειας.
Ας λειτουργήσουμε όχι μόνο σ΄αυτήν την περίπτωση μεμονωμένα, αλλά σε κάθε κάλεσμα για βοήθεια, με τον ορθόδοξο αυθορμητισμό, το φιλότιμο, την λεβεντιά, την αρχοντιά, την θυσία, τα οποία κάπου στο πέρασμα του χρόνου με δούρειο ίππο την ευμάρεια, και τον φίλαυτο τρόπο ζωής ξεχάσαμε εντελώς.
Ξεχάσαμε την παράδοσή μας, την πίστη μας, τις αρχές μας, τις αξίες μας, την πατρίδα μας, και ήρθε πλέον το πλήρωμα του χρόνου, με "σιδηρά ράβδο" να τα ξαναθυμηθούμε, και να ξαναβρούμε μέσα μας την ορθόδοξη ελληνική ανθρωπιά.
____________________________________

«Αγαπητοί αδελφοί χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε.

Έχουν ήδη περάσει 20 μέρες από τη στιγμή που η αγάπη και το ενδιαφέρον σας δημοσίευσε στα ιστολόγιά σας το κάλεσμα αγάπης και συμπαράστασης σε ένα έργο προσφοράς αγάπης και ελπίδας σε ένα 25χρονο παλικάρι της ενορίας μας που έχασε τα δυο του πόδια σε αυτοκινητικό δυστύχημα.
Θεωρώ υποχρέωσή μου, αφού για άλλη μια φορά σας ευχαριστήσω όλους για την πρωτοβουλία αυτή, να ενημερώσω εσάς αλλά και όλους εκείνους τους αδελφούς, άγνωστους μεν σε μένα, γνωστούς όμως στο Θεό, που αμέσως έσπευσαν να καταθέσουν τον οβολό τους από το υστέρημά τους , περίσσευμα όμως της καρδιάς του, πως μέχρι σήμερα το πρωί στον εν λόγω λογαριασμό του Ιερού Ναού κατατέθηκαν 1530 ευρώ.
Τέθηκε ως τελικός στόχος, μέχρι τον Οκτώβριο του 2012, ένα χρόνο ακριβώς μετά το δυστύχημα, να συγκεντρώσουμε το ποσό των 6000 ευρώ για μπορέσουμε να τακτοποιήσουμε όλες τις οικονομικές εκκρεμότητες ενός έργου που ξεπέρασε τις 35.000 ευρώ.
Από την αρχή αυτής της προσπάθειας στηρίξαμε όλες τις δυνάμεις μας και τις ελπίδες μας στον άγιο Θεό και μέχρι στιγμής ο Θεός δεν άφησε να κλονιστεί αυτή η εμπιστοσύνη μας, ζώντας σε όλες τις φάσεις αυτής της προσπάθειας μικρά θαύματα.
Με την ίδια πίστη και εμπιστοσύνη στο Θεό και με τη δική σας βοήθεια ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρουμε.
Σας ευχαριστώ όλους.
Ο Θεός να σας ευλογεί.

Με αγάπη και ευγνωμοσύνη,
--
π. Αναστάσιος Αλεξίου
Προϊστάμενος Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Απαλού»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου