Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Το facebook διοικείται από την CIA; (βίντεο)


Στο βίντεο-απόσπασμα εκπομπής ειδήσεων της αμερικανικής τηλεόρασης, αξιωματικοί της CIA εξομολογούνται πως από το 2004 που ξεκίνησε η λειτουργία της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, το facebook έχει αντικαταστήσει κάθε άλλο μέσο παρακολούθησης και κατασκοπίας που χρησιμοποιούσε μέχρι πρότινος η μυστική υπηρεσία.

Mάλιστα σε συμβούλιο της CIA, ο αναπληρωτής διευθύνον της υπηρεσίας εξομολογείται πως οι τεράστιες βάσεις δεδομένων με διευθύνσεις ηλεκτρονικών ταχυδρομείων, τηλέφωνα, πολιτικές πεποιθήσεις, φωτογραφίες, ακόμη και συνεχή ενημέρωση για την δραστηριότητα του κάθε χρήστη μέσω των mood messages, κάνουν το facebook για την CIA ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα.

Αργότερα το βίντεο δείχνει φωτογραφίες με τον ιδρυτή της σελίδας να ανταμείβεται με βραβείο από την μυστική υπηρεσία, καθώς αργότερα δηλώνει πως "το facebook είναι το ισχυρότερο εργαλείο μαζικού ελέγχου πληθυσμών που δημιουργήθηκε ποτέ".


Τέλος σε ένα χρονοδιάγραμμα φαίνεται πως εκτοξεύτηκε η χρήση του παιχνιδιού farmville του facebook, έπειτα από την αύξηση της ανεργίας.planitikos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου