Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Μητροπολίτης Λέρου Παϊσιος: «Στην άδικη αυτή προσαγωγή προς το κελί των φυλακών υψώνω φωνή διαμαρτυρίας και παρακαλώ θερμώς την Θεοτόκο να ενισχύσει τον γέροντα Εφραίμ»


Η απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης να έχει έγκλειστό στο κελί του και μάλιστα κρατούμενο στο κρεβάτι του πόνου τον Καθηγούμενο Εφραίμ έχει αναστατώσει τον υγιώς σκεπτόμενο Ορθόδοξο κόσμο, αναφέρει σε δήλωσή του ο μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ. Παϊσιος.

Υπήρχαν πολλοί τρόποι να επιδείξει τη δύναμη και την ισχύ της η ελληνική δικαιοσύνη για το δήθεν σκάνδαλο, τόνισε ο σεβασμιώτατος.
«Στην άδικη αυτή προσαγωγή προς το κελί των φυλακών υψώνω φωνή διαμαρτυρίας και παρακαλώ θερμώς την Θεοτόκο να ενισχύσει τον γέροντα Εφραίμ».
Άλλωστε, καταλήγει ο Σεβασμιώτατος, στη ζωή της Εκκλησίας η φυλάκιση, η δέσμευση είναι συχνή. «Πάντα ταύτα όμως στέφανος δια τον μάρτυρα» καταλήγει με νόημα.

«Βροχή» κατέφθαναν χθες στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου οι επιστολές συμπαράστασης για τον ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ, με τις οποίες ζητούνταν να επανεξεταστεί από τον πρώτο τη τάξει εισαγγελικό λειτουργό της χώρας Ιωάννη Τέντε η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για την προφυλάκισή του.

Μεταξύ αυτών που απέστειλαν επιστολές ζητώντας να ασκηθεί αναίρεση κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών από τον κ. Τέντε βρίσκονται η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Ορους, γέροντες και μοναχοί σε μονές και σκήτες, η Κοινοβιακή Μονή Γυναικών (Ταού), δικηγόροι και ιδιώτες ακόμα και από την Αυστραλία. Στα χέρια του κ. Τέντε βρίσκεται και επιστολή, υπογεγραμμένη από τον εκδότη και επικεφαλής του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ Γιάννη Αλαφούζο, υπέρ του ηγουμένου της Μονής Βατοπαιδίου.
Η προφυλάκιση του ηγουμένου Εφραίμ προκάλεσε, στο μεταξύ, τη σφοδρή αντίδραση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, με τους περισσότερους μητροπολίτες να εκφράζουν έντονα τη δυσαρέσκειά τους και να τοποθετούνται ανοιχτά υπέρ του.
Το γεγονός της προφυλάκισης «μας εξόργισε αφάνταστα» υποστήριξε μέσα από το ιστολόγιο που διατηρεί ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, σημειώνοντας παράλληλα ότι η ελληνική Δικαιοσύνη συμμετέχει σε σχέδιο εγκαθιδρύσεως «ενός άθρησκου κράτους». Ο μητροπολίτης Αιτωλίας Κοσμάς ερμήνευσε την προφυλάκιση ως «πόλεμο κατά της Εκκλησίας», ενώ ο Αργολίδας Ιάκωβος χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του «απορίας άξιον» «πώς μια τέτοια απόφαση βγήκε παραμονές Χριστουγέννων». Για «δήθεν σκάνδαλο» και «άδικη προφυλάκιση» έκανε λόγο ο Λέρου Παΐσιος, με τον μητροπολίτη Καβάλας Προκόπιο να αναφέρει από την πλευρά του ότι η προφυλάκιση «αποτελεί στεφάνι και τίτλο τιμής για τον ηγούμενο Εφραίμ». Στον ηγούμενο Εφραίμ δήλωσαν, παράλληλα, ότι συμπαραστέκονται οι μητροπολίτες Θεσσαλονίκης Ανθιμος, Μεσογαίας Νικόλαος -μίλησε για σκοπιμότητες-, Βεροίας Παντελεήμων και Πατρών Χρυσόστομος.
Αποστάσεις από τις εξελίξεις φαίνεται ότι κρατά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, τον οποίον ανεπίσημα κύκλοι της Αρχιεπισκοπής εμφανίζουν να δηλώνει «ιδιαίτερα προβληματισμένος» με το βούλευμα για την προφυλάκιση του ηγουμένου.

skygr.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου