Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Εορτάστηκε πανηγυρικά η μνήμη του Αγίου Αναστάσιου πολιούχου Ναυπλίου


Πανηγυρικά  εορτάστηκε  και φέτος  η μνήμη του Αγίου Αναστάσιου πολιούχου Ναυπλίου παρουσία των τοπικών και στρατιωτικών αρχών της πόλης.
Στον Πανηγυρικό Πολυαρχιερατικό  εσπερινό που έγινε σήμερα το  απόγευμα της Τρίτης χοροστάτησε   ο Μητροπολίτης  Άρτας  κ.κ. Ιγνάτιος  παρουσία των Μητροπολιτών  , Σπάρτης και Μονεμβασίας κ.κ  Ευσταθίου , Αργολίδας κ.κ  Ιακώβου και του επισκόπου Επιδαύρου κ.κ  Καλλινίκου. Στο τέλος του αρχιερατικού εσπερινού ο μητροπολίτης Αρτης κ. Ιγνάτιος κήρυξε τον θείο λόγο.
Να σημειωθεί, πως ο Αρχιερατικός Εσπερινός,  έγινε  στον  νέο Προσκυνηματικό Ιερό Ναό , που είναι αφιερωμένος  στον Άγιο  Αναστάσιο Παρών στον εσπερινό ο υφ/γος  πράσινης ανάπτυξης Ιωάννης Μανιάτης, ο βουλευτής Αργολίδας με την ΝΔ  Ιωάννης  Ανδριανός , ο δήμαρχος Ναυπλίου κ. Παναγιώτης Αναγνωσταράς ,οι περιφερειακoί σύμβουλοι κ. Β. Σίδερης
Χ. Μελίδη , Γ. Λαπαθιώτη  και πλήθος πιστών.
 

Βιογραφία Αγίου Αναστασίου
 

Ο Άγιος Αναστάσιος ήταν γέννημα και θρέμμα της πόλης του Ναυπλίου και έκανε το επάγγελμα του ζωγράφου. Αρραβωνιάστηκε την κόρη ενός χριστιανού, αλλά επειδή αυτή δεν είχε καλή ζωή, ο Αναστάσιος διέλυσε τον αρραβώνα. Οι συγγενείς όμως της κοπέλας έκαναν διάφορα σατανικά μάγια στον Αναστάσιο, για να τον εκδικηθούν με αποτέλεσμα ο Αναστάσιος να χάσει τα λογικά του. Εκμεταλλευόμενοι αυτή του την κατάσταση οι Τούρκοι, τον εξισλάμισαν. Αλλά όταν ο Θεός ευλόγησε και συνήλθε στα λογικά του, με θάρρος αποκήρυξε τον Ισλαμισμό και με γενναιότητα ομολόγησε τη χριστιανική του πίστη. Οι Τούρκοι, με διάφορες κολακείες και υποσχέσεις προσπάθησαν να τον μεταπείσουν, αλλά ο Αναστάσιος παρέμεινε ακλόνητος στη χριστιανική ομολογία του. Τότε στις 1 Φεβρουαρίου 1655, υπέμεινε μαρτυρικό θάνατο από τους Τούρκους, με διαμελισμό. Δηλαδή τον κατάσφαξαν με μαχαίρια. Το Ναύπλιο τον έκανε πολιούχο του και ωραίος ναός στολίζει την πόλη αυτή προς τιμήν του νεομάρτυρα αυτού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου