Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Παραχώρηση Εκκλησιαστικού οικοπέδου για κατασκευή νοσοκομείου στη Κάρπαθο


Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου κ. Αμβρόσιος και ο υποδιοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου κύριος Χαράλαμπος Πλάτσης, υπέγραψαν την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου το συμβόλαιο παραχώρησης εκκλησιαστικού οικοπέδου για την κατασκευή του νέου Νοσοκομείου Καρπάθου, παρουσία και του δημάρχου Καρπάθου κ. Μιχάλη Χανιώτη.
«Εύχομαι σύντομα, μετά την σημερινή υπογραφή των συμβολαίων, να με αξιώσει ο Θεός να βάλουμε και τον θεμέλιο λίθο του Νοσοκομείου μας», δήλωσε φανερά συγκινημένος ο Σεβασμιώτατος.
Η κατασκευή ενός νέου νοσοκομείου είναι πάγιο και πολύχρονο αίτημα των κατοίκων του ακριτικού μας νησιού.
Οι πρώτες προσπάθειες χρονολογούνται από το 2009 (εδώ), έκτοτε όμως σταδιακά ατόνησαν με αποτέλεσμα το έργο να κινδυνεύει με οριστική εγκατάλειψη.

Από της ανάληψης των καθηκόντων του, ο κ. Πλάτσης έθεσε σε πρώτη προτεραιότητα την κατασκευή του νέου νοσοκομείου Καρπάθου, εργάσθηκε μεθοδικά και επίμονα και κατάφερε να επικαιροποιήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες για τον επαναπρογραμματισμό του έργου.
Ήδη, τόσο ο Δήμος Καρπάθου, όσο και η Περιφέρεια άρχισαν να εργάζονται για την ωρίμανση του έργου, βασική προϋπόθεση για την εξασφάλιση των απαιτούμενων κονδυλίων για την ολοκλήρωσή του.
Η συνολική δαπάνη που περιλαμβάνει και τον πλήρη εξοπλισμό του, υπολογίζεται σε περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ.
Με δεδομένο το προσωπικό ενδιαφέρον της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής αλληλεγγύης και συγκεκριμένα του ίδιου του Υπουργού κ. Ανδρέα Λοβέρδου, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την ένταξη του έργου για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, ή στις δημόσιες επενδύσεις εθνικών πόρων.
Το νέο νοσοκομείο προβλέπεται να είναι δυναμικότητας είκοσι κλινών με πολλαπλές ιατρικές ειδικότητες, η λειτουργία του οποίου θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής της Καρπάθου και της Κάσου και θα αναβαθμίσει το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων και των επισκεπτών των δύο ακριτικών μας νησιών.
Η 2η Υγειονομική Περιφέρεια και ο αρμόδιος υποδιοικητής κύριος Χαράλαμπος Πλάτσης δημεύονται να εντέινουν ακόμη περισσότερο τις προσπάθειές του ώστε η ευχή του Μητροπολίτη Καρπάθου κ. Αμβροσίου να γίνει πράξη Χαράλαμπος Ι. Πλάτσης

 Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου