Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Σοκ στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων: Εβραίοι καταστρέφουν ότι βρουν μπροστά τους στη μονή Προδρόμου


Τραγικές στιγμές περνάει το  πατριαρχείο Ιεροσολύμων τις τελευταίες ώρες. Από χθές το βράδυ 13 εξτρεμιστές εβραίοι μπήκαν στο μοναστήρι του Προδρόμου, στον Ιορδάνη ποταμό που βρίσκεται στην Ιεριχώ και κατέστρεψαν εικόνες και σταυρούς .

Βεβήλωναν ότι έβρισκαν μπροστά τους με αποτέλεσμα να ειδοποιηθούν οι αρχές και να μεταβούν στην περιοχή για να εκτιμήσουν τις ζημιές. Στην περιοχή έφτασε αμέσως και ο πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος μαζί με τον Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος Ησύχιο και τη συνοδεία του. Αμέσως μετά έφτασε και ο έλληνας πρόξενος  για να αντικρίσει καμμένη την ελληνική σημαία και κατεστραμμένες εικόνες και σταυρούς.

Η νέα ομάδα εβραίων εξτρεμιστών όπως ονομάζεται έχει συλληφθεί και ανακρίνεται αυτή την ώρα.

Η πραγματικότητα των γεγονότων αυτών κρύβεται καλά πίσω από συμφέροντα που σίγουρα δεν ευνοούν το ελληνορθόδοξο πατριαρχείο.

Για το  συγκεκριμμένο μοναστήρι το οποίο  χτυπήθηκε από τους εξτρεμιστές υπήρξαν πολλές εξελίξεις τον τελευταίο καιρό.
Μέχρι πρόσφατα η είσοδος  απαγορευόταν για το μοναστήρι του Προδρόμου που βρίσκεται στον Ιορδάνη ποταμό δηλαδή εκεί που βαφτίστηκε ο Ιησούς . Οι προσκυνητές και οι επισκέπτες αλλά και η αγιοταφική αδελφότητα είχε δικαίωμα να μπει στην περιοχή μόνο μια φορά τον χρόνο στα Θεοφάνεια!!
Τον τελευταίο καιρό οι Εβραίοι επέτρεψαν  την καθημερινή είσοδο στην περιοχή από το πρωί ως το απόγευμα. Έτσι κατά χιλιάδες  οι επισκέπτες κατέφθαναν από διάφορα μέρη του κόσμου να επισκεφθούν το σημείο όπου βαφτίστηκε ο  Ιησούς σύμφωνα με τις γραφές.

Τώρα όμως εδώ και καιρό ζητούν να πληρώνει εισητήριο όποιος θέλει να επισκέπτεται το άγιο προσκύνημα. Την πρόταση αυτή σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε ο ηγούμενος του μοναστηριού του Αββά Γεράσιμου με την πολλή σωστή  δικαιολογία ότι είναι προσκύνημα και όχι μουσείο.
Τις τελευταίες μέρες πολλά γεγονότα έχουν ανησυχήσει την αγιοταφική αδελφότητα η οποία προσπαθεί να προστατεύσει τα δικαιώματα του ορθόδοξου πατριαρχείου στην περιοχή.

Δυστυχώς όμως κατά τακτά χρονικά διαστήματα επεισόδια κυρίως σε μοναστήρια που βρίσκονται στις ερήμους και στα οποία υπάρχουν Έλληνες μοναχοί έχουν υποστεί ζημιές από φανατικούς αλλά και έχουν γίνει προσπάθειες να τους εξαφανίσουν. Πρόσφατα στο φρέαρ του Ιακώβου στην Σαμάρεια έπεσε θύμα  ο ηγούμενος του μοναστηριού , οποίος ξυλοκοπήθηκε και αυτήν την στιγμή βρίσκεται στο νοσοκομείο.
Όμως και σε άλλα ελληνορθόδοξα μοναστήρια οι μοναχοί έχουν πέσει στο παρελθόν θύματα ληστών κακοποιών με αποτέλεσμα να ζουν τραγικές στιγμές.

Στην έρευνα που ακολουθεί τις επόμενες μέρες θα διαβάσετε την κατάσταση που επικρατεί στα μοναστήρια μας και στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και γι ατη μάχη που δίνουν οι αγιοταφίτες να κρατήσουν ζωντανά τα κληροδοτήματά μας
.

Συγκλονισμένος από τις καταστροφές ο γέροντας της Μονής Αββά Γερασίμου


Συγκλονισμένος από τις καταστροφές που αντίκρισε, μπαίνοντας το πρωί το μοναστήρι, δήλωσε στο BriefingNews, ο γέροντας της Μονής Αββά Γερασίμου του εν Ιορδάνη.

 
«Ήταν 16 άτομα και μπήκαν το βράδυ» δήλωσε ο γέροντας σε επικοινωνία μας μαζί του. «Δεν γνωρίζουμε πως μπήκαν. Είναι περίεργο, γιατί η περιοχή είναι πολύ καλά φυλασσόμενη, καθώς έχει γύρω - γύρω συρματοπλέγματα, αλλά και ναρκοπέδια», είπε και συνέχισε:
«Το πρωί ήρθαν εδώ ο γενικός πρόξενος και ο Πατριάρχης, οι οποίοι εξέφρασαν την απορία τους για το πώς πέρασαν στον χώρο αυτά τα άτομα. Τους τόνισαν μάλιστα ότι υπάρχει μία είσοδος και για να μπουν και εκείνοι στο χώρο γίνεται έλεγχος. Οι άγνωστοι λοιπόν, πως πέρασαν;».

Όσο για τις καταστροφές; «Έσπασαν το σταυρό του τρούλου, κάτι κάγκελα που έχει γύρω από τη Μονή, κατέστρεψαν κάτι πολύ παλιούς κηροστάτες, ενώ έκαψαν και την ελληνική σημαία».
 
Ποιοι ήταν αυτοί οι βέβηλοι;
«Ήταν σίγουρα κάποιοι φανατικοί. Μάλιστα ο στρατός μας, στους οποίους έδωσε το κλειδί της Μονής το πρωί για να μπουν μέσα, λέει ότι έπειτα πρέπει να πέρασαν στην Ιορδανία. Σε καμία περίπτωση δεν είναι το επίσημο κράτος. Και δεν τα λέω αυτά επειδή φοβάμαι. Έτσι είναι η αλήθεια.
Επίσης θα πρέπει να σημειώσω ότι η αστυνομία τους κυνηγά, αλλά βέβαια αποτέλεσμα δεν υπάρχει. Ξαναλέω. Δεν είναι το επίσημο κράτος».
briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου