Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος, τέλεσε Τρισάγια στο Νέο Κοιμητήριο Γλυφάδας, για τα εννιάμερα των ενταφιασθέντων. Μεγαλειώδης και ειρηνική συγκέντρωση, για το Θέμα του Κοιμητηρίου στη Γλυφάδα.


Την Παρασκευή 19 Αυγούστου, στις 9.00 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας τέλεσε 8 Τρισάγια στους  πρώτους Κεκοιμημένους:  Κωνσταντίνος Μπάρμπας, Κωνσταντίνα Μακρή, Ελισσάβετ  Γιαννοπούλου, Εμμανουήλ Καλαφατίδης, Μαρία Κεφαλά, Βασίλειος Κουτσίδης, Εμμανουήλ Κομηνός και  Μαρία Αθανασίου, του Νέου Κοιμητηρίου Γλυφάδας, επί τη συμπληρώσει των 9 ημερών από την Εξόδιο Ακολουθία τους.

Στα Τρισάγια που τελέσθηκαν από τον Σεβασμιώτατο και τους Κληρικούς που τον συνόδευαν, ήταν παρόντες ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Κωνσταντίνος Κόκκορης, Αντιπρόεδροι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου , οι συγγενείς των οικογενειών των θανόντων και διάφοροι Δημότες της Γλυφάδας
   Μετά την ολοκλήρωση των επιμνημόσυνων Δεήσεων επί των τάφων, ο Σεβασμιώτατος με όλους τους παρισταμένους εισήλθαν στον Νέο Κοιμητηριακό Ναό του Γενεσίου της Παναγίας μας και της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του εν Αγίοις Πατρός ημών Μεγάλου Αθανασίου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και τέλεσε με τους Κληρικούς του, δέηση υπέρ Υγείας όλων και ιδιαιτέρως για τον Δωρητή του Ναού κ. Αθανάσιο Μαρτίνο και για την αίσια έκβαση της υποθέσεως του Νέου Κοιμητηρίου και της οριστικής λύσεως του προβλήματος.

Στην συνέχεια δόθηκαν κόλλυβα  σ'όλους, τα οποία ετοιμάσθηκαν στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος - Αγίου Νεκταρίου Τερψιθέας Γλυφάδας.
   Στο Κοιμητήριο υπήρχαν συνεργεία τηλεοπτικών Σταθμών (NET, MEGA, ALTER) όπου ο Σεβασμιώτατος κατά την έξοδο έκανε δηλώσεις. Στις δηλώσεις του ο Μητροπολίτης  τόνισε ότι αισθάνεται, ότι  εκπλήρωσε  το ποιμαντικό και λατρευτικό του καθήκον  με την σημερινή τέλεση των Τρισαγίων, ως μία ελάχιστη ένδειξης σεβασμού στην μνήμη των Κεκοιμημένων Αδελφών.
Τόνισε για άλλη μια φορά (όπως έκανε και στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου προχθές) ότι η Πολιτεία κωφεύει επί 30 χρόνια και πρέπει άμεσα να δώσει λύση στο πρόβλημα.
Αναρωτήθηκε πως βγαίνουν νόμοι σύντομα εν μία νυκτί και μάλιστα τελευταίως για την υψηλή φορολόγηση του λαού μας και ιδιαιτέρως των μικροσυνταξιούχων και μικρομισθωτών  και γι' αυτό το πρόβλημα που είναι χρόνιο, πολύπλοκο, κοινωνικό κτλ δεν μπορεί να δώσει μέχρι τώρα λύση;

____________________________________________


Τη Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011 και ώρα 7.00 μ.μ., έξω από το Δημαρχείο της Γλυφάδας, πλήθος κόσμου , ξεπέρασε κάθε προσδοκία της Δημοτικής αρχής και ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα του Δημάρχου Γλυφάδας κ. Κόκκορη για το θέμα του Κοιμητηρίου αψηφώντας την ζέστη, την εργασία ή τις διακοπές του.

Ο Δήμαρχος στη σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε για την παρουσία όλου κόσμου ,  ιδιαιτέρως των κληρικών,  των εκπροσώπων όλων των φορέων και το Δημοτικό Συμβούλιο . Στη συνέχεια ανέπτυξε το ιστορικό για το ζήτημα του κοιμητηρίου από το 1965 έως σήμερα. Μετά προχώρησε στους λόγους που οδήγησαν να προβεί στις ενέργειες που έκανε με την βοήθεια  του Σεβασμιωτάτου.  Λύση δεν υπήρχε άλλη, το πρόβλημα είναι χρόνιο και ο κορεσμός του παλαιού Κοιμητηρίου σε συνδυασμό πολλών άλλων παραγόντων (πολιτισμού, τα σχολεία, η μη έγκαιρη αποσύνθεση, κίνδυνος δημόσιας υγείας κτλ), έκανε την κίνηση αναγκαία, από στιγμή που υπάρχει μελέτη και ο οργανισμός της Αθήνας έχει εγκρίνει τον χώρο ως κατάλληλο.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος κάλεσε να ανέβει στο βήμα τον εκπρόσωπο του Σεβασμιωτάτου (καθώς ο ίδιος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη) και  Υπεύθυνο των Κοιμητηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως, Πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Βαρθολομαίο. Ο π. Κωνσταντίνος ανέφερε ότι ο Σεβασμιώτατος βρίσκεται σε ποιμαντικό καθήκον   εκτός Αθηνών, μετέφερε τις ευλογίες και την στήριξη για τις ενέργειες του Δημάρχου για το Κοιμητήριο. Ο εκπρόσωπος  εξέφρασε την λύπη του  Ποιμενάρχη μας  που δεν μπόρεσε να είναι σήμερα στη συνάντηση αυτή.  Προσκάλεσε όλους τους  δημότες να έρθουν και να συμμετέχουν στην πρώτη Ιερά Πανήγυρη του Κοιμητηριακού Ναού που εορτάζει επί το Γενέσιο της Παναγίας μας 7 και 8 Σεπτεμβρίου. 
 
  Στη συνέχεια ο Δήμαρχος διάβασε ένα ψήφισμα που αναφέρει ότι συστήνετε μία επιτροπή για την λειτουργία του Νέου Κοιμητηρίου και ζήτησε τους παρευρισκομένους να το υπογράψουν και μέσα από χειροκροτήματα η εκδήλωση έλαβε τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου