Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Η Google μέσω του Google Chrome θα σας εξαγοράζει τα προσωπικά σας δεδομένα έναντι πινακίου φακής!


Το τελευταίο χρονικό διάστημα βλέπουμε μια ογκούμενη κίνηση  καταπάτησης των δικαιωμάτων των χρηστών-μελών της google.
Ήδη ανακοίνωσε την αλλαγή στην πολιτική απορρήτου που ίσχυε τόσα χρόνια και με βάση την οποία σε μεγάλο βαθμό κατοχύρωνε νομικά τα προσωπικά μας δεδομένα.
Προφανώς η google περνά εμφανώς στο κατώφλι της άγριας εκμετάλλευσης των δωρεάν υπηρεσιών που μας πρόσφερε, με αντάλλαγμα για να χρεισημοποιεί κανείς τις υπηρεσίες της να δεχτεί να χρεισημοποιεί όπως θέλει η google τα προσωπικά μας στοιχεία.
Δηλαδή να συλλέγει όσα προσωπικά μας στοιχεία θέλει, και να τα πουλάει όπου αυτή θέλει!
Σε αυτή την λογική ανήκει και η παρακάτω είδηση η οποία θέλει η google μέσω μιας προσθήκης του google chrome που ονομάζεται Google Screenwise να μας κάνει συμμέτοχους αντί πινακίου φακής, πληρώνοντάς μας 5$ σε δωροεπιταγή Amazon

Ευχαριστούμε. Μπορεί στην Ελλάδα να πεινάμε αλλά δεν πουλάμε την αξιοπρέπειά μας και τα προσωπικά μας δεδομένα για τα 5$ σας. Ας τους δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα διαγράφοντας τον google chrome για αρχή.



Δόξα τω Θεώ προς το παρόν υπάρχουν πολλά προγράμματα περιηγήσεως στο internet, όπως ο κλασικός Internet Explorer, o ιστορικός Netscape, ο πλέον δημοφιλής Mozilla Firefox, ο Opera, Safari, Maxton, και ένα σωρό ακόμη που μπορείτε να δείτε πιο αναλυτικά και εδώ http://www.free.gr/get/list.php?cat_id=53

________________________

Η Google σας εξαγοράζει τα προσωπικά σας δεδομένα!

Μία νέα υπηρεσία της Google αναμένεται να κάνει σύντομα την εμφάνισή της. Ονομάζεται Screenwise και θα πληρώνει τους χρήστες για να χρησιμοποιούν τον Google Chrome αποποιούμενοι τα προσωπικά τους δεδομένα.
Φυσικά τα χρήματα είναι ψίχουλα και μάλιστα σε δωροεπιταγές. 5 δολάρια σε δωροεπιταγή Amazon με την εγγραφή και εγκατάσταση του απαραίτητου Chrome Extension και μετά άλλη μία δωροεπιταγή 5 δολαρίων κάθε 3 μήνες που θα υπάρχει εγκατεστημένο το extension!
Σε πληρώνουμε για να σε παρακολουθούμε και μάλιστα σου δίνουμε ψίχουλα… Θα πάρεις;

theverge.com
digitalnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου