Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος ο Α' σήμερα. Συνθήκες διαβίωσης.


ΘΕΜΑ: Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ Α΄
ΕΙΣΑΓΩΓΗ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ[1] ΘΕΟΦΙΛΟ


[1] Σημειώνεται ότι η εκλογή του κ. Θεοφίλου ως Πατριάρχη Ιεροσολύμων αμφισβητείται από ένα σοβαρό μέρος των Ορθοδόξων Χριστιανών και από  νομικούς του Εκκλησιαστικού Δικαίου όπως ο καθηγητής θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Σπυρίδων Κοντογιάννης



Κατόπιν οδηγιών, από ευσεβείς  προσκυνητές των Αγίων Τόπων, επισκέφθηκα τα Ιεροσόλυμα στις 4 Νοεμβρίου 2008.  Σκοπός της επίσκεψης μου ήταν να διερευνήσω τις συνθήκες διαβίωσης και της γενικής μεταχείρισης που τυγχάνει ο Μακαριώτατος Ειρηναίος. Όταν έφθασα, αμέσως μετέβηκα στο Πατριαρχείο όπου συνάντησα τον Πατριάρχη Θεόφιλο στο γραφείο του και του εξήγησα τον σκοπό της επίσκεψης μου. Αυτός μου είπε ότι είχε ακούσει για μένα από τον Πρέσβη της Κύπρου στο Ισραήλ και – επομένως- θα μου επέτρεπε να δω τον Μακαριώτατο Ειρηναίο που διέμενε μέσα στα κτίρια του Πατριαρχείου σε ένα κελί το οποίο ήταν κλειδωμένο από έξω. Ο Θεόφιλος μου είπε ότι κάποιος θα με συνόδευε για να ανοίξει την πόρτα και θα έμενε μαζί μου κατά την διάρκεια της συνάντησης μου με τον Μακαριώτατο Ειρηναίο.  Εγώ κατάλαβα ότι το άτομο που θα συνόδευε θα ήταν κάποιος αστυνομικός.  Υπέδειξα στον Θεόφιλο ότι δεν θα ήταν σωστό κάποιο τρίτο πρόσωπο να είναι παρών στην συνάντηση αυτή, ειδικά έχοντας υπόψη την ιδιότητά μου ως δικηγόρου που ενδιαφερόταν να πάρει πληροφορίες από τον Μακαριώτατο Ειρηναίο για τις συνθήκες διαβίωσής του. Όταν ρώτησα γιατί θεωρούσε αναγκαία την παρουσία κάποιου τρίτου κατά την συνάντησή μου απάντησε  ότι θα ήταν χρήσιμο για λόγους ασφαλείας.  Στο τέλος πείσθηκε να με αφήσει να συναντήσω τον Μακαριώτατο Ειρηναίο μόνος.
    Μέχρι την άφιξη του αστυνομικού που θα με συνόδευε στο κελί του κ. Ειρηναίου είχα μια συνομιλία με τον κ. Θεόφιλο σχετικά με τις συνθήκες διαμονής του κ. Ειρηναίου στο Πατριαρχείο.  Ο κ. Θεόφιλος εκφραζόταν με ένα ήρεμο αλλά εχθρικό τρόπο όταν μιλούσε για τον κ. Ειρηναίο.  Είπε ότι ο κ. Ειρηναίος δεν έπρεπε να διαμένει στο Πατριαρχείο διότι είχε εκθρονιστεί και καθαιρεθεί από το αξίωμα του ως Πατριάρχης με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή να είναι ένας απλός μοναχός και σαν τέτοιος έπρεπε να πάει σε κάποιο μοναστήρι για να περάσει κάποια περίοδο μετάνοιας και ταπείνωσης.  Αυτό είπε είναι ο νόμος της εκκλησίας.  Του είπα ότι μαζί με τους αυστηρούς κανόνες κάθε νόμου υπάρχουν και οι αρχές της φυσικής δικαιοσύνης και επιείκειας και δεδομένης της «προηγούμενης» ιδιότητας του κ. Ειρηναίου ως Πατριάρχη έπρεπε να δείξουν επιείκεια απέναντί του και να τον αφήσουν να συνεχίσει να ζει στο Πατριαρχείο.   
Στη συνέχεια τον ρώτησα αν παρέχεται τροφή στον κ. Ειρηναίο και μου απάντησε ότι ο κ. Ειρηναίος αρνείται να δεχθεί οποιαδήποτε τροφή  από αυτούς διότι φοβάται ότι θα τον δηλητηριάσουν.  Σε ερώτησή μου , γιατί τον έχουν κλειδωμένο και δεν τον αφήνουν να κυκλοφορήσει ελεύθερα εκτός του
κελιού του, μου απάντησε ότι αυτό γίνεται διότι οι υποστηρικτές του κ. Ειρηναίου έρχονται και δημιουργούν φασαρίες.  Σε αυτό το σημείο σταμάτησα την συνομιλία διότι αισθάνθηκα ότι η ατμόσφαιρα άρχισε να γίνεται έντονα εχθρική και δεν ήθελα να διακινδυνεύσω τις πιθανότητες μου να δω τον κ. Ειρηναίο .  Στο γραφείο του κ. Θεόφιλου, κατά τη διάρκεια της πιο πάνω συνομιλίας, ήταν παρόντες και άλλοι ιερωμένοι.

    Ένας οπλισμένος Ισραηλινός αστυνομικός με συνόδευσε μέχρι την πόρτα του κελιού του κ. Ειρηναίου το οποίο ήταν περιτριγυρισμένο με σιδερένια κάγκελα εμποδίζοντας οποιαδήποτε πρόσβαση στον εσωτερικό χώρο.  Η όλη εικόνα σου έδινε την αίσθηση  ότι βρισκόσουν σε κάποια φυλακή. Όταν άνοιξε η καγκελόπορτα εισήλθαμε σε μια μικρή αυλή που οδηγούσε στην πόρτα του κελιού.  Κτυπήσαμε την πόρτα και ο κ. Ειρηναίος εμφανίστηκε και άνοιξε την πόρτα.  Ο αστυνομικός έφυγε και εγώ εισήλθα στο κελί του κ. Ειρηναίου.  Η εντύπωση μου  είναι ότι το κελί αποτελείτο από μία μικρή κουζίνα, αποχωρητήριο, ένα υπνοδωμάτιο και ένα μικρό καθιστικό.  Ο κ. Ειρηναίος φαινόταν καταπονημένος και στεναχωρημένος αλλά και ευχαριστημένος που με είδε. Καθίσαμε μαζί στο καθιστικό. Έμεινα εκεί για περίπου τρεις (3) ώρες.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟ

    Κατά την διάρκεια της συνομιλίας μας μου έδωσε τις πιο κάτω πληροφορίες:

  1. Ότι δεν του επιτρεπόταν να βγει από το κελί του.
  2. Ότι ήταν κλειδωμένος από έξω , πάνω σε 24ωρη βάση.
  3. Ότι δεν επιτρεπόταν σε κανέναν (φίλους, υποστηρικτές, προσκυνητές, ποίμνιο) να τον επισκεφθεί.  Αντιλήφθηκα ότι είχε στην διάθεσή του δύο κινητά και ένα σταθερό τηλέφωνο.
  4. Του δήλωσαν ότι αν βγει από το κελί του για οποιονδήποτε λόγο, δεν θα του επιτρεπόταν ποτέ να επιστρέψει πίσω.
  5. Ότι έζησε σε αυτό το κελί τον περισσότερο χρόνο της ζωής του.
  6. Απέρριψε τον ισχυρισμό του Θεόφιλου ότι αρνήθηκε τροφή που του προσφέρθηκε και δήλωσε κατηγορηματικά ότι ποτέ δεν του προσφέρθηκε τροφή από τον Θεόφιλο.
  7. Τα τρόφιμα που υπήρχαν στο κελί του τα προμηθεύουν άνθρωποι που τον αγαπούν, εκτιμούν και σέβονται, με διάφορους τρόπους που δεν είναι σωστό επί του παρόντος να αποκαλύψω.  Σε κάθε περίπτωση είχε προμήθειες φαγητού στο ψυγείο του και στο κελί του προερχόμενες από φιλικά άτομα και υποστηρικτές του.
  8. Ότι δεν του επιτρεπόταν να επισκεφθεί και να λειτουργήσει στην μικρή εκκλησία της Αγίας Θέκλας που βρίσκεται δίπλα στο κελί του.
  9. Ότι δεν του προσφέρθηκαν καθόλου διευκολύνσεις όσον αφορά ιατρική περίθαλψη και υπηρεσίες καθαριότητας. Καθαρίζει ο ίδιος το κελί του.
  10. Μου δήλωσε κατηγορηματικά ότι η λεγόμενη εκθρόνισή του ήταν και είναι παράνομη και ενάντια σε όλους τους κανόνες του Εκκλησιαστικού Δικαίου της Ελλληνορθόδοξης Εκκλησίας. Σχετικά με αυτό επικαλέστηκε τη γνώμη του κ. Σπυρίδωνα Κοντογιάννη.  Καθηγητή Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.  Κατ΄ ακρίβεια μου έδωσε την ευκαιρία να συνομιλήσω τηλεφωνικώς με τον εν λόγω καθηγητή ο οποίος μου επιβεβαίωσε ότι η λεγόμενη εκθρόνιση του κ. Ειρηναίου ήταν αναπόδεκτος, παράνομη και άκυρη εξ αρχής.  Πάνω σε αυτό το θέμα ο κ. Ειρηναίος που μίλησε εκτεταμένα και λεπτομερώς, εξηγώντας μου ότι η λεγόμενη εκθρόνισή  ήταν το προϊόν μας σκευωρίας εναντίον του από ανθρώπους και αρχές που δεν τον συμπαθούσαν διότι τους αντιστεκόταν σε θέματα και ζητήματα αρχών και ορθοδοξίας.  Απέρριψε την άποψη που δημοσιεύτηκε, δηλαδή ότι πραγματοποίησε  αντικανονικές μεταβιβάσεις  εκκλησιαστικής περιουσίας του Πατριαρχείου και προκάλεσε οποιονδήποτε έχει αποδείξεις να τις παρουσιάσει.  Κατά τον κ. Ειρηναίο κάποιο άτομο ονόματι Παπαδήμας καταχράστηκε και παραποίησε ένα πληρεξούσιο πέρα από ενάντια στις εντολές του κ. Ειρηναίου.
  11. Αντίκρουσε τον ισχυρισμό του κ. Θεόφιλου, στο ότι έπρεπε να αποσυρθεί σε κάποιο μοναστήρι μακριά από το Πατριαρχείο παρουσιάζοντας μου γραπτή μαρτυρία ότι αυτό το ίδιο το Πατριαρχείο είναι μοναστήρι.
  12. Ο κ. Ειρηναίος δήλωσε κατηγορηματικά ότι είναι ο νόμιμος Πατριάρχης Ιεροσολύμων και αμφισβήτησε το καθεστώς και την εξουσία του κ. Θεόφιλου, για το άτομο του οποίου μου παρουσίασε πληροφορίες, που προέρχονταν από  ομάδες Ορθοδόξων Χριστιανών ότι ο κ. Θεόφιλος διέπραξε και διαπράττει πολλές παράνομες και ανήθικες πράξεις.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
    Είμαι πεπεισμένος ότι ο κ. Ειρηναίος κρατείται απομονωμένος από  τον υπόλοιπο κόσμο, κλειδωμένος από έξω σαν φυλακισμένος κάτω από απάνθρωπες , εξευτελιστικές και καταπιεστικές συνθήκες ζωής, χωρίς κανένα λόγο, παράνομα και ειδικά ενάντια στα σχετικά ανθρώπινα δικαιώματα που διασφαλίζονται από πολλές διεθνείς συμβάσεις και πράξεις.  Δυστυχώς το κράτος του Ισραήλ δεν επικύρωσε το προαιρετικό πρωτόκολλο του Διεθνούς Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών πάνω στα Αστικά και Πολιτικά Δικαιώματα με αποτέλεσμα άτομα κάτω από τη δικαιοδοσία του να στερούνται προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους δυνάμει του Συμφώνου αυτού. Όμως πρέπει να προσθέσω, ότι βάσει των γεγονότων που θεωρώ ως αποδεδειγμένα στην περίπτωση αυτή τα ακόλουθα ανθρώπινα δικαιώματα του κ. Ειρηναίου που απορρέουν από το πιο πάνω Σύμφωνο, παραβιάστηκαν και συνεχίζουν να παραβιάζονται από αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την λειτουργία του Πατριαρχείου, ειδικά από τον Θεόφιλο και τις κρατικές αρχές που τον στηρίζουν.

α. « Το δικαίωμα να μην υπόκειται σε απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση»    
      (Άρθρο 7).
      Η μαρτυρία που υποσηρίζει αυτή την παραβίαση, απαρτίζεται από τις συνθήκες    
      διαβίωσης που επιβάλλονται στον κ. Ειρηναίο με την μορφή της απομόνωσης , 
      στέρησης τροφής, στέρησης της ιατρικής περίθαλψης και άλλων αναγκαίων
      διευκολύνσεων καθώς και το κλείδωμα του κελιού του από έξω.
β. « Το δικαίωμα στην ελευθερία και ασφάλεια του ατόμου» (Άρθρο 9).
       Αυτό αποδεικνύεται από την κατ΄ουσία κράτηση του κ Ειρηναίου στο
       Πατριαρχείο και την παρεμπόδιση του κόσμου να τον επισκέπτεται χωρίς την
       άδεια του κ. Θεόφιλου, που αποφασίζει επί του προκείμενου με μια απόλυτη και
       εν πολλοίς αυθαίρετη διακριτική εξουσία.
γ. «Το δικαίωμα της μη υποβολής σε αυθαίρετη και παράνομη επέμβαση στην   
      ιδιωτική ζωή και κατοικία» (Άρθρο 17)
     Αυτό υποστηρίζεται από τους περιορισμούς σχετικά με την χρήση του κελιού του
     και την απειλή απαγόρευσης επιστροφής σε αυτό αν για οποιονδήποτε λόγο φύγει
     από αυτό, έστω και προσωρινά.
δ. «Την ελευθερία να εκδηλώσει κάποιος τη θρησκεία του» (Άρθρο 18).
      Αυτό αποδεικνύεται από την μαρτυρία ότι δεν επιτρέπεται στον κ. Ειρηναίο να
      λειτουργήσει στην Εκκλησία δίπλα από το κελί του ή ακόμα και να την
      επισκεφθεί.

    Αυτή η έκθεση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιονδήποτε νόμιμο σκοπό και να παραδοθεί σε οποιανδήποτε αρχή, οργάνωση, οργανισμό ή άτομο που μπορεί να ενδιαφέρεται για τις συνθήκες διαβίωσης του κ. Ειρηναίου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.  Πρέπει να τονίσω ότι η κακή μεταχείριση που δέχθηκε και που συνεχίζει να δέχεται -  όπως εξηγήθηκε πιο πάνω – δεν μπορεί σε καμιά ταπείνωση να δικαιολογηθεί ακόμη και αν κάποιος δεχθεί ότι σωστά εκθρονίστηκε για οποιονδήποτε λόγο.



Λουκής Γ. Λουκαΐδης
Δικηγόρος,
Πρόεδρος του Διεθνούς Συνδέσμου για την Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Κύπρο (από το 1988).

Πρώην:
  • Δικαστής του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (1998-2008)
  • Μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (1989 – 1998)
  • Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας της Κυπριακής Δημοκρατίας (1975-1998)

                                                                                              Λευκωσία 08.12.

Οδός Αραούζου 7, 2ος όροφος , 1076 Λευκωσία – Κύπρος
Τκ 20747CY1663
Τηλέφωνο (-357) 22376610,Fax (+357) 22377594


Αναβάσεις:  Πολλές ευχαριστίες στην Κατερίνα για την ψηφιοποίηση του κειμένου

58 σχόλια:

  1. Είναι ο κανονικός Πατριάρχης Ιεροσολύμων απέναντι Θεού καί ανθρώπων, καί ουδεμία εξουσία είχε το Πατριαρχείο Κωνστ/λως με τίς "μείζονες" συνόδους του να επεμβαίνει καί να καθαιρεί Πατριάρχη στό αρχαιότερο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων...

    Η αλλαγή προφανώς έγινε γιά "κάποιον άλλο σκοπό" πού στο μέλλον θα αποκαλυφθεί, μιά καί "ουδέν κρυπτό υπό τον ήλιο"

    Merkourios

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακόμα κι αν δεχθώ οτι ο πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίος Α΄. φταίει για όσα του καταμαρτυρούν,καταδικάζω τη συμπεριφορά του Ιεροσολύμων Θεοφίλου Γ΄. και των περί αυτόν έναντι του ανθρώπου που τον έκανε Αρχιεπίσκοπο Θαβωρίου,τον προστάτευσε σαν ΄Εξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα και...Καλή Ανάσταση.Αυτοί είναι οι νέοι Αγιοταφίτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόνο η Δικαιοσύνη δικαιούται να επιβάλει ποινές κράτησης,φυλάκισης κ.λ.π.Απορώ πως η Ελλάδα,το Ισραήλ και ο Αραβικές Χώρες της περιοχής δέχονται αυτά που κάνει ο Πατριάρχης Θεόφιλος στον Πατριάρχη Ειρηναίο.Καλά.Δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο απ τις Εκκλησίες.Με την πρώτη ευκαιρία "θεοκρατού" και άντε να τις μαζέψεις.Τα κράτη όμως;Εγώ δεν ξέρω αν είναι ένοχος ή όχι ο από Ιεροσολύμων Ειρηναίος.Μέχρι στιγμής δεν έχω πειστεί απ όσα λένε τα Αγιοταφίτικα στόματα εναντίον του και άνθρωποι σαν τον Θεόφιλο που τον θυμάμαι να λιβανίζει τον Ειρηναίο σαν Ιεραπόλεως,τότε στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα.Ναι τον λιβάνιζε και...τώρα τον φυλακίζει λές και είναι ο νέος Διοκλητιανός.Μωρέ πρέπει να μπεί ένας σοβαρός Εισαγγελέας στην Αγία Πόλη και...άντε να μή πώ καλύτερα.Αν ο Ειρηναίος είναι ένοχος να πάει φυλακή.Αν δεν είναι όμως; Αυτά τα λίγα και πραγματικά λυπάμαι πως κατάντησε έτσι το Πατριαρχείο μας.Ούτε ένα σέντ πια στην Ιερουσαλήμ.Ούτε ένα σέντ.Πού είναι οι σοβαροί Πατέρες;Που είναι ο Βόστρων,ο Πέτρας και άλλοι που σίγουρα αδίκησε ο Ειρηναίος (μέγα λάθος του)αλλά είναι σοβαροί Αγιοταφίτες; Μακαριώτατε Ειρηναίε στην έφερε ο άνθρωπος που ευεργέτησες και όχι αυτοί που νόμιζες οτι ήταν εχθροί σου.Καλή Ανάσταση και Καλά Μυαλά Αγιοταφίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν αντεχω τοσο πονο ανθρωπου απο ανθρωπους Αν ειναι ενοχος να καταδικαστει αν ειναι αθωος να δικαιωθει Ανεστη χριστος κ εσιωπα χριστος...Πασχα 2010

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν αντεχω τοσο πονο ανθρωπου απο ανθρωπους Αν ειναι ενοχος να καταδικαστει αν ειναι αθωος να δικαιωθει Ανεστη χριστος κ εσιωπα χριστος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλή Ανάσταση.Εγώ δε θα μπώ στο θέμα "Ειρηναίος Ιεροσολύμων".Καλώς ή κακώς απεφάνθη επ αυτού η Σύνοδος των Ορθοδόξων Προκαθημένων για την περίσταση στο Φανάρι και εξ αυτού πρέπει να δεχτώ οτι ο Πατριάρχης Ειρηναίος είναι πλέον πρώην Ιεροσολύμων.΄Οσον αφορά την καθαίρεση : αν και Ορθόδοξος πιστεύω ακράδαντα στο "ανεξίτηλο" της Ιερωσύνης και ως ως εκ τούτου "καθαίρεση δεν υπάρχει".Βέβαια αυτά να τα ξέρουν οι Πατριάρχες,οι Αρχιερείς και Ιερείς πάντοτε και όχι μόνο όταν τους βολεύει ή όταν είναι,δίκαια ή άδικα,σε διώγμό.Συνεχίζω.΄Εκανε λάθη ο Πατριάρχης Ειρηναίος; Ναί και χοντρά.Υπήρξε εκδικητικός,άφησε χωρίς χρήματα τους Αγιοταφίτες επί επτάμηνο και δυστυχώς έδειξε ένα χαραχτήρα που δεν τον είχε αποκαλύψει όσο καιρό ήταν ΄Εξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα,είτε σαν Αρχιμανδρίτης είτε σαν Αρχιερέας (Ιεραπόλεως).΄Ομως ευεργέτησε κόσμο.Κληρικούς και λαϊκούς.Είναι ανάρμοστο και ανήθικο να λένε Αγιοταφίτες οτι ο κύκλος του Πατριάρχου Ειρηναίου στην Αθήνα ήταν ελεεινός.Και κρίμα που αυτό το είπε ο Καισαρείας Βασίλειος.Μια ματιά σε ονόματα και ιδιότητες θα έβαζε φρένο στις άστοχες κουβέντες ενός κατά τα άλλα σεβάσμιου και προσφιλέστατου Ιεράρχη.Αδίκησε ο Πατριάρχης Ειρηναίος; Σαφώς. Κτυπητά παραδείγματα ο μακαριστός Θαβωρίου Δανιήλ και ο Μητροπολίτης Βόστρων Τιμόθεος αλλά και άλλοι.΄Ομως αν δεν ήταν ο Πατριάρχης Ειρηναίος σήμερα κανείς δε θάξερε τον Ιεροσολύμων Θεόφιλο, που όντως είναι αχάριστος αλλά όπως και να το κάνουμε αυτός είναι σήμερα ο υπό πάντων αναγνωρισμένος Πατριάρχης Ιεροσολύμων. Συνοπτικά αυτή η άχαρη ιστορία βλάπτει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.Χρειάζονται αμοιβαίες υποχωρήσεις.Ο Γέρων Πατριάρχης Ειρηναίος ας κάνει τη πρώτη κίνηση,άσχετα αν αισθάνεται ή είναι αδικημένος.Να πεί "ναί είμαι πρώην Ιεροσολύμων και να ζήσω ήρεμα,σχολάζων και σύμφωνα με το αξίωμα μου".Ο Ιεροσολύμων Θεόφιλος επ αυτού θα αναγκαστεί να δώσει εξετάσεις,ως προς το ήθος και τις προθέσεις του.Οφείλει να περιθάλψει τον πρώην Ιεροσολύμων σύμφωνα με τους Κανόνες και νόμους.Πρέπει να μένει στο Πατριάρχείο ο Πατριάρχης Ειρηναίος; Σιγά το πρόβλημα.Ας του παραχωρηθεί τόπος έγκριτος.Στη θέση του εγώ θάμουνα στην Αθήνα και θάστελνα χαιρετίσματα στην Ιερουσαλήμ.Να θυμηθεί το παράδειγμα του Κυρίλλου του Στ΄.΄Ασχημα πέρασε; Τέλος : Ποιός είναι ο κανονικός Πατριάρχης Ιεροσολύμων; Απάντηση για να τελειώνουμε : ΄Οποιος έχει την έγκριση την καθ όλου Ορθοδοξίας, καλώς ή κακώς.Με αυτά τα λίγα,ζητώ απ όλες τις πλευρές να προσέλθουν σε συμφιλίωση.Για το Γένος,την Αδελφότητα, τους Λαϊκούς Αγιοταφίτες, την Εκκλησία.Τα υπόλοιπα ας τα αφήσουμε στο θεό.Εμείς οι άνθρωποι βλέπετε πως τα κάνουμε όταν επιδιώξουμε να παραστήσουμε το Θεό.ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ. ΄Ενας απ την Αθήνα, που το μόνο που ζητάει είναι η Χάρη και Ευλογία του Παναγίου Τάφου.Τίποτε άλλο. ΄Ενας απ την Αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νομίζουμε οτι ήρθε η ώρα ενός ιστορικού συμβιβασμού.Η Αγιοταφιτική Αδελφότητα διακονεί και υπάρχει σε ένα τόπο που τον κτυπάνε τα παντανέμια,όπως έλεγε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Γάζης Στέφανος.Η συμφιλίωση της Αδελφότητας είναι ένας δρόμος πραγματικότητας και φρονώ οτι όποιος κάνει το πρώτο βήμα για την επανένωση των διεστώτων αυτός θα είναι ο με κάθε βεβαιότητα άνθρωπος του Θεού.Ο Πατριάρχης Ειρηναίος έχει αποδείξει σε άλλα χρόνια οτι είναι καλός Αγιοταφίτης.Να μη νιώθει μειωμένος σαν πρώην Ιεροσολύμων ή από Ιεροσολύμων, για να μη κολλάμε σε λεπτομέρειες.Να μη νιώθει ντροπιασμένος που θα ξαναβγεί στον κόσμο σαν Πατριάρχης πρώην Ιεροσολύμων.Έίναι βέβαιο οτι τόσο η Ιερουσαλήμ όσο και η Αθήνα θα του αποδώσουν κάθε τιμή αλλά και το συναίσθημα της φιλίας που ποτέ δεν έπαψε να υπάρχει γι αυτόν,άσχετα αν εκείνος νομίζει πως όλοι τον εγκατέλειψαν.΄Ενα τέτοιο βήμα αν κάνει ο Πατριάρχης Ειρηναίος,τότε θα δεί πως τίποτα γι αυτόν δεν έχει αλλάξει στις καρδιές των ανθρώπων.΄Οσον αφορά τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, τον από Θαβωρίου,το μοναδικό επίσκοπο που χειροτόνησε ο πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίος.΄Εχει τη τάση να επαναλαμβάνει σφάλματα του προκατόχου του και μακάρι να ξεφύγει απ το κακό του εαυτό.΄Εχει χαρίσματα,μόρφωση και εξυπνάδα.Η πραγματικότητα τον καλεί να βρεί δρόμο συμφιλίωσης με τον προκάτοχο του.Στο χέρι του είναι κάθε σοβαρή και πειστική προσφορά, ενώπιον μιας Συνόδου στο Φανάρι για να τελειώνει μια ιστορία που τον παρουσιάζει μπροστά στο λαό του Θεού σα βασανιστή,αγνώμονα,αχάριστο και απάνθρωπο.Μπορεί ο ίδιος να αισθάνεται αμυνόμενος.΄Ομως κάθε άμυνα έχει όρια και ο Πατριάρχης Θεόφιλος με τους περί αυτόν δείχνει μια τάση υπέρβασης ορίων άμυνας.Στο Πατριαρχείο υπάρχουν αρχιερείς με ήθος,ευπρέπεια και συνέπεια.Ο Καισαρείας Βασίλειος,ο Αρχιγραμματέας Κωνσταντίνης Αρίσταρχος, ο πρώην Αρχιγραμματέας Βόστρων Τιμόθεος, ο Πέτρας Κορνήλιος και άλλοι ικανοί που ξέρουν (στοιχειωδώς) οτι αν ό μη γένοιτο πάθει κάτι όντας έγκλειστος ο πρώην Ιεροσολόμων Ειρηναίος,έγκλειστος και φυλακισμένος στην ουσία,δε τους ξεπλένει ο Ιορδάνης ποταμός.Το κακούργημα είναι πάνω απ το κεφάλι τους και θα βρεθούν στα δικαστήρια σαν κοινοί δολοφόνοι.Με αυτά που κάνουν,ακόμα κι αν ο πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίος "δε ξέρει τί κάνει", τους βλέπω όλους κατηγορούμενους και πολύ πιθανόν με πολυετείς φυλακίσεις αν συμβεί κάτι στο Πατριάρχη Ειρηναίο.Κάτι πρέπει να κάνουν και το ξέρουν.Κανείς δε λέει να του ξαναδώσουν το Θρόνο της Σιωνίτιδας.Δεν τον θένε για Πατριάρχη και αυτό ας το χωνέψει ο Μακαριώτατος Ειρηναίος,ακόμα κι αν επ αυτού αδικείται.Πρέπει να συμβιβαστούν με την ιδέα του συμβιβασμού.Του έντιμου για όλους συμβιβασμού.Η Σιωνίτιδα Εκκλησία δεν έχει πια την πολυτέλεια της διαίρεσης ή διάσπασης.΄Ισως αυτό νάναι για φέτος το νόημα της Αναστάσεως.ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ! ΄Ενας Λαϊκός Αγιοταφίτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΤΑΝ ΣΑΝ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΣΤΟ ΜΕΤΟΧΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΑΦΟΥ ΘΑ ΤΕΛΟΥΣΕ ΜΙΑ ΒΑΠΤΙΣΗ Ο ΤΟΤΕ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΚΑΤΕΒΗΚΑ Ν ΤΟΝ ΔΩ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ .ΠΡΕΠΕΙ Ν ΗΤΑΝ ΤΟ 2004.Κ ΕΙΧΕ ΤΟΣΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑ Ν ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΑΣΩ.ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ Η ΕΣΤΩ ΝΑ ΤΟΝ ΔΩ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΗΓΑ Κ ΚΟΛΛΗΣΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΜΕ ΣΗΔΕΡΙΑ.Κ ΤΟΝ ΕΙΔΑ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ...ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ...Κ ΕΦΥΓΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ...ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΠΑΛΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟ ΑΥΤΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ Κ ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΤΟΣΟ ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΚΕΙΝΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΜΕΤΟΧΙ ΤΟ 2004.Κ ΠΟΝΑΩ Κ ΘΛΙΒΟΜΑΙ.ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΑΓΛΕΛΑ...ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ.ΓΙΑΤΙ...ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΒΡΙΣΚΕΑΙ ΣΕ ΦΥΛΑΚΗ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ Κ ΝΑ ΠΑΕΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ...ΠΟΥ ΔΙΚΗ ΠΟΥ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΙ Κ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗΣ...ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΣ ΤΟ ΚΡΙΜΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΟΛΩΝ ΜΑΣ...ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΛΥΣΙΔΕΣ Κ ΚΛΕΙΔΙΑ Κ ΠΟΡΤΕΣ ΣΠΑΣΜΕΝΕΣ...ΠΟΥ ΟΙ ΣΠΑΣΜΕΝΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΟΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΙΡΗΝΑΙΟ...Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΝΟΜΙΖΩ...ΠΑΣΧΑ 2010Μ Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Αρχιερείς και Ιερείς" έστειλαν το Χριστό στη Σταύρωση αφού τον παρέδωσαν στους Ρωμαίους.Πολλές φορές έχει αποδειχτεί η λαϊκή σοφία όταν λέει "μαύρα ράσα ίσον μαύρη καρδιά".Δε ξέρω αν είναι αθώος ή ένοχος ο Πατριάρχης Ειρηναίος.Το ξέρει αυτός και ο Θεός.Αποδεδειγμένα σήμερα δε τον θέλει για Πατριάρχη,Πατέρα και Ηγούμενο η Αγιοταφιτική Αδελφότητα.Η δε Ορθοδοξία και η ίδια Αδελφότητα αναγνωρίζουν σαν Κανονικό Πατριάρχη Ιεροσολύμων τον Θεόφιλο Γ΄. Αυτή είναι η πραγματικότητα είτε αρέσει είτε όχι.΄Οσον αφορά την παράνομη ιδιότυπη κράτηση του Πατριάρχη Ειρηναίου.Του συνιστώ να καταθέση μήνυση στα Ισραηλινά Δικαστήρια κατά του Πατριάρχη Θεόφιλο και της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων αλλά και κατά παντός άλλου υπέυθυνου για "παράνομη κράτηση,υποτίμηση της προσωπικότητας κ.ά" που θα του πούν οι εκλεκτοί νομικοί του σύμβουλοι.Να πάει στα "Ανθρώπινα Δικαιώματα",αν δεν έχει καταφύγει ήδη. Αλλά, ας το το χωνέψει ο Μακαριώτατος Ειρηναίος.΄Αλλο αυτό και άλλο να τον αναγνωρίζουν κανονικό Πατριάρχη Ιεροσολύμων.Το θέμα δεν είναι τί λένε φίλοι του.Το θέμα είναι τί λέει επ αυτού η Ορθοδοξία και ως γνωστόν επί του θέματος η Ορθοδοξία έχει αποφανθεί.΄Ενας συμβιβασμός θάταν ό,τι έπρεπε όπως έγραψε και ο φίλος παραπάνω.Δε θα υπάρξει όμως.Αμφότερες οι πλευρές δεν έχουν "ταπείνωση", "αυταπάρνηση" και αίσθημα "θυσίας υπέρ των πολλών".Μάχονται για την Εξουσία και μάχονται μέχρι εσχάτων.Εξουσία,θρόνος,ραβδιά,εγκόλπια και σαχλαμάρες.Παράσημα και δεξιώσεις.Μεγαλοκουβέντες με Κυβερνήσεις και Μεγαλοσχήμονες.Ούτε τους νοιάζει ο Λαός του Θεόυ.Προέρχονται απ αυτόν οι περισσότεροι Κληρικοί,που γεννήθγηκαν πάμπτωχοι και στο διάβα του χρόνου τους βλέπουμε πάμπλουτους.Τα ξέρει αυτά ο Μακαριώτατος Ειρηναίος και τα χειρίζεται άψογα ο Μακαριώτατος Θεόφιλος.Αυτή η θλιβερή ιστορία θα πάει μακρυά γιατί κανείς πια στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων δεν έχει μέσα του "φόβο Θεού".Φατρίες και παρασυναγωγές.Καραμπινάτες τυρείες! Εκεί κάτω μετράει (και μέτραγε) το : "με ποιόν είσαι".Κρητικοί,Πελοπονήσιοι και άλλοι αλληλοσφάζονται.Πάς να υπηρετήσεις ιδεώδη Γένους και Πίστης για να βρεθείς "προς ένταξη" σε "έγκριτη" ομάδα Αρχιερέα που προετοιμάζει την δική του δύναμη για αύξηση κύρους και εξουσίας,προετοιμασίας για Πατριαρχική εκλογή όταν έρθουν οι καιροί.Τα βλέπει αυτά ο νέος επιστήμονας που πάει εκεί με όνειρα για να διακονήσει.Τα βλέπει,προσκυνάει Αποκαθήλωση,Γολγοθά και Πανάγιο Τάφο και...φεύγει.Τα λέω καλά Πατέρες; Καλά τα λέω αλλά ποιός με ακούει.Το Πατριαρχείο οδεύει σε μιά φθίνουσα πρόοδο και σε ένα μέλλον που δε διαγράφεται ρόδινο.Ας πάμε να ανάψουμε ένα κερί γιατί χρειάζεται ο θεός να τους βάλει μυαλό.Στους "νύν και στους πρώην".ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο από Ιεραπόλεως και Ιεροσολύμων Πατριάρχης πρώην Ιεροσολύμων Κύριος Ειρηναίος Α΄ θεωρώ οτι είναι καλός Αγιοταφίτης.΄Εκανε λάθη και τα πλήρωσε.΄Ισως πλήρωσε πολύ πιο ακριβά αλλά τώρα πρέπει να αντιμετωπίσει τη πραγματικότητα.Μόνος πια και απομονωμένος,παράνομα έγκλειστος και θεωρούμενος εσκεμμένα από πολλούς "σαλεμένος",πορεύεται ένα δρόμο ακατανόητο για τους παλαιούς φίλους και τα πνευματικά παιδιά του,που δεν πιστεύουν στα μάτια τους βλέποντας τον ποτέ κραταιό ΄Εξαρχο του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα σε τέτοια κατάσταση.Πολλοί είναι της γνώμης οτι τα ήθελε και τα έπαθε.Λένε πως προκάλεσε τη τύχη του,πως πήγε να το παίξει "αυτοκράτορας και ισόβιος δικτάτορας" αλλά δε του βγήκε.Τα αφήνουμε αυτά και φτάνουμε στην ουσία : Τώρα τί γίνεται ;
    Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ΄, χειροτονημένος εις Επίσκοπον,ως "Αρχιεπίσκοπος Θαβωρίου", απ τον τότε Ιεροσολύμων Ειρηναίο Α΄,δεν είναι τυχαίος Αγιοταφίτης.Αν τον δούμε αντικειμενικά βλέπουμε οτι είναι σωστός και προσπαθεί να κρατήσει ισορροπίες σαν Ηγούμενος της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας που δεν περνάει την καλύτερη εποχή της.΄Οσα λέχθηκαν παραπάνω είναι ακριβή.Μάλλον ήρθε ο καιρός να γίνει απ όλους μια προσπάθεια σοβαρή.Να μιλήσουν Συνοδικοί και Πατέρες.Να ακουστεί η φωνή πολύπειρων και εγκρίτων, του Πέτρας Κορνηλίου και του Βόστων Τιμοθέου.Να ακουστεί ο Ναζαρέτ Κυριακός,που αντικανονικά και παράνομα,ετσιθελικά είναι εκτός Συνόδου.Να ακουστεί ο Τιβεριάδος Αλέξιος.Αυτή η κρίση δε θα οδηγήσει σε καλό τη Σιωνίτιδα Εκκλησία.Πρέπει να βρεθεί λύση και όχιμόνο κάθε Μ.Εβδομάδα να λέμε υποκριτικά λόγια θλίψης για τα χάλια του Ελληνορθοδόξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.Τέτοιο μίσος και τέτοια εμπάθεια ανάμεσα σε Αγιοταφίτες δίνει λάθος σήματα στην Ελληνική πιστή κοινωνία ,το Γένος,που πληρώνει τον Αγιοταφιτισμό.Δεν ενδιαφέρεται ο Λαός του Θεού αν ο Ειρηναίος δεν τα βρίσκει με το Θεόφιλο,αν ο Θεόφιλος μισεί τον Ειρηναίο,αν ο ένας θέλει να βγάλει τα μάτια του άλλου σε κείνο το πολύπαθο Πατριαρχείο.Ο κόσμος βαρέθηκε και αποστρέφει το πρόσωπο.Από Αγιοταφίτικες ανοησίες χάθηκε για τους ΄Ελληνες το Πατριαρχείο Αντιοχείας.Από Αγιοταφίτικες βλακείες χάνει τη σοβαρότητα του το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.Μην αυταπατάσθε Αγιοταφίτες "πρώην και νύν" με συναναστροφές ισχυρών,δηλώσεις κραταιών και υποσχέσεις πολιτικών και άλλων.Μην αυταπατάσθε από "γνωμοδοτήσεις" και λόγους "περί κανονικότητος".Το τραίνο της Ιστορίας σας ξεπερνάει και ιστορικά διανύετε μια περίοδο όπως εκείνη των παραμονών του χαμού της Βασιλεύουσας, που χάθηκε όχι γίατί ήταν έξυπνος ο Μωάμεθ Β΄(που ήταν γιατί εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των εχθρών του) αλλα γιατί ήταν ηλίθιοι οί τότε της Κωνασταντινουπόλεως ταγοί με εξαίρεση των εθνομάρτυρα και άγιο Κων/νο ΙΑ΄Παλαιολόγο και τους συν αυτώ.Εμείς οι ΄Ελληνες,το Γένος, σας πληρώνουμε και σας συντηρούμε ανεχόμενοι λάθη και χοντράδες, που πιστεύετε οτι δικαιούστε να κάνετε.΄Ομως με αυτά που κάνετε δε θέλουμε πια να σας δίνουμε τον οβολό μας μέσω Εφορίας.΄Η βρέστε λύση ή...άντε στην ευχή του Θεού είτε πρόκειται για Ειρηναίο ή Θεόφιλο, για Βόστρων Τιμόθεο ή Καπιτωλιάδος Ησύχιο και οιονδήποτε άλλο που νομίζει οτι το Πατριαρχείο είναι τσιφλίκι του πατέρα του.Το Πατριαρχείο ανήκει στο Γένος και καλείστε σε υπακοή.Αλλοιώς...είπαμε στην ευχή του Θεού.ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κάτι δε πάει καλά στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.Το ξέρουν χρόνια οι Αγιοταφίτες αλλά το κακό,αντορθόδοξο και αντικανονικό συνεχίζεται.Αναφέρομαι στο κυρίαρχο δικαίωμα του Πατριάρχη να διορίζει στην Σύνοδο όποιους αρχιερείς και αρχιμανδρίτες θέλει και να παύει όποιους θέλει.Δεν τηρεί ούτε το νόμο που τον αναγκάζει να διατηρεί στη Σύνοδο επαρχούχους αρχιερείς.Ο νύν Ναζαρέτ Κυριακός είναι απ έξω.Γιατί; Επειδή έτσι θέλει ο Πατριάρχης.Απόλυτη και κακουργηματική,αντορθόδοξη και αντικανονική η Δεσποτεία αυτή και μπροστά της "το εκ καθέδρας αλάθητον και πρωτείον δικαιοδοσίας του Πάπα Ρώμης" μοιάζει με απλό πταίσμα.Και ο Ειρηναίος τα ίδια έκανε.Με το "καλημέρα" της Πατριαρχείας του πέταξε έξω απ τη Συνοδο τον Θαβωρίου Δανιήλ,τον Βόστρων Τιμόθεος,τον Τιβεριάδος Αλέξιο και πάει λέγοντας.Ο Πατριάρχης Θεόφιλος,με συνοπτική διαδικασία,ξεπέταξε απ τη Σύνοδο τον Πέτρας Κορνήλιο.Θα μου πείτε : τα ίδια λίγο πολύ γίνονται σε όλα τα Πατριαρχεία και ο Πατριάρχης έχει "αυθεντία" και άλλες τρίχες.Αυτά ορθόδοξα δεν είναι.Θάλεγα οτι δεν είναι ούτε Ρωμαιοκαθολικά.Είναι "αυτοκρατορικά βυζαντινά" και...γι αυτό η Ορθοδοξία,η Ελληνική Ορθοδοξία,πάει απ το κακό στο χειρότερο.΄Οπου δε λειτουργεί άψογα Σύνοδος,Ορθοδοξία δεν υπάρχει.Γι αυτό ας σοβαρευτούμε.Τίποτα δεν αλλάζει στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων,έτσι θα πάνε τα πράγματα και έτσι θα κυλάνε.Οι προσκυνητές είναι σίγουροι,οι πολιτικές στηρίξεις σίγουρες,οι μεγαλοσχήμονες θα παίρνουν κανένα τίτλο ή παράσημο και θα λένε καλές κουβέντες,τέτοια ωραία και γλυκανάλατα και άλλα παρόμοια και...όσον αφορά τον Ειρηναίο,ας πρόσεχε.Τώρα κυβερνάει ο Θεόφιλος Γ΄ με ό,τι αυτό συνεπάγεται,τα ξέρει αυτά ο Ειρηναίος και ας βάλει "υποταγή" στο νέο Πατριάρχη μη τυχόν και δεί άσπρη μέρα.Διαφορετικά και με επιλογή του θα μαθαίνει οτι της "φυλακής τα σίδερα είναι για τους λεβέντες".Να μην περιμένει ούτε εισαγγελικές επεμβάσεις για τη διάσωση του από παράνομη κράτηση,ούτε κανένα κρατικό παράγοντα της όποιας χώρας να τον σώσει.Είπαμε,τώρα κουμάντο κάνει ο Θεόφιλος και όλοι τρέχουν από κοντά.Π.χ. ακόμα και ο Βόστρων Τιμόθεος, ο σκληρός και επιθετικός,τώρα σέρνεται με την ουρά κάτω απ τα σκέλια για να είναι αρεστός στον Θεόφιλο Γ΄τον κανονικό και νόμιμο Πατριάρχη Ιερουσαλήμ και πάσης Παλαιστίνης.΄Ετσι έχουν τα πράγματα και έτσι θα έχουν.Τίποτα δε θα αλλάξει,να το ξέρει ο Ειρηναίος που ήταν στυλοβάτης του συστήματος και το ίδιο το σύστημα,να μαζευτεί και να υποταχθεί.Μα θα πεί : είμαι ο Κανονικός Πατριάρχης Ιεροσολύμων! Καλά. Η Ορθοδοξία άλλα λέει και όλος ο κόσμος αναγνωρίζει τον Θεόφιλο Γ΄.Το πάρτυ τελείωσε και...Μακαριώτατε Ειρηναίε, επιλέξτε.΄Η αναγνώριση και αποδοχή της πραγματικότητας ή καλή διαμονή στο κελί σας. Χριστός Ανέστη,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χριστός Ανέστη ! Εγώ δε θα πάρω θέση αδελφοί για θέματα που έχουν κριθεί,η Εκκλησία έχει αποφανθεί και κανείς σοβαρός πιστός δεν αντιλέγει στο γεγονός οτι ο Μακαριώτατος Θεόφιλος Γ΄είναι ο κανονικός και νόμιμος Πατριάρχης της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ.Επιτρέψτε μου σαν πιστός να μην αναγνωρίσω την καθαίρεση στην τάξη των Μοναχών του Μακαριωτάτου Πατριάρχου πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίου του Α΄,για λόγους αρχής.Και εγώ πιστεύω ακράδαντα στο "ανεξίτηλο" της Ιερωσύνης και κατά συνέπεια δεν αναγνωρίζω "καθαιρέσεις" για κανένα.(Αργίες, ναί.Καθαιρέσεις, όχι). Θέλω όμως να θέσω ένα ερώτημα επί της ουσίας : Ποιός ή ποιοί παραπλανούν τον Μακαριώτατο Ειρηναίο ενισχύοντας τη λανθασμένη πεποίθηση του οτι είναι αυτός ο κανονικός Πατριάρχης Ιεροσολύμων ή οτι πρόκειται να ξαναβρεθεί (με ποιός ξέρει τί μεθοδολογίες) στο Θρόνο της Σιωνίτιδας Εκκλησίας.Αφήστε τον Πατριάρχη Ειρηναίο να σκεφτεί σοβαρά.Μην τον εμπαίζετε.Σεβαστείτε τον και μην τον βάζετε σε έξοδα ψυχής,πνεύματος και πιθανόν ύλης.
    Πλέον αυτού.Πιθανόν άνθρωποι του Μακαριωτάτου Ειρηναίου να επιδιώκουν φασαρίες και ανατροπές.Ας προσφύγει το Πατριαρχείο στη Δικαιοσύνη.Εξ αυτού δε νομιμοποιείται ο Πατριάρχης Θεόφιλος να διατάζει εγκλεισμούς με φρουρά μάλιστα "ιδιωτικής ασφάλειας", κοινών "μπράβων". Τί είναι αυτά; Ο νομικός σύμβουλος του Πατριαρχείου Καπιτωλιάδος Ησύχιος δεν έχει πεί στον Πατριάρχη του τί ποινικές και αστικές ευθύνες κρέμονται πάνω απ το κεφάλι του.Τί εκκλησιαστικό φρόνημα έχει ο Θεόφιλος Α΄. με τέτοιες συμπεριφορές; Ψιλά γράμματα θα μου πείτε ! Μπορεί.΄Ισως και εγώ να έχασα την ώρα μου ασχολούμενος με πείσματα πρώην και νύν Πατριαρχών, σκληρότητες και ωμότητες αρχιερέων, πνεύματα πονηρά και πιθανότατα ακάθαρτα.Τί άλλο να πεί κανείς; Να σιωπήσουμε εμείς αφού οι αρχιερείς μας επιδιώκουν τη φωνασκία.Με τέτοια σκεπτικά και πρακτικές ανάρμοστες,παράνομες και καταχρηστικές...ο Θεός να βοηθήσει την Αγία Πόλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Την ώρα που η Ελλάδα περνάει δύσκολες ώρες και οι ΄Ελληνες δοκιμάζονται οικονομικά,υπαρξιακά και πνευματικά,σε μέρες πόνου και θλίψης του Λαού του Θεού,σε εποχές που το Γένος είναι εμπερίστατο, περίμενε κανείς απ τους Ιεροσολυμίτες Πατέρες,τους πρώην και νύν Πατριάρχες,τους αρχιερείς,ιερείς και λοιπούς της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας να είναι σοβαροί και υπεύθυνοι.Συνέχεια μιλάνε για αγώνες τους υπέρ των Δικαίων του Γένους και λένε μύριες μεγαλοστομίες για να μας πείσουν για την αναγκαιότητα της διατήρησης τους.Ορίστε λοιπόν διάδοχοι των Σπουδαίων,δείξτε το ήθος σας έναντι του Γένους και της Πατρίδας.Σοβαρευτείτε.Βρείτε τα μεταξύ σας.Λύστε τα προβλήματα σας αφού εσείς τα δημιουργήσατε.Και επιτέλους, ανοίξτε τα παχυλά ταμεία σας, τα χοντρά προσωπικά σας πορτοφόλια και προσφέρετε στον Κοινό Κορβανά της εμπερίστατης Πατρίδας.Κάντε κάτι καλό.Πολλοί από σας πήγατε πάμπτωχοι και για ένα πιάτο φαϊ στην Αγία Πόλη.Τώρα δε ξέρετε τί έχετε.Ο πλούτος σας είναι εμφανέστατος και προκλητικός.Δώστε υπέρ του Γένους και του λαού που σας συντήρησε για αιώνες.Αφήστε λοιπόν τις εσωστρέφειες και τα αλλαξοπατριαρχιλίκια και προσφέρετε.ΤΩΡΑ! Αλλοιώς...αφήστε μας στην ησυχία και τα προβλήματα μας.Εντάξει Πατέρες; Τελειώσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σωστό!Καιρός να βάλουν ττο χέρι στη τσέπη οι Αγιοταφίτες υπέρ της Μητέρας Ελλάδας.Αρκετά φάγανε και απ το καθησιό δε μπορούνε να πάρουν τα πόδια τους.Να δούμε το πατριωτισμό τους.Τα εσωτερικά τους δε μας αφορούν αν και σαν φορολογούμενοι τους πληρώνουμε και έπρεπε να είναι πιο συνετοί.Τέλος πάντων.Ας τα βρούν ο πρώην Πατριάρχης με τον νύν.Ας δείξουν σε μας τους φορολογούμενους πως τα λεφτά μας πάνε σε καλή μεριά.Ας ξεπεράσουν μίση,κακίες,αντιζηλίες,πικρίες και άλλα που σαν κληρικοί συνέχεια ζητάνε να ξεπεράσει ο απλός πιστός.Θα είμαι όμως ειλικρινής : δε ξέρω τί λέει ο πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίος.Πάντως κανείς δεν ενδιαφέρεται πια για την περίπτωση του.Θεωρείται τελειωμένη υπόθεση.Κανείς δεν αμφισβητεί τον Ιεροσολύμων Θεόφιλο και ούτε πρόκειται να τον αμφισβητήσει.Νομίζω οτι ο Πατριάρχης Ειρηναίος θεωρείται πια δυστυχώς αναξιόπιστος.΄Ομως και πάλι έχει δικαιώματα.Ανθρώπινα δικαιώματα.Τα οποία το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων γράφει επιδεικτικά στα παλιά του τα παπούτσια και αν πράγματι πάθει κάτι ο Ειρηναίος,αν...ό μη γένοιτο,τότε βλέπω κατηγορούμενο για φόνο τον Ιεροσολύμων Θεόφιλο και τους λοιπούς Πατέρες.Πέρα απ αυτό όλοι,πρώην και νύν,στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων είναι άξιοι "συγχαρητηρίων".Με αυτά που κάνουν διδάσκουν στο κόσμο πως και γιατί να μη σέβεται το κλήρο,να αμφισβητεί ευθέως τη διοικούσα Εκκλησία και να μην εμπιστεύεται κανένα ρασοφόρο.Μην πλανάσθε Πατέρες βλέποντας κόσμο στις Εκκλησιές τις Μεγάλες Εορτές.Δεν έρχεται για σας αλλά για τη Πίστη του.Για σας έρχονται μεγαλοσχήμονες για ευλογίες και παράσημα και άλλα φτηνά που χρειάζεται η κοινωνική ανάδειξη.Χριστός Ανέστη και ο ΄Υψιστος να σας βάλει μυαλό Αγιοταφίτες.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μιά έκληση στον Μακ.Πατριάρχη Ιεροσολήμων Κύριο Θεόφιλο Γ΄,τον από Θαβωρίου. : Μακαριώτατε, σαν ΄Ελληνας και Χριστιανός / Ορθόδοξος σάς ζητώ να ασκήσετε οικονομία στην περίπτωση του π.Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.Ειρηναίου.Δέστε το θέμα ηθικά και ανθρωπιστικά.Αν δεν ήταν εκείνος εσείς δε θα γινόσασταν Αρχιεπίσκοπος Θαβωρίου.Εκείνος,ο τότε ισχυρός Πατριάρχης σας,σας εξέλεξε και σας χειροτόνησε.Αν άλλοι προ της Πατριαρχείας του πίστευαν σε σας θα σας είχαν ήδη προάγει στον τρίτο βαθμό της Ιερωσύνης προ αυτού .Αναφέρομαι στον μακαριστό προκάτοχό σας Διόδωρο και στους ισχυρούς (στη διοίκηση του Πατριαρχείου σας)των
    ημερών του.Στοιχειώδης λοιπόν ανδρισμός,ήθος και αξιοπρέπεια σας υποχρεώνουν να βλέπετε με επιείκεια τον προστάτη και ευεργέτη σας,ακόμα κι αν ο ίδιος όντας ζαλισμένος απ τα κτυπήματα της κακής τύχης που μπορεί ο ίδιος να προκάλεσε,συμπεριφέρεται πεισματικά και χωρίς επίγνωση της πραγματικότητας.
    ΄Εχετε ιερή υποχρέωση να τον καλέσετε σε διάλογο επί ίσοις όροις.Δε λέω να τον αντιμετωπίσετε σαν εν ενεργεία Πατριάρχη αλλά σαν κανονικό Πατριάρχη πρώην Ιεροσολύμων, χωρίς τον "τείχο" της επιβληθείσας καθαίρεσης, που και ο ίδιος ξέρετε οτι είναι ανόητη,αντικανονική και ανύπαρκτη.Οφείλετε να θέσετε το θέμα του σε μια Μείζονα και Υπερτελή Σύνοδο στη Κων/πολη και να του δώσετε την ευκαιρία να ξεφύγει απ τον αυτοεγκλωβισμό του.Με την καλή συμπεριφορά όλα διορθώνονται και ξέρετε οτι δυστυχώς τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στις πολλές ελλείψεις που έχει το Πατριαρχείο σας είναι και της "καλής συμπεριφοράς".Επ αυτού αναγνωρίζω την υπαιτιότητα του εν λόγω προκατόχου σας και τις ευθύνες του.
    Να είστε βέβαιος πως αν εσείς δείξετε πρόσωπο καταλλαγής και ο πρώην Ιεροσολύμων κ.Ειρηναίος συνεχίσει να εμμένει στη θέση του οτι "αυτός είναι ο νόμιμος και κανονικός Πατριάρχης Ιεροσολύμων",δείχνοντας περιφρόνηση σε όλη την Ορθοδοξία,τότε...κάθε κουβέντα για επιείκεια υπέρ του Ειρηναίου Α΄ σταματάει οριστικά.
    Εύχομαι να μη του συμβεί τίποτα σοβαρό όσο καιρό τον έχετε όπως τον έχετε εκτός νόμου κρατούμενο,γιατί τότε τόσο εσείς όσο και στελέχη του Πατριαρχείου σας θα είστε κοινοί δολοφόνοι και έτσι θα δικαστείτε απ τα Ποινικά δικαστήρια.Μην ακούτε ανόητους,ακόμα κι αν είναι αρχιερείς,που σας λένε οτι το Πατριαρχείο είναι "μοναστήρι" και σας ηγούμενος έχετε δικαιώματα απεριόριστα.Δεν έχετε δικαιώματα ζωής και θανάτου,μείωσης της τιμής και αξιοπρέπειας του ατόμου και άλλα που πρέπει να σας τα αναλύσουν νομικοί και όχι θεολόγοι.Κατά συνέπεια να ξέρετε τί σας περιμένει αν συνεχίσετε την παρούσα εν προκειμένω τακτική.
    Σας παρακαλώ σαν πιστός,δώστε στον Ειρηναίο Α΄την ευκαιρία να ξεφύγει απ τον εαυτό του και τους κακούς συμβούλους του.Δείξτε του την αγάπη της Αδελφότητας σας και...ο Θεός μαζί σας για την επίτευξη του καλύτερου για τη Σιωνίτιδα Εκκλησία.ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!! Αθήνα, 11.4.2010

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κάθε σοβαρός Χριστιανός και ΄Ελληνας προσυπογράφει την ανώτέρω έκκληση στον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων Κύριο Θεόφιλο Γ΄,την Ιερά περί Αυτόν Σύνοδο του Ελληνορθοδόξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων,τους λοιπούς αρχιερείς και αγιοταφίτες πατέρες για άσκηση "άκρας οικονομίας και συγκαταβάσεως" υπέρ του πρώην Πατριάρχου Ιεροσολύμων Κυρίου Ειρηναίου Α΄.Καταλλαγή και ανθρωπισμός, αδελφοσύνη και αλληλοσεβασμός ήταν κάποτε οι αρετές τις μάχιμης Αγιοταφιτικής Αδελφότητας.Δώστε μιά ευκαιρία για αξιοπρεπή όντως πατριαρχική αποχώρηση του Ειρηναίου Α΄.Τιμήστε τον παρά τα λάθη του σαν Πατριάρχη πρώην Ιεροσολύμων και δώστε του την άνεση να ζήσει έτσι,όπως ακριβώς έζησαν και άλλοι μακαριστοί πρώην Ιεροσολύμων.΄Ισως και ο ίδιος αυτό να επιθυμεί και να μην το παραδέχεται ή να μη το έχει καταλάβει, χαμένος απ τα κτυπήματα μια μοίρας που ο ίδιος προκάλεσε, εγκλωβισμένος από εξωπραγματικές συμβουλές άσχετων συμβούλων και μάλλον βαρύτατα απογοητευμένος απ το γύρισμα της τύχης.Δείχνει πεισματάρης και αμετανόητος.Μπορεί κα να είναι.΄Ισως όμως να μην έχει άλλο δρόμο αυτοδικαίωσης την ώρα που τον ξέχασαν όλοι ή σχεδόν όλοι,ευεργεθέντες και μη.Κατανοήστε τον σαν ψυχικά άρρωστο και περασμένο πια στα χρόνια.Δώστε του την ευκαιρία να απέλθει με ΄το Πατριαρχικό Κύρος του κανονικού πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων.Δείξτε εσείς ήθος που εκείνος σε ώρες ισχύος είχε λησμονήσει.Αυτά είχα πώ και εύχομαι για το καλύτερο ειδικά τώρα που η Πατρίδα είναι εμπερίστατη.ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μιά έκκληση στον π.Πατριάρχη Ιεροσολύμων,τον από Ιεραπόλεως Κύριο Ειρηναίο Α΄.
    Μακαριώτατε,αναμένουμε από σας μιά γενναία κίνηση.Μια χειρονομία έντιμη και μεγαλοπρεπή.Αποδεχτείτε την ουσιαστικά τιμητική θέση του Πατριάρχου πρώην Ιεροσολύμων.Συμφιλιωθείτε με την Αδελφότητα των Αγιοαταφιτών και πράξτε υπεύθυνα υπέρ των φίλων σας και όσων συνδέεσθε πνευματικά ασχέτως περιστάσεων.Ο κόσμος σας σέβεται και σας τιμά.Δεν ήταν θέλημα Θεού να παραμείνετε επί μακρόν στο Θρόνο της Σιωνίτιδας αλλά κανείς δε μπορεί να σας εμποδίσει να είστε στη Σιωνίτιδα.Μην παρασύρεστε από φωνές Σειρήνων και μην πιστεύετε συμβουλές που ίσως να σας επιθυμούν εγκλειστο για λόγους πολλούς και διάφορους.Κάντε το βήμα της καταλλαγής.Νομίζετε οτι πλείστοι είναι εχθροί σας.Κάνετε λάθος.Κανείς δε θέλει το κακό σας αλλά όπως ήρθαν τα πράγματα πρέπει να αναγνωρίσετε την πραγματικότητα.Πάντα λέγατε οτι θυσιάζεσθε υπέρ της Εκκλησίας και της Πατρίδας.Αφήστε την Εκκλησία.Εκείνη πορεύεται όπως πορεύεται και έτσι θα συνεχίσει να πορεύεται.Η Πατρίδα όμως περνάει δύσκολες ώρες και υπέρ αυτής καταθέστε στο αρχείο της ιστορίας τυχόν εύλογες πικρίες ή απογοητεύσεις.Οι φίλοι σας και οι άνθρωποι που σας πίστεψαν υπάρχουν και σας περιμένουν.Από σας αναμένουν να σηκωθεί ο Σταυρός της ευθύνης και ας αφήσουμε την ιστορία να αποφανθεί αδέκαστα υπέρ του Δικαίου.Εάν ο Πρώτος θυσιάζεται υπέρ του Γένους και εσείς πιστεύετε οτι είστε Πρώτος, η ΄Ωρα της Προσφοράς σας είναι παρούσα.Μια παραίτηση και μια τιμητική αποχώρηση.Οι μικρολεπτομέρειες νομίζουν πως διευθετούνται.Κανείς δε θα σας θέσει σε δεύτερη μοίρα και κανείς δε θα σας απαξιώσει.Ο Θεός να σας δώσει τη δύναμη και το κουράγιο για το καλύτερο.ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ! 12.4.2010 / Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εμένα τα ανωτέρω δε με απασχολούν.Η Εκκλησιαστική Ιστορία έχει πολλές τέτοιες μελανές και κατάπτυστες σελίδες ακραίων δεσποτικών συμπεριφορών.Αρχιερείς φυλάκιζαν αρχιερείς και άλλα εντελώς ακραία,ωμά,σαδιστικά και ανομολόγητα συνθέτουν την εικόνα της Εκκλησιαστικής πραγματικότητας στο διάβα του χρόνου και είμαι βέβαιος οτι αν ξαναρχόταν ο Χριστός και έβλεπε την εν γένει εκκλησιαστική πολιτεία θα μοίραζε χαστούκια και κλωτσιές.
    Εν προκειμένω με αφορά η στέρηση στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων του πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων Κυρίου Ερηναίου Α΄,αν τα πράγματα είναι όπως περιγράφονται στην ανωτέρω έκθεση.Αν τα πράγματα έχουν όντως έτσι τότε το Κράτος του Ισραήλ έχει ευθύνες και η Ισραηλινή Δικαιοσύνη πρέπει να επέμβει για τη σωτηρία ενός ανθρώπου που χάνει την αξιοπρέπεια του,υφιστάμενος ψυχολογικά βασανιστήρα, το μαρτύριο του "εγκλεισμού" και άλλα που πρέπει να ενδιαφέρουν τον καθ ύλην αρμόδιο Ισραηλινό Εισαγγελέα.Δε λέω τον ΄Ελληνα καθ ύλην αρμόδιο Εισαγγελέα γιατί δικαιοδοσία δεν έχει στην Αγία Πόλη / Ισραήλ και διαφορετικές σχετικές ερμηνείες είναι επισφαλέστατες και ανόητες.
    Δε διατυπώνω κρίση για τον νύν Πατριάρχη Ιεροσολύμων Κύριο Θεόφιλο Γ΄.Δεν τόν ξέρω.Τον βλέπω πάντως φορτωμένο με ποινικές και αστικές ευθύνες αναφορικά με την εν λόγω περίπτωση και αν θέλει να περάσει στην ιστορία σαν ο βασανιστής του Ειρηναίου,δικαίωμα του.
    Αν πράγματι έχουν έτσι τα πράγματα τότε πια δε μιλάμε για Πατριαρχείο αλλά για "άντρο βασανισμού". Βέβαια τόχουν συνήθεια εκεί να στέλνουν τους απείθαρχους κατά τη γνώμη τους κληρικούς του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στο μοναστήρι του Αγίου Σάββα για σωφρονισμό.(Σούρχεται να τους πλακώσεις στις φάπες με αυτά που κάνουν,τα όντως εκτός νόμου και εκτός πνεύματος Κανονικού Δικαίου,που καλά θα κάνουν να το μελετήσουν σοβαρά).Τάξερε και τα χρησιμοποίησε αυτά ο Ειρηναίος Α΄.Τώρα τα δοκιμάζει στο πετσί του.Τέλος πάντων.Αυτό το αίσχος πρέπει να λάβει τέλος έστω κι αν η Ισραηλινή Δικαιοσύνη στείλει στα δικαστήρια Πατριάρχες και Αρχιερείς.΄Ισως έτσι καταλάβουν οτι σαν πολίτες πρέπει να είναι σύννομοι.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟ13 Απριλίου 2010 στις 11:26 μ.μ.

    ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ κκ. ΕΙΡΗΝΑΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΩΝΤΑΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ...ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΔΙΔΑΞΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ..ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΑΙΣΧΟΣ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΦΟΒΗΘΟΥΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Περίεργη μερικές φορές και θλιβερή η συμπεριφορά των Αγιοταφιτών.Μαθημένοι απ τη δική τους πρακτική και νοοτροπία προχωρούν αδίστακτα στην "κατάταξη" φίλων,γνωστών και πνευματικών αδελφών κληρικών και λαϊκών του Έλληνορθοδόξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.Απαγορεύεται δια ροπάλου να είσαι φίλος π.χ. του Βόστρων Τιμοθέου και ταυτόχρονα του πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίου! Γιατί; Γιατί έτσι επιτάσσει το "αρρωστημένο" Αγιοταφίτικο σκεπτικό.Αδύνατον να σκεφθούν διαφορετικά.Τα ίδια και παλαιότερα σε άλλους χρόνους.Δεν υπήρχε περίπτωση να διατηρείς φιλικές σχέσεις με τον Καισαρείας Βασίλειο και ταυτόχρονα με τον μακαριστό Πέτρας Γερμανό! Γιατί; Τρέχα γύρευε πως σκέφτονται στην Ιερουσαλήμ οι ΄Ελληνες Πατέρες.
    Πρίν από μερικά χρόνια ο Μητροπολίτης Βόστρων Τιμόθεος εδιώκετο άδικα.Παντελώς άδικα.Οι φίλοι του που δεν τον ξέχασαν βρέθηκαν στη δυσμένεια του τότε πανίσχυρου Ιεροσολύμων Ειρηναίου Α΄.Αυτά τα λέμε για να μην ξεχνιόμαστε.Βέβαια οι αξιοπρεπείς δεν έδωσαν σημασία σε τέτοιες μικρότητες και στήριξαν τον αδίκως τότε δοκιμαζόμενο Βόστρων Τιμόθεο.Σήμερα ο πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίος Α΄είναι εμπερίστατος.Υπάρχουν άτομα που τον συμπαθούν ό,τι κι αν του καταμαρτυρούν, σε όποια θέση κακή κι αν βρίσκεται.Τί σημαίνει αυτό; Οτι αμφισβητεί κανείς την κανονικότητα του Πατριάρχου Ιεροσολύμων Θεοφίλου Γ΄; ΄Οχι βέβαια. ΄Ομως όποιος λέει μια κουβέντα συμπαθείας υπέρ του Ειρηναίου θεωρείται πάραυτα "εχθρός" του σημερινού Πατριάρχη Θεόφιλου.Αυτά είναι απαράδεκτα,εκτός εκκλησιαστικού φρονήματος,πέρα από κάθε έννοια εντιμότητας και εντελώς άνανδρα.Δε γίνεται να κάνουμε πως δεν ξέρουμε τον Ειρηναίο Α΄.Μπορεί άλλοι να ξέχασαν οτι εκείνος τους χειροτόνησε γιατί έχουν μάθει να πουλάνε τους πάντες.Εμείς διαθέτουμε στοιχειώδη ανδρισμό και αξιοπρέπεια.Γνωρίσαμε τον Ειρηναίο Α΄,συμφάγαμε μαζί του όταν ήταν ΄Εξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα και είχαμε φιλική επικοινωνία μαζί του.Δε μας ευεργέτησε,δε μας έκανε ιερείς,αρχιερείς και δεν τον βάλαμε να τηλεφωνάει πουθενά για να μας καλύψει κοινωνικά ή εργασιακά.Εμείς δε θα πούμε "ούκ οίδα τον άνθρωπον"! Αυτά τα κατάπτυστα και αισχρά,μακρυά από μας.Κατά τα άλλα επικροτούμε ό,τι γράφτηκε παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Συμφωνούμε απόλυτα με το τελευταίο άρθρο.Αν κριθεί αναγκαίο να μιλήσουμε "ονομαστικά".Διατηρούμε εδώ την "ανωνυμία" μας αφού έτσι επιτάσσει το "τυπικό".Πολύ ευχαρίστως να μιλήσουμε "επώνυμα",αρκεί να είμαστε ειλικρινείς και μακρυά από παραπλανήσεις και εσκεμμένες παρεξηγήσεις.Δηλώνω ευθαρσώς οτι εφ όσον το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, η καθ όλου Ορθοδοξία, ο Χριστιανισμός και η Οικουμένη ολόκληρη αποδέχονται σαν Κανονικό και Νόμιμο Πατριάρχη της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ και πάσης Παλαιστίνης τον Κύριο Θεόφιλο Γ΄ τον αποδέχομαι εγκάρδια και εγώ σαν μέλος αναπόσπαστο της Χριοστιανικής Αδελφότητας με έγκυρο και Κανονικό Βάπτισμα και τον αναγνωρίζω χωρίς καμμιά ένσταση ή επιφύλαξη Κανονικό και Νόμιμο Πατριάρχη της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ και πάσης Παλαιστίνης.΄Εχει το σεβασμό και την εκτίμηση μου. Υπήρξα και είμαι φίλος του πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου Α΄,τον σέβομαι και τον εκτιμώ πάντα χωρίς καμμιά ιδιοτέλεια.Για λόγους αρχής,τύπου και ουσίας δεν αποδέχομαι τη λεγόμενη ποινή της καθαίρεσης, πιστεύω στο ανεξίτηλο της ιερωσύνης όπως ακριβώς υφίσταται το ανεξίτηλο του βαπτίσματος και ως εκ τούτου αναγνωρίζω τον Κύριο Ειρηναίο Α΄σαν Κανονικό Πατριάρχη πρώην Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ και πάσης Παλαιστίνης.Είμαι φίλος μου ο Σεβ. Μητροπολίτης Βόστρων Κύριου Τιμοθέου, σήμερα Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο και πρώην Αρχιγραμματέας του Ελληνορθοδόξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.Τον σέβομαι και τον εκτιμώ χωρίς καμμιά ιδιοτέλεια.Και αφού τελειώσαμε με τις "δηλώσεις", εύχομαι να τα βρούν στο πολύπαθο Πατριαρχείο μας τον Ιεροσολύμων.Πρώην και νυν εύχομαι να καταλάβουν οτι το παράκαναν.Τα "καλογερίστικα" πείσματα, οι εμμονές και οι κόντρες τους είναι εκτός εποχής και μας κούρασαν.ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !!!
    Υ.Γ. Προς τον παρόν υπογράφομαι"Ανώνυμος" αφού έτσι ισχύει.Επιφυλάσσομαι για πλήρη έκθεση επωνυμίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο χρόνος, οι εξελίξεις, οι νέες πραγμαγτικότητες και άλλα που φέρνει η ροή της ζωής "έθαψαν" στην κυριολεξία το θέμα "Ειρηναίος Α΄ από Ιεροσολύμων".Κανείς δεν ενδιαφέρεται πια σοβαρά για το εν λόγω θέμα,ουδείς αμφισβητεί οτι κανονικός και νόμιμος Πατριάρχης της Αγίας Πόλεςω Ιερουσαλήμ και πάσης Παλαιστίνης είναι ο υπο πάντων αναγνωρισμένος Θεόφιλος Γ΄,ο πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίος ανήκει πια στις αναμνήσεις των φίλων του και όσων αξιοπρεπώς δεν τον λησμόνησαν και...η ζωή συνεχίζεται. Αν μόνος του δε βοηθήσει τον εαυτό του, θα ζεί όπως ζεί και θα αυτοαποκαλείται "Πατριάρχης της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ και πάσης Παλαιστίνης".Να μην κοροϊδεύουν τον Ειρηναίο Α΄ με ψεύτικες υποσχέσεις και πλάνες ελπίδες σύμβουλοι καλοπροαίρετοι και μη καλοπροαίρετοι.Από πουθενά δε φαίνεται αλλαγή του γενικού κλίματος υπέρ αυτού και κανένας δε θέλει περιπέτειες εκτός πάσης λογικής και πραγματικότητας. Αυτά τα ξέρει ο πρώην Πατριάρχης Ειρηναίος Α΄ αλλά δε θέλει να τα παραδεχτεί.Πιστεύει οτι θα ξαναγίνει δυνάμει και ενεργεία Πατριάρχης Ιεροσολύμων.Βέβαια ο καθένας αυτοπροσδιοριζόμενος πιστεύει ειδικά για τον εαυτό του ό,τι θέλει.΄Ομως, το μόνο που δείχνει είναι οτι περιφρονεί σύμπασα την Ορθοδοξία και την Οικουμένη που αποδέχτηκαν την έκπτωση του και αναγνωρίζουν ως Πατριάρχη Ιεροσολύμων τον Θεόφιλο Γ΄και...θλιβερή πια η περίπτωση του και κρίμα γιατί σαν ΄Εξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα ήταν εξαίρετος. Του έμειναν μόνο τα ανθρώπινα δικαιώματα.Σίγουρα θα κερδίσει νομικά αναφορικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα του.Και μετά; Μετά τί; Δεν καταλαβαίνει οτι έχει αυτοκαταδικαστεί στον εγκλεισμό της "ζωντανής σιωπής".Δεν ακούγεται πιά.Δεν υπάρχουν "ώτα" να ακούσουν ό,τι λέει.Γιατί; Γιατί θεωρείται αναξιόπιστος.Υπό πάντων!
    Πρόταση : Ο Ειρηναίος Α΄ ο πρώην Ιεροσολύμων πρέπει να σκεφτεί σοβαρά την έναρξη εκ μέρους του διαπραγματεύσεων με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Α΄. ΄Ολοι τον αποδέχονται ως πρώην Ιεροσολύμων.Η συμφιλίωση του με την Αγιοταφιτική Αδελφότητα,η επιστροφή του στους δρόμους της συνύπαρξης μόνο σε κακό δε θα του βγούν. Ερώτημα : Αν όμως έχει αδικηθεί; ΄Ε και λοιπόν; Ο Θεός αποκαθιστά όχι οι άνθρωποι. Αυτά εντελώς συνοπτικά και μακάρι να με διαβάσει.ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ..Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΓΑΠΗ ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΝΕ ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΜΑΣ. ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΠΕΡΔΕΨΑΝ ΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΑΥΤΟΙ ΘΕΟΙ.ΟΛΟΙ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ.ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κάθε νοήμων άνθρωπος θα συμφωνήσει λίγο πολύ με τα προαναφερθέντα.΄Ενα πράγμα μόνο δεν έχει τεθεί και νομίζω οτι έχει μιά κάποια ιστορική πια αξία.Το πόσο στενοχώρησε τη πλειοψηφία της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας η εν γένει συμπεριφορά του πρώην Πατριάρχου κ.Ειρηναίου Α΄ όταν ήταν εν ενεργεία Πατριάρχης Ιεροσολύμων.Δεσποτικός,απαξιωτικός,προσβλητικός,σκληρός και ακραίος.Δικτάτορας στην κυριολεξία και απλησίαστος.Δε λέω οτι ήταν ή είναι κακός.Λέω οτι ενώ σαν Ιεραπόλεως ήταν ευγενέστατος και προσηνής προς όλους, σαν Πατριάρχης Ιεροσολύμων ήταν ακατάδεκτος και απαράδεκτος.Μπορεί το ύψος του πατριαρχικού θρόνου να τρελλαίνει τους ανθρώπους και άμα ο "Πατριάρχης είναι τοποθετημένος υπεράνω Συνόδων και όλων" στο τέλος καταντάει τύραννος.Αυτά για την ιστορία και μόνο.Βάσει όμως αυτών εξέπεσε ουσιαστικά ο Ειρηναίος Α΄και σήμερα κανείς δεν επιθυμεί να τον ξαναδεί εν ενεργεία Πατριάρχη.Κανείς δε ρισκάρει να τον ξαναφήσει να ξανακάνει τα ίδια.Κατά συνέπεια και επειδή θεωρώ οτι είναι αξιοπρεπής άνθρωπος ας αρκεστεί στην επιφανή θέση του Πατριάρχη πρώην Ιεροσολύμων που του ανήκει, ας συμφιλιωθεί με την Αδελφότητα του και ας αφήσει την ιστορία να κρίνει αδέκαστα. Τα όσα έγιναν στη περίπτωση του ας σωφρονίσουν και τους λοιπούς εκκλησιαστικούς ταγούς που νομίζουν πως είναι ένα σκαλί κάτω απ το Θεό.Δεν είναι.Αυτά με αγάπη Αναστάσιμη.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δυστυχώς η ιστορία του πατριάρχου Ειρηναίου δείχνει μέχρι σήμερα το τραγικό επίπεδο της Αγιοταφοτικής Αδελφότητας που υποτίθεται πως διαφυλάσσει τα Πανάγια Προσκυνήματα. Ο δήθεν πατριάρχης Θεόφιλος (ή καλύτερα Θεότυφλος) ἀρπαξε ένα θρόνο που δεν του ανήκει. Τι αν και η Κωνσταντινούπολη και κάποιες άλλες εκκλησίες τον αναγνώρισαν ως δήθεν κανονικό. Ο Θεόφιλος είναι μοιχεπιβάτης και άρπαγας ενὀς θρόνου που δεν του ανήκει και οι κανόνες της Εκκλησίας για τις πράξεις του είναι σαφείς και κατηγορηματικοί. Ακόμα και όλος ο κόσμος να τον αναγνωρίσει, αν οι κανόνες δεν τον αναγνωρίσουν πατριάρχης δεν θα γίνει ποτε. Ας φορά λοιπόν και εγκόλπια, και μανδυές και την "Ἄρτα με τα Γιάννενα"!!! πατριάρχης δεν θα γίνει ποτέ. Η συγκρότηση της Συνόδου που τον εξέλεξε είναι αντικανονική, η επέμβαση του πατριάρχη Βαρθολομαίου που διέγραψε τον πατριάρχη Ειρηναίο από τα δίπτυψα είναι αντικανονική (τι μικρός που αποδείχθηκε ο Βαρθολομαίος για το θρόνο της Βασιλίδας των Πόλεων!), η σύνοδος που δήθεν καθήρεσε τον πατριάρχη Ειρηναίο είναι για γέλοια αφού κατήγοροι και δικαστές ήταν τα ίδια πρόσωπα ενώ σύμφωνα με τους κανόνες ένας πατριάρχης καθαιρείται μόνο από ομοίους του πατριάρχες, οι δε αγιοταφίτες αρχιερείς...αφήστε καλύτερα, οποίος γνωρίζει τα πράγματα εκ του σύνεγγυς ξέρει... Προκαλούμε τον Θεόφιλο να ζητήσει από τους κανονολόγους να κάνουν γνωμάτευση για την κανονικότητά του. Και εκεί θα γελάσει κάθε πικραμένος...Όσο για τον κανονικό πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Ειρηναίο ήταν, είναι και θα παραμείνει πατριάρχης Ιεροσολύμων, ακόμα και αν ο Θεόφιλος (γνωστός και με το παρατσούκλι ως Ιούδας ο Ισκαριώτης) τον κλειδώσει στα τάρταρα. Αν ο Θεός θελήσει να κάνει τον πατριάρχη Ειρηναίο μάρτυρα τουλάχιστον όλοι εμείς που τον αγαπάμε και τον σεβάμαστε θα ξέρουμε πως δεν συμμαχήσαμε με το νάνο της Κωνσταντινουπόλεως, το Θεόφιλο και τη δήθεν σύνοδό του (ούτε η Κόζα Νόστρα στην Ιταλία δεν δρα σαν και αυτούς) ούτε βέβαια και με τους ανάξιους αγιοταφίτες που πούλησαν όχι τον πατριάρχη Ειρηναίο, ἀλλα τον όρκο που έδωσαν στον Πανάγιο Τάφο. Αν ο Θεός θελήσει την επάνοδο του κ. Ειρηναίου στον θρόνο που του ανήκει θα χαρούμε για την αποκατάσταση της κανονικότητας στη Αγία Σιών, τη Μητέρα των Εκκλησιών. Απλά σημειώνουμε πως οι κανόνες της Εκκλησίας, παναγιώτατε Οικουμενικέ πατριάρχα (με διδακτορικό δίπλωμα στο κανονικό δίκαιο!!!) δεν εμπαίζονται. Είναι θεόπνευστοι και ο Θεός φροντίζει δι' αυτών να επαναφέρει την κανονική τάξη εκεί που αυτή παραβιάσθηκε. Και θα την επαναφέρει και στο μαρτυρικό πατριαρχείο Ιεροσολύμων και στον μαρτυρικό του πατριάρχη κ.κ. Ειρηναίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Επειδή σεβόμαστε τον Πατριάρχη Ειρηναίο δεν τον εμπαίζουμε.Δεν τον θέλουμε "παραμυθιασμένο" αλλά έτοιμο να αντιμετωπίσει τη σκληρή γι αυτόν πραγματικότητα και να εξάγει το καλύτερο δυνατό απ το χείριστο υπάρχον.Η απώλεια της ψυχραιμίας και οι ύβρεις δεν οφελούν την υπόθεση του Πατριάρχη Ειρηναίου.Το θέμα του δεν αφορά μόνο ζητήματα κανονικότητας με τη στενή έννοια του όρου αν και θα θυμόμουνα για την περίσταση το "ουδείς άμοιρος της αντικανονικότητος".Ας μη παρασύρεται ο Πατριάρχης Ειρηναίος από "σειρήνες" που τον θέλουν έγκλειστο ή αυτοεγκλωβισμένο.Αν πάλι επιλέξει οριστικά αυτό το δρόμο...ας μας συγχωρήσει που δεν τον καταλάβαμε γενικά.Θα έχει το σεβασμό και την εκτίμηση μας όπως και τώρα.Κάτι τελευταίο, τελικά η υπακοή ποτέ δεν έβλαψε.Υποχρεούμεθα να υπακούσομε στην Ορθοδοξία και η Ορθοδοξία τοποθέτησε τον Πατριάρχη Ειρηναίο σαν "πρώην Ιεροσολύμων".Χριστός Ανέστη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Η Ορθοδοξία δεν τοποθέτησε ποτέ τον πατριάρχη Ειρηναίο ως πρώην Ιεροσολύμων. Η μειοψηφία των ορθοδόξων προκαθημένων τοποθέτησαν τον πατριάρχη Ειρηναίο εκτός διπτύχων, κάτι βεβαίως που δεν τον καθιστά πρώην.Πρώην ένας πατριάρχης καθίσταται μόνο μετά την απομάκρυνσή του από σύνοδο ομοίων του πατριαρχών και μόνο για αίρεση ή όταν παραιτηθεί ο ίδιος (Από τους 14 προκαθημένους μόνο οι 6 συμφώνησαν για τη διαγραφή του από τα Δίπτυχα της Εκκλησίας,οι υπόλοιπες ορθόδόξες Εκκλησίες είτε απείχαν από την πανορθόδοξη συνδιάσκεψη,(ο όρος συνδιάσκεψη δεν συναντάται στο κανονικό δίκαιο) όπως για παράδειγμα το πατριαρχείο Σερβίας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας κ.α. είτε όπως το πατριαρχείο Αντιοχείας, η Εκκλησία της Πολωνίας και άλλες εκκλησίες δεν συμφώνησαν με τη σφαγή Ειρηναίου. Εκτός αν κανείς θεωρεί πως η Ορθοδοξία είναι μόνο οι ελληνόφωνες εκκλησίες, αλλά τότε υιοθετεί την καταδικασμένη από σύνοδο της Κωνσταντινουπόλεως (1872) αίρεση του εθνοφυλετισμού. Όσο για την νεοεισαχθείσα απόψη ότι δήθεν "ουδείς άμοιρος της αντικανονικότητος" αυτή δεν συναντάται στο κανονικό δίκαιο και σε κανέναν από τους μεγάλους ερμηνευτές του Θεόδωρο Βαλσαμώνα, αγ. Νικόδημο Αγιορείτη, Ζωναρα και άλλους. Αν παρόλα αυτά η παραπάνω φράση ισχύει τότε αύτη θα πρέπει να ισχύει και για τον αγ. Γρηγόριο το Θεολόγο, τον αγ. Ιωάννη το Χρυσόστομο, το Μέγα Φώτιο και τόσους άλλους αγίους Ιεράρχες τους θρόνους των οποίων κατέλαβαν αντικανονικά οι δήθεν αντικαταστάτες τους, που τι περίεργο είχαν και αυτοί αναγνωρισθεί από την "Ορθοδοξία" της εποχής τους όπως με παρόμοιο τρόπο έγινε και με τον πατριάρχη Ειρηναίο. Η υπακοή είναι πράγματι αγία αρετή και πρέπει να εφαρμόζεται όταν όμως οι αποφάσεις στις οποίες πρέπει να υπακούσει ο πιστός είναι προϊόν του αγ. Πνεύματος και όχι προϊόν πολιτικών παρεμβάσεων, στυγνής συναλλαγής και εμπαιγμού της Εκκλησίας και των κανόνων της. Οι κανόνες δεν είναι λάστιχα να ανοιγοκλείνουν. Ούτε υπάρχει ιεράρχης κανονικός με τη στενή ή την ευρεία έννοια του όρου. Ή είναι κανονικός ή δεν είναι. Αν ο Θεόφιλος είναι κανονικός πατριάρχης και ο Ειρηναίος δεν είναι ας το αποδείξει. Περιμένουμε, αν και ξέρουμε ο Θεόφιλος δεν θα το κάνει ποτέ. Γιατί ξέρει: δεν ήταν και δεν θα γίνει ποτέ πατριάρχης και τι ειρωνία Θεόφιλος εδίωξε τον ιερό Χρυσόστομο, Θεόφιλος και τον Ειρηναίο. Η ιστορία επαναλμβάνεται...
    Όσο για τα κοσμιτικά επίθετα του Θεοφίλου αυτά τα δημιούργησε ο ίδιος με την αχαρακτήριστη συμπεριφορά του προς τον ευεργέτη του (έγκλεισμός του πατριάρχη Ειρηναίο με σκοπό την φυσική εξόντωσή του) και δεν είναι η πρώτη φορά που τα συναντάμε στην εκκλησιαστική ιστορία. Συγχώρεστέ μας που δεν είμαστε ψύχραιμοι και αδιάφοροι στο εκ προμελέτης σχέδιο εξοντώσεως του κ. Ειρηναίου. Εσείς οι καθώς πρέπει μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι ρίχνοντας απλά τις ευθύνες για το μαρτύριο του στον ίδιο τον πατριάρχη Ειρηναίο και όχι σε αυτόν που του το προκαλεί, εμείς πάλι γνωρίζοντας το μαρτύριο του πατριάρχη Ειρηναίου και το ότι δεν έφταιξε σε τίποτα αγωνιούμε για τη ζωή του...ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ο σεβασμός και η αγάπη μας στον Πατριάρχη πρώην Ιεροσολύμων Κύριο Ειρηναίο Α΄ είναι πράγματα δεδομένα από καιρούς που πλείστοι δεν τον γνώριζαν.Εκθέτουμε απόψεις για το καλύτερο μέσα στο πλαίσιο της πραγματικότητας και αφήστε τα μαθήματα για το πως λειτουργεί η "κανονικότητα".Άν κάποιος έχει διαφορετική γνώμη ή έχει εκπονήσει άλλη "θέση" θα έλεγα να μην είναι αποδεκτός αλλά σίγουρα σεβαστός.Επί του θέματος επιτρέψτε μου να εμμένω στις απόψεις που προανέφερα συν την πρόταση (που κι άλλοι έχουν εκθέσει ) ο Πατριάρχης Ειρηναίος να καταφύγει στην Ισραηλινή και διεθνή Δικαιοσύνη αν απειλείται η ζωή του, αν είναι παράνομα "έγκλειστος" ή "κρατούμενος", αν απαξιώνεται η προσωπικότητα του,αν είναι βασανιζόμενος κ.λ.π.Διαθέτει εξαίρετο νομικό επιτελείο και φρονώ πως άπαντες είμαστε υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του. Αληθώς Ανέστη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Η ώρα για την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό είναι πάρα πολύ άσχημη.Σαν Κράτος είμαστε υπό οικονομική επιτήρηση και σα Γένος δοκιμαζόμαστε.Να το λάβουν αυτό υπ όψιν τους και μάλιστα πάρα πολύ σοβαρά οι παροικούντες στην Ιεουσαλήμ, πρώην και νύν Πατριάρχες, αρχιερείς και οι λοιποί των Αγιοταφιτών Πατέρων.Κανείς δε καταλογίζει ευθύνες για λάθη και παραλείψεις στον Πατριάρχη Ειρηναίο.Πατριάρχες,Αρχιεπίσκοποι και αρχιερείς τον έκριναν στο Φανάρι και θάλεγα αυτή η ιστορία ας μην ξανασυζητηθεί.Ποιός θέλει να θυμάται Βαβύλη και Παπαδήμα,απαξιώσεις των πάντων επί Ειρηναίου Α΄,εξυβρίσεις και ανέχειες των Αγιοταφιτών που έμεναν χωρίς μισθό επειδή έτσι ήθελε ο τότε Πατριάρχης,τις δυσμένειες και τις φρουρές των αστυνομικών ακόμα και μέσα στο Ιερό Βήμα μη τυχόν και πάθει τίποτε ο Ειρηναίος Α΄,απιελές και κατάρες,υποτιμήσεις αρχιερέων και κληρικών,το κλίμα τρόμου και ανασφάλειας των ημερών του.Οι τραμπουκισμοί της εποχής εκείνης και η εκτός ελέγχου κατάσταση στα Πατριαρχεία έφεραν τον Ειρηναίο Α΄στην έκπτωση και πάλι καλά.Τί θα γινόταν αν ένας απ αυτούς που διέλυσε ψυχολογικά του έριχνε καμιά ανάστροφή; Ξέρετε πόσοι Πατέρες συγκρατήθηκαν για να μην τον κάνουν τόπι στο ξύλο το καιρό της Πατριαρχείας του; Να τα θυμάται αυτά ο Μακαριώτατος Ειρηναίος Α΄και να ευχαριστεί τη Χάρη του Παναγίου Τάφου που τον γλύτωσε τότε απ τα χειρότερα.Ακόμα και τώρα υπάρχουν πολλοί Αγιοταφίτες που ακούνε το όνομα Ειρηναίος και"γυρνάει το μάτι τους ανάποδα".΄Ομως τα παρακάμπτουμε αυτά και λέμε - υποθετικά - πως είναι αδικημένος.Πως είναι θύμα πλεκτάνης και πως το σύμπαν συνομώτησε εναντίον του για να τον εκθρονίσει επειδή ο σατανάς ζήλεψε την αρετή του και άλλα τέτοια ηρωϊκά.Δεν θα ήταν ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος αδικήμενος επίσκοπος και πατριάρχης.Γνωρλίζω πανεπιστημιακούς που αδικήθηκαν συκοφαντούμενοι και όμως σεβόμενοι τη διδακτορία τους υπάκουσαν στο θέλημα του Θεού και Εκείνος τους απεκατέστησε.Θα έπειθε ο Ειρηναίος Α΄με την ειρηνική συμπεριφορά και ας άφηνε τη κρίση στο Θεό.Ο Ειρηναίος Α΄δεν είναι δυστυχώς ούτε Γρηγόριος Ναζιανζηνός ούτε Ιωάννης Χρυσόστομος.Το αφήνουμε όμως αυτό στην ιστορία που θα τον κρίνει.Αν όμως ένα ιεράρχης και μάλιστα πατριάρχης δε παρέχει παράδειγμα καρτερίας, τί να περιμένει κανείς απ τούς υπόλοιπους; Λοιπόν η υπακοή στην Ορθοδοξία είναι δεδομένη όπως θα ήταν και αν η Ορθοδοξία απαιτούσε να αναγνωρίζουμε άπαντες τον Ειρηναίο Α΄σαν κανονικό δυνάμει και ενεργεία Πατριάρχη Ιεροσολύμων.Προσωπικά περίμενα απ τον πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίο Α΄μεγαλύτερη ανδρεία και σθένος για παραδοχή των σφαλμάτων του.Τέλος για λόγους αρχής αναγνωρίζω πλήρως τον ανεξίτηλο της ιερωσύνης, δε πιστεύω στην καθαίρεση και κατά συνέπεια δε μπορώ να αναγνωρίσω την καθαίρεση του.Τον αποδέχομαι σαν κανονικό Πατριάρχη πρώην Ιεροσολύμων.Χριστός Ανέστη ο Κύριος και Θεός μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αγαπητοί μου αδελφοί ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
    Η υπόθεση του πατριάρχου ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ και της απομακρύνσεως του από τον πατριαρχικό θρόνο των Ιεροσολύμων αποτελεί για όλους όσους κατοικούν στην Αγία πόλη Ιερουσαλήμ μια υπόθεση η οποία πλήγωσε τους φύλακες των Παναγίων προσκυνημάτων. Δυστυχώς το "Τάγμα των Σπουδαίων (Αγιοταφιτών) μοναχών" δεν είχε τις πνευματικές αντοχές να αντισταθεί στην καταπάτηση κάθε ιερού και οσίου που είχε σαν αποτέλεσμα την αντικανονική και παράνομη απομάκρυνση του πατρός και πατριάρχου ημών ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ. Καταλαβαίνω πως όλα αυτά που γράφονται να σας φαίνονται εξωπραγματικά, να μην μπορείτε να πιστέψετε πως κληρικοί φυλάκισαν και κρατούν φυλακισμένο τον πατριάρχη τους, μπορεί να σας φαίνεται αδιανόητο ένα κράτος να ανέχεται μια τέτοια εξωφρενική κατάσταση. Και όμως όλα αυτά δυστυχώς είναι αλήθεια. Και αν θέλετε να διαπιστώσετε την αλήθεια αυτή ελάτε στην Αγία Πόλη και ζητείστε να δείτε τον πατριάρχη ΕΙΡΗΝΑΙΟ. Στην καλύτερη των περιπτώσεων θα σας πουν ότι πέθανε!!! Ο πατριάρχης Ειρηναίος είναι φυλακισμένος, αυτό το γνωρίζουμε όλοι εδώ, γνωρίζουμε ποιοι έχουν τα κλειδιά της φυλακής του, τους πρωτεργάτες της φυλακίσεως του, το γεγονός ότι δεν του προσφέρεται φαγητό. Αλοίμονο αν αυτός ο άνθρωπος αρρωστήσει, κανείς δεν θα μπορέσει να το μαθεί και κανένας γιατρός δεν θα μπορέσει να τον πλησιάσει για να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. Και να θέλει ο πατριάρχης ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ να βγει από τη φυλακή του ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ. Όσο για τα ανθρώπινα δικαιώματα το κράτος του Ισραήλ δεν έχει υπογράψει τη συνθήκη περί ανθρώπινων δικαιωμάτων και έτσι κανένας διεθνής οργανισμός δεν μπορεί να επέμβει υπέρ του πατριάρχου Ειρηναίου. Γιατί οι τοπικές αρχές δεν επεμβαίνουν παρά τις καταγγελίες αυτό παραμένει άγνωστο. Ίσως δεν τους ενδιαφέρει. Δυστυχώς στην υπόθεση του πατριάρχου ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ δεν είναι η δική του προσωπικότητα που απαξιώνεται, αλλά η δική μας ως Αγιοταφιτών. Δυστυχώς σταθήκαμε ανάξιοι της κλήσεως μας να υπηρετήσουμε τα Πανάγια Προσκυνήματα, σταθήκαμε ανυπάκοοι στον πατριάρχη που εξελέγη με κανονικές ψήφους και εν αγίω Πνεύματι, όσο για τα "μαθήματα κανονικού δικαίου" που διαβάσαμε παραπάνω θέλουμε ταπεινά να σημειώσουμε πως οι κανόνες της Εκκλησίας δεν είναι θεωρητικές αρχές, αλλά θεόπνεστες αποφάσεις των Οικουμενικών συνόδων. Μην τους λοιδορείτε λοιπόν, γιατί με αυτό τον τρόπο, άθελά σας θέλουμε να πιστεύουμε, λοιδορείτε το αγ. Πνεύμα και τους αγίους Πατέρες που τους θέσπισαν. Η Εκκλησία πορεύθηκε τόσους αιώνες ακολουθώντας τους, ακόμα και αν υπήρξαν προκαθήμενοι που τους απαξίωσαν. Εσείς μακρυά από εδώ γνωρίζετε ελάχιστα και ίσως καλύτερα.
    Παρακαλώ προσευχηθείτε να διορθώσουμε το κακό που κάναμε και ο Πανάγιος Τάφος να μας συγχωρέσει για όσα ήθελημένα ή αθέλητα κάναμε και για όσα εξακολουθούμε να ανεχόμαστε κατά του πατριάρχου ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ.
    Μετά πασχαλίων ευχών.
    ΑΓΙΟΤΑΦΙΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Απ ότι βλέπω ο καθένας εδώ μιλάει τη δική του "γλώσσα". Οι Ιεροί Κανόνες ερμηνεύονται επιλεκτικά,κανείς δεν καταλαβαίνει τίποτε πλέον απ το δικό του προσωπικό συμφέρον,"εδώ καράβια χάνονται βαρκούλες αρμενίζουνε" και φρονώ πως η συγκεκριμένη συζήτηση οδήγησε στο γεγονός οτι "συμφωνούμε πως διαφωνούμε".Πολλές καρποφόρες ιδέες έχουν εκτεθεί στο παρόν μπλόγκ και νομίζω πως κάποτε θα ευδοκήσει ο θεός να βρούν "οδόν υλοποιήσεως".Επιτρέψτε μου να απέλθω Πατέρες, με την ευχή σας.Εξαιτούμαι και τις Ευχές και Ευλογίες του Πατριάρχη Ειρηναίου,τον οποίο σέβομαι και εκτιμώ.Σέβομαι και εκτιμώ όμως και τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο,εξαιτούμενος και τις δικές του Ευχές και Ευλογίες.Η υπακοή μου στην Ορθοδοξία είναι δεδομένη και με αυτό σάς αποχαιρετώ.Με αγάπη Αναστάσιμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΟΝΤΑΣ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΣ ΣΤΟ sarakaimara.blogspot.com ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Διαβάσαμε τη συνέντευξη του Πατριάρχη Ειρηναίου και είδαμε το βίντεο. Σοκαρίστηκα που τον είδα σε τέτοια κατάσταση.Είχα να τον δώ δέκα χρόνια περίπου.Δε ξέρω τί να πώ.Αισθάνομαι στενόχωρα και του εύχομαι κάθε καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. παρακαλω πολυ, καποιες ανακριβεις περειχει η εκθεση του κυριου Λουκιδη.
    1- ισραηλινος αστυνομικος φυλακας εξω απο το κελι του πρωη πατριαρχη ειρηναιου δεν υπαρχει.
    2- οι τροφες δεν τις προσφερει ο κοσμος διοτι τον αντιπαθουν οι παλασιτινιοι ορθοδοδοι.
    3- οι τροφες τις προσφερει ενας αρραβας κυρος με εναντι χρηματικης αμοιβης που λαμβανει απο την αδελφη του κυριου ειρηναιου, κυρια μαρια, που περνα τον περισσοτερο χρονο της στην ελλαδα και αμερικη.
    4- ο παπαδημας ειχε ανοιχτο πλερξουσιο απο τον κυριο ερηναιο.
    5- αν επιμενε ο κυριος ειρνηναιος στις θεσεις του, θα ειχει αρραβοποιηθει το πατριαρχειο τωρα, διοτι δεν ξερετε τι περνουσε τοτε το πατριαρχειο με τους αρραβες ορθοδοξους.

    σ.ν
    δικηγορος, παλαιστινιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Δεν αποκλείω να λέει αλήθεια ο παλαιστίνιος νομικός.Μπορεί και νάναι έτσι τα πράγματα.΄Ομως αν πράγματι ο Ειρηναίος είναι άτυπα κρατούμενος, κλειδωμένος όπως ο ίδιος διατείνεται και στη κυριολεξία "δέσμιος",τότε...δε μιλάμε πια για Πατριαρχείο Ιεροσολύμων αλλά για "Σατανά συναγωγή".Δε μιλάμε για Κράτος τους Ισραήλ βασισμένο σε Αρχές Δικαίου. Δε μιλάμε για Παλαιστινιακή Αρχή που έχει τα προσόντα Δικαίου για να γίνει Κράτος.Δε μιλάμε για Βασίλειο της Ιορδανίας πάνω σε αρχές πολιτείας δικαίου.Μιλάμε για μια περιοχή συμμορειών Παπάδων και άλλων παρεμφερών που δικαιούνται στο όνομα λέει του Θεού να κάνουν ό,τι τους γουστάρει.Ο Ειρηναίος σαν πολίτης έχει δικαιώματα που δε μπορεί να του τα στερήσει καμμιά Μοναστηριακή Τάξη και κανένας Ηγούμενος που διατάζει εγκλεισμούς και αποκλεισμούς.Βέβαια στις ίδιες αηδίες πίστευε και ο Ειρηναίος κι αν ξαναγινόταν Πατριάρχης σίγουρα θα προέβαινε σε εκδικήσεις.΄Ομως τώρα υποχρεούμεθα να διαφυλάξουμε τη Ζωή, τη Τιμή και την Αξιοπρέπεια του. Μια Αξιοπρέπεια που ούτε ο ίδιος δε σέβεται.Γιατί αν τη σεβόταν θάφευγε σα κύριος από κεί και δε θα προκαλούσε το κοινό αίσθημα με επιμονές στο να παριστάνει ακόμα τον Πατριάρχη.Μόνη λύση που απέμεινε στον πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίο είναι τα δικαστήρια.Τα δικαστήρια σίγουρα θα του αποδώσουν την όποια ελευθερία λέει πως στερείται.Πατριάρχη Ιεροσολύμων πάντως αποκλείεται να τον κάνουν ξανά. Πατριάρχες και Αρχιερείς εκλέγονται απ την Εκκλησία και "εκπίπτουν" απ την Εκκλησία.Καλώς ή κακώς, δικαίως ή αδίκως.Τα δικαστήρια επ αυτού δουλειά δεν έχουν και όποιος Χριστιανός Ορθόδοξος φρονεί τα αντίθετα "θέτει εαυτόν εκτός Εκκλησίας".Μια ματιά στο "Πηδάλιο" και σε "Συλλογές Κανόνων" προσγειώνει στη πραγματικότητα.Να τα ξέρει αυτά ο Γέροντας Ειρηναίος ή μάλλον να τα ξαναθυμηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καυγάς για το πάπλωμα.Θρόνοι,στολές,μίτρες και εγκόλπια,πατερίτσες και μανδύες, βαρύγδουπα τυπικά και ιεροπρέπειες,παραμυθιάμσατα του πονεμένου Λαού του Θέού που τρέχει στο Πανάγιο Τάφο και στις Εκκλησιές για να βρεί αποκούμπι.Να ξαποστάσει στο απάνεμο λιμάνι της πίστης και να πιεί απ το αθάνατο νερό της αέναης Χάρης.
    Πατριάρχες και αρχιερείς,αρχιμανδρίτες,ιερομόναχοι και άλλοι κληρικοί,μοναχοί και μοναχές σε παιχνίδια ισχύος και εξουσίας σε ένα σαδομαζοχιστικό μικρόκοσμο που τον στηρίζουν οι κοσμικοί άρχοντες για καταξιώσεις και αναδείξεις με σκοπό το "κύρος" σε ένα κόσμο απόλυτα μάταιο, σε έργα χωρίς πνοή Θεού.
    Αξιοπρέπεια κάτω απ το μηδέν.Καμμιά συστολή,κανείς φόβος Θεού.Ποιός θάναι Πατριάρχης για νάχει το "πάνω χέρι" και από κάτω τους σκλάβους επισκόπους και παπάδες να λιβανίζουν ένα θρόνο που μυρίζει πτωμαίνη.Κάπου στο βάθος κάποιοι μοναχοί κλαίνε.Γιατί; Είναι είτε ξεχασμένοι είτε έχουν μέσα τους συνείδηση και κλαίνε για τα αίσχη των λοιπών ρασοφόρων. Ψυχική εκπόρνευση ! Καταστάσεις απόλυτης σχιζοφρένειας και ταυτόχρονα πάράνοιας που τις παίρνουμε όλοι, Κλήρος και Λαός, στα σοβαρά.
    Πού το παράδειγμα του ΄Ηθους ! Πού ο "τύπος και τόπος Χριστού" ! Πού η παλαιά κραταιά Στρατευομένη που άνοιγε τις πύλες για τη Θριαμβεύουσα !
    Πείσμα και καλογερίστικη πονηριά ! Κουτοπονηριά καραμπινάτη. Πρέπει να δεχτούμε άπαντες πως ο Ιεροσολύμων θεόφιλος Γ΄μπορεί να απαγορεύει εξόδους από σπίτια ή κελλιά και ατιμώρητα,επειδή είναι ο Πατριάρχης, να βασανίζει ανθρώπους/κληρικούς επειδή λέει μπορεί να κάνουν φασαρίες ή πρέπει να δοκιμαστούν.Και η ίοποια συντεταγμένη Πολιτεία ακούει και αποδέχεται αυτές τις έκνομες ηλιθιότητες και τίς θεωρεί "τύπον Δικαίου" ! Θεέ και Κύριε !
    Πρέπει να δεχτούμε οτι ο πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίος είναι ο αδικημένος της ιστορίας.Δεν έκλεψε,δεν το ένα και δεν το άλλο.Τον παρέσυραν λέει και...έ αν τον παρέσυρε ο ένας και ο άλλος δεν έκανε για Πατριάρχης. ΄Ομως αυτά είναι ανοησίες.Τσέπωσε τα δολλάρια ζεί από αυτά και το παίζει ριγμένος αντί να ζητήσει ταπεινά συγνώμη και να αποδεχτεί μια μοίρα που μόνος του διάλεξε.
    Αυτά βλέπει ο Λαός του Θεού, αυτά αντικρύζει το Γένος και ή αποστρέφει το πρόσωπο ή παίρνει ανάποδες και λέει στα ίσια "δε πάτε να κρεμαστείτε όλοι σας".΄Αντε μπράβο Πατέρες που ξεκινήσατε πάμτωχοι και "μηδέν έχοντες" για νάστε πάμπλουτοι πουλώντας αέρα κοπανιστό και διαφεντεύοντας περιουσίες και χρήματα όχι υπέρ της Εκκλησίας και του Γένους αλλά για το τομάρι το δικών σας,των οικείων σας και άλλων καταστάσεων που καλύτερα να μη τις λέει άνθρωπος.
    Με αυτά τα λίγα απέρχομαι αηδιασμένος απ τις πράξεις σας. Παραμένω πιστός γιατί μπορώ να ξεχωρίσω το Κλήρο απ τη Πίστη, όταν από έργα ανθρώπων ταύτα διαχωρίζονται.Καλά μυαλά και καλή τύχη ! Τώρα μας χρειάζεται η Πατρίδα και το Γένος. Δεν υπάρχει χρόνους για παπαδίστικες βλακείες.Τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ζητώ συγγνώμη, αλλά από τα πολλά που διαβάζω εδώ δεν έχω καταλάβει.

    Ερωτώ: ο πρ. Πατριάρχης Ειρηναίος, είναι φυλακισμένος από την Αγιοταφίτικη αδελφότητα;

    Δεν έχει δηλαδή ελευθερία να πάει όπου θέλει;

    Θα ήμουν ευγνώμων για μια απλή απάντηση.

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Καλά καταλάβατε.Ο Πατριάρχης πρώην Ιεροσολύμων κ.Ειρηναίος (τον προσφωνούμε όπως τον προσφωνεί η Ορθοδοξία μη αναγνωρίζοντες τη λεγόμενη "καθαίρεση" του) είναι έγκλειστος κρατούμενος - άσχετα με τις όποιες πεποιθήσεις του, καλές ή κακές, δίκαιες ή άδικες, αρεστές ή μή, κανονικές ή μη,τρελλές αν θέλετε ή όχι κ.λ.π. - με διαταγές του Πατριάρχου Ιεροσολύμων Θεοφίλου Γ΄και με την ανοχή ή συγκατάβαση αρχιερέων και συνοδικών του Ελληνορθοδόξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.Τέτοια ωμή καταπάτηση στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν ξανάδα.Επ αυτού δε μιλάει κανείς.Κράτη και Εκκλησίες κάθονται και βλέπουν.Το "γιατί" δε το ξέρω.Δικαιοσύνες περίεργα κωφεύουν.Ζούμε πράγματι σε καιρούς κατάπτυστους και νομίζουμε οτι απλώς "ψιχαλίζει".Φωνάζαμε και ουρλιάζαμε για ασυδοσίες Τούρκων στη Κύπρο.Δε βρίσκεται ένας με γνήσια λαϊκή εντολή να κατεβάσει όλα τα "καντήλια" και να πεί στη σημερινή διοίκηση της Σιωνίτιδας πως μας εκθέτει σαν ΄Εθνος και Κράτος; Οι Ισραηλινοί που ορθά και δίκαια αναφέρονται στο Ολοκαύτωμα δε βλέπουν πως κρατείται "νταβατζίδικα" ένας άνθρωπος χωρίς καμμιά δικαστική απόφαση; Οι Παλαιστίνιοι που ψάχνουν για δίκαια τί κάνουν γι αυτή τη καταφανή αδικία; Ο πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίος δικαιούται να απολαύσει τις ατομικές ελευθερίς και τα δικαιώματα του. Αν ελεύθερος κάνει "φασαρίες" να τον στείλουν οι έχοντες συμφέρον στα δικαστήρια της Πολιτείας και της Εκκλησίας.Η ιστορία αυτή τελικά είναι κάτι παραπάνω από σιχαμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Αληθώς Ανέστη σε όλους.

    Αγαπητέ φίλε Κώστα/silver σαν συντάκτης της δημοσίευσης του συγκεκριμένου θέματος δεν θέλησα, και κανείς από εμάς στις Αναβάσεις δεν θέλησε να λάβει θέση, αφήνοντας την συνείδηση των αναγνωστών εν πλήρη ελευθερία.

    Εκτός από ορισμένα εντελώς υβριστικά σχόλια και επώνυμα e-mail που ζητούσαν να μην δημοσιευτούν, και δεν δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά θα γράψω απαντώντας σου ότι :

    Κανείς αναγνώστης είτε επωνύμως είτε ανωνύμως δεν διέψευσε το Νο 1,2,3,4,5,8,9 της ανάρτησης.

    Ακόμη και για την ύπαρξη του αστυνομικού έξω από το κελί του, δεν μπορούμε δυστυχώς να βάλουμε στην ίδια ζυγαριά μια δήλωση ανώνυμου δικηγόρου,(σχόλιο ανωνύμου 02/Μαΐου/2010 11,31μμ), σε σχέση με ένα ρεπορτάζ-κατάθεση -καταγγελία επώνυμου δικηγόρου με όλα του τα στοιχεία κατατεθειμένα.

    Και εγώ με την σειρά μου σαν άνθρωπος αναρωτιέμαι:

    Γιατί δεν γράφετε επώνυμα;
    τι σας εμποδίζει;
    αν είναι αλήθεια αυτός ο τρόπος διαβίωσης γιατί δεν το καταγγέλλετε επωνύμως;

    Πως σαν ορθόδοξο πλήρωμα δεν βλέπουμε την διαφορά αντιμετωπίσεως του συγκεκριμένου Πατριάρχου σε σχέση με εκδικασθέντα Μητροπολίτη, ο οποίος έβλαψε την ορθοδοξία και την πίστη ιδικά των νέων σ΄αυτήν;

    Πως μπορούμε τον μεν πρώτον να τον βλέπουμε πίσω από κάγκελα 2 χρόνια τώρα χωρίς συγκεκριμένη καταγγελία εναντίον του, (κανείς δεν γνωρίζει) τον δε δεύτερον να επιδιώκουν κάποιοι την επαναφορά του στην αρχιερωσύνη κολάζοντας όλο το χριστεπώνυμο πλήρωμα;

    Επίσης την περίπτωση Νικοδήμου Γκατζιρούλη, που δικαιώθηκε στην συνείδηση <όλων αλλά αδικήθηκε για ολόκληρη εικοσαετἰα με μαρτυρικό τρόπο.

    Ποιά είναι τα λεπτά όρια της δικαιοσύνης, και ποιά της άκριτης διπλωματίας ή και τυχόν συμφερόντων των Πατριαρχείων και ιδικά του Οικουμενικού, και των πολιτειακών και εθνικών συμφερόντων και παρεμβάσεων;

    Το τελευταίο το γράφω γιατί πρώτη φορά στην ζωή μου είδα να ανακατεύονται τόσοι πολλοί πράκτορες του Ισλαήλ, τόσα έθνη όπως Ελλάδα, Ισραήλ ,Ιορδανία με μεγάλη ένταση, Ρωσία, και πολλά άλλα που ποτέ δεν θα μάθουμε εμείς οι ταπεινοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Επώνυμα ή όχι, είναι μια κουβέντα. Προσωπικά προτιμώ το επώνυμα αλλά έχω την εντύπωση οτι οι λοιποί δεν το θέλουν άρα καλό θά είναι να μείνουν τα πράγματα (προς το παρόν) όπως έχουν.Μη ζητάμε ήρωες στις ανθρώπινες τάξεις,ούτε λεγεώνες αγγέλων.Επί της ουσίας τώρα : άλλο η περίπτωση του πρώην Ιεροσολύμων Κυρίου Ειρηναίου, εντελώς άλλο η περίπτωση του πρώην Αττικής κ.Νικοδήμου (Γκατζιρούλη) και άλλο η φάση του ποτέ Αττικής κ.Παντελεήμονος Μπεζενίτη.Για τη πρώτη περίπτωση δηλ.του σεβαστού Γέροντος Μακαριωτάτου κ.Ειρηναίου Α΄του από Ιεροσολύμων είναι βέβαιο πως επί των σαφών ανθρωπίνων δικαιωμάτων του εχει αδικηθεί πλήρως.Επί της ουσίας της υποθέσεως του η Ορθοδοξία απεφάνθη, αν και τα αποδεικτικά στοιχεία της εκπτώσεως του είναι ακόμα "άδηλα και κρύφια".Πάντως αναγνωρίζεται σαν πρώην Ιεροσολύμων και ας αφήσουμε στην άκρη τα περί καθαιρέσεως.Για τους άλλους δύο τα πράγματα είναι διαφορετικά και ξεχωριστά.Προσωπικά με αφορά ΜΟΝΟ η υπόθεση του από Ιεροσολύμων κ,.Ειρηναίου Α΄.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ερώτημα στον ιστότοπο :
    Πώς μπορεί να επικοινωνήσει κανείς τηλεφωνικά,με φαξ,με email,με ταχυδρομείο ή διαφορετικά με τον Πατριάρχη Κύριο Ειρηναίο Α΄;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Aνώνυμε της 07 Μαίου 12.44 ομοιότητες υπάρχουν πάρα πολλές μεταξύ των υποθέσεων του Αττικής κ. Νικοδήμου, και του Πατριάρχη Ειρηναίου.
    Και οι δύο κηρύχθηκαν έκπτωτοι χωρίς δικαστικές διατυπώσεις! ΔΕΝ απαγγέλθηκαν κατηγορίες. ΔΕΝ διενεργήθησαν ανακρίσεις ΔΕΝ απολογήθηκαν ΔΕΝ ΔΙΚΑΣΘΗΚΑΝ λοιπόν καθώς οι Ιεροί προστάζουν.

    Εντύπωση προκαλεί η φράση σου «με αφορά ΜΟΝΟ η υπόθεση του από Ιεροσολύμων κ,.Ειρηναίου»

    Τέτοια υπόθεση σαν του Ειρηναίου, με τόσους κρυφούς ενδιαφερόμενους, με τόσους πράκτορες να έχουν αναμειχθεί σ΄αυτήν την υπόθεση δεν έχει δει ξανά ανθρώπου μάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Αγαπητέ αδελφέ που ζητάς τρόπο επικοινωνίας με τον κ. Ειρηναίο, κοιτάζοντας την καταγγελία του συγκεκριμένου δικηγόρου, υπάρχουν τα πλήρη στοιχεία του, καθώς και τα τηλέφωνά του.
    Μπορείτε να τον ρωτήσετε.
    Εμείς πάντως δεν γνωρίζουμε το προσωπικό τηλέφωνο του Πατριάρχη, ή άλλο μέσο, αλλά πρέπει να ομολογήσω ότι ακόμη και να είχαμε, μετά από τόσα υβριστικά μηνύματα που έχουμε δεχτεί, καταλαβαίνετε ότι δεν θα δίναμε δημοσίως στοιχεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Επανέρχομαι απευθυνόμενος στον αδελφό που του έκανε εντύπωση η φράση μου "με αφορά ΜΟΝΟ η υπόθεση του από Ιεροσολύμων κ.Ειρηναίου".
    Εγώ δε ξέρω ούτε για πράκτορες ούτε για κρυφούς ενδιαφερόμενους.Γνωρίζω το Πατριάρχη Ειρηναίο από Αρχιμανδρίτη ΄Εξαρχο του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα.Μου έκανε μόνο καλό.Με στήριξε ηθικά και ψυχοπνευματικά.Συνέφαγα μαζί του αρκετές φορές.Ουδέποτε διέγνωσα κάτι το αρνητικό ή επιλήψιμο στη συμπεριφορά του και δεν είμαι κληρικός.Είμαι λαϊκός και έγγαμος, ένας από τους πολλούς νομικούς που επί των ημερών του πήγαιναν στην Εξαρχία (Ερεχθέως 18, Πλάκα, Αθήνα) για να ξαποστάσουν από τα άγχη της κοσμικής πολιτείας και να ηρεμήσουν μέσα σε κείνο το μικρό "ιερό".΄Ηταν πάντα ευπρεπής,διακριτικός, ευγενής και χαμογελαστός.Με τίμησε με επιστολές του (Αρχιερατικές και Πατριαρχικές), καθώς και με πρόσκληση στην ενθρόνιση του σαν Πατριάρχης Ιεροσολύμων.Ουδέποτε συνεργαστήκαμε εργασιακά, ποτέ δεν εργάστηκα με την ιδιότητα μου ή χωρίς,για την Εξαρχία του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα ή το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.Θεωρώ τον εαυτό μου φίλο του και είμαι φίλος του, είτε είναι Ιεροσολύμων,είτε πρώην Ιεροσολύμων,είτε οτιδήποτε.Ενδιαφερόμουν και θα ενδιαφέρομαι πάντα για την περίπτωση του.Σαν πιστός και λαϊκός Αγιοταφίτης, που γνωρίζω το Μακαριώτατο κ.Ειρηναίο και δε κάνω πως δε τον γνωρίζω.Εδώ και με αυτές τις προϋποθέσεις "με αφορά ΜΟΝΟ η υπόθεση του από Ιεροσολύμων κ.Ειρηναίου".
    Επίσης είμαι και θα είμαι φίλος του Πανιερ.Μητροπολίτου Βόστρων κ.Τιμοθέου.΄Εντιμα, ειλικρινά και απλά.Προσωπικά πιστεύω οτι η μεταξύ τους σύγκρουση ήταν ολέθριο λάθος για το Πατριαρχείο και το Γένος.Εύχομαι να έχουν αναθεωρήσει απόψεις ο ένας για τον άλλο,γιατί αμφότεροι είναι εξαιρετικά ικανοί,πατριώτες και καλοί Αγιοταφίτες.
    Αναφορικά με τον πρώην Αττικής κ.Νικόδημο.Δεν τον γνωρίζω αλλά έχω γνώμη για την "Αριστίνδην Σύνοδο του 1967", για τα τότε γενόμενα, για τις αντικανονικότητες της εποχής εκείνης και για άλλα πο δεν τιμούν την Εκκλησιαστική Ιστορία της Εκκλησίας της Ελλάδος.Δε θεωρώ "νομοκανονικά" ίδια ή παρεμφερή την περίπτωση και σταματάω εδώ.
    Ελπίζω να ικανοποιήθηκες αδελφέ με τις απαντήσεις μου.Υπάρχουν ακόμα ηλίθιοι ρομαντικοί που μιλάνε για την Ιερουσαλήμ σαν προπύργιο Δικαίων του Γένους,χωρίς να την βλέπουν σαν χρήμα ή "μέσο".΄Ενας απ αυτούς τους ηλίθιους ρομαντικούς είμαι και εγώ, που φέρω στο "πέτο" το έμβλημα του Ελληνορθοδόξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων,είτε βρίσκομαι στην Ελλάδα είτε στο Εξωτερικό.Μου το επέδωσε ο τότε ΄Εξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα,Μητροπολίτης Ιεραπόλεως και είτα Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.Ειρηναίος, παρουσία του Μητροπολίτου Βόστρων κ.Τιμοθέου, τότε Αρχιγραμματέα της Σιωνίδας Εκκλησίας και τώρα Υπεύθυνου της ανασυγκρότησε της Εξαρχίας του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο.
    Σαν επιστήμονας και πιστός πιστεύω ακράδαντα στο ανεξίτηλο της Ιερωσύνης και δεν δέχομαι την "καθαίρεση" σε καμμιά περίπτωση.Λαίκός Αγιοταφίτης και "΄Αγνωστος" αφού έτσι συνηθίζεται σε αυτό τον ιστότοπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΄Οντως ζητάω να έχω επικοινωνία με τον Πατριάρχη κ.Ειρηναίο αλλά...το αφήνω στο Θεό.Νομίζω οτι ο ίδιος επικοινωνεί με όσους θέλει να επικοινωνήσει.Λυπάμαι αν δέχεστε υβριστικά μηνύματα.Σημεία των καιρών είναι και αυτά.Αν πάντως πάω κάποια στιγμή στα Ιεροσόλυμα θα επιδιώξω να δώ τον κ.Ειρηναίο.Εκεί θα δούμε αν τα πράγματα είναι όπως περιγράφονται ή κάπως αλλοιώς.Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς σαν ιστολόγιο για να βοηθήσουμε, είναι να μας στείλεις στο email anavaseis@gmail.com το δικό σου email ή όποια στοιχεία σου θέλεις,(θα προτιμούσαμε επωνύμως), έτσι ώστε αν, και όταν έχουμε κάποιο τρόπο επικοινωνίας με τον κ. Ειρηναίο, και πνευματική ευλογία βέβαια, να σου αποστείλουμε αυτό που ζητάς.
    Όσον αφορά υβριστικά, χκευαστικά και σχεδόν απειλητικά μηνύματα, πράγματι δεχτήκαμε είτε ανώνυμα είτε ψευδεπώνυμα, και αυτός είναι ο κύριος λόγος που ακόμα και να είχαμε στοιχεία δεν θα τα δίναμε δημοσίως. Σκεφτείτε αφού υβρίζουν δια μέσου του ιστολογίου τι θα μπορούσε να γίνει αν είχαν το τηλέφωνο του κ. Ειρηναίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ανώνυμε αδελφέ μετά την αναλυτικότερη εξήγηση σου οι δικές μου απορείες λύθηκαν.
    Συγχώρεσέ με αλλά είδαν πολλά τα μάτια μου και άκουσαν περισσότερα τ΄αυτιά μου.
    Τεράστια συμφέροντα συγκρούστηκαν και συγκρούονται στα Ιεροσόλυμα και οι περισσοτεροι ιεράρχες ειναι πιονια πίσω απο αλλες καταστασεις.

    Ριξτε μια ματιά και εδω http://greeknation.blogspot.com/2010/05/2005.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ὁ Πατριαρχικὸς θρόνος, χηρεύει:

    1. Ὅταν ἀποθάνει ὁ Πατριάρχης!
    2. Ὅταν παραιτηθεῖ οἰκειοθελῶς.
    3. Ὅταν ἐκπέσει τοῦ ἀξιώματός του, στὶς ἑξῆς δυὸ περιπτώσεις:
    α। Ὅταν περιπέσει σὲ αἵρεση!
    β। Ὅταν εἶναι σωματικὰ καὶ πνευματικὰ ἀνίκανος!

    Τὰ ἀνωτέρω ὁρίζονται ἀπὸ τοὺς Ἱεροὺς Κανόνες καὶ εἰδικὰ στὸ Πατριαρχεῖο Ἱεροσολύμων θεσμοθετοῦνται καὶ ἀπὸ τὸν ἰσχύοντα Ἰορδανικὸ Νόμο. Τί ἀπ’ ὅλα τὰ ἀνωτέρω συνέβη στὴν περίπτωση τοῦ Πατριάρχου Εἰρηναίου; Ἀπολύτως τίποτα!

    Ὁ Πατριάρχης Εἰρηναῖος ὁ Ἅ, διεγράφη στὶς 24/05/2005 ἀπὸ τὰ δίπτυχα. Ἡ «πανορθόδοξη συνδιάσκεψη» ποὺ συνεκλήθη στὴν Κῶν/πόλη ἀπὸ τὸν Οἰκουμενικὸ Πατριάρχη στὴν ὁποία συμμετεῖχαν καὶ Ἀρχιερεῖς ποὺ εἶχαν ὑποπέσει στὸ παράπτωμα τῆς «τυρείας» καὶ τῆς «φατρίας», ἔστω καὶ γιὰ νὰ ἐκθέσουν τὶς ἀπόψεις τοὺς (γεγονὸς ἀπαράδεκτο πάντα κατὰ τοὺς Ἱεροὺς Κανόνες), ἐπέβαλε, Κύριος οἶδε τὸ πώς, τὸ ἴδιο ἐπιτίμιο ποὺ εἶχε ἐπιβληθεῖ καὶ στὸ μακαριστὸ Πατριάρχη Ἱεροσολύμων κυρὸ Διόδωρο καὶ στὸν Μακαριστὸ Ἀρχιεπίσκοπο Ἀθηνῶν κυρὸ Χριστόδουλο.
    Καὶ ὅμως, ἐνῶ οὐδέποτε ἐτέθη θέμα γιὰ τὴν θέση καὶ τὴν ἰδιότητα τῶν ἀνωτέρω, ἀλλὰ ἀπεναντίας, σὲ σύντομο χρονικὸ διάστημα ἀπεκαταστάθησαν…, γιὰ τὸν Πατριάρχη Εἰρηναῖο δὲν ἴσχυσε τίποτα ἀπ’ ὅλα αὐτά. Τόσον ὁ Μακαριστὸς Διόδωρος, ὅσον καὶ ὁ Μακαριστὸς Χριστόδουλος, ἔκαναν εἰσπήδηση στὰ δικαιώματα τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου. Στὴν περίπτωση τοῦ πατριάρχη Εἰρηναίου, συνέβη ἀκριβῶς τὸ ἀντίθετο. Τὸ Οἰκουμενικὸ Πατριαρχεῖο, παρενέβη "ὡς μὴ ὄφειλε" στὰ προβλήματα τῆς Σιωνίτιδος Ἐκκλησίας. Ἐνῶ τὸ «ὡς μὴ ὄφειλε», ἀναφέρεται στὸ γεγονὸς ὅτι τὴν συνδιάσκεψη αὐτὴ δὲν τὴν ζήτησε ὁ νόμιμος καὶ κανονικὸς Πατριάρχης κ.κ. Εἰρηναῖος, ἀλλὰ οἱ φατριάσαντες κληρικοὶ καὶ ὄχι μόνον…!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ὅσον ἀφορᾶ στὴν ἀπόφαση ἦταν προειλημμένη πέραν πάσης ἀμφισβητήσεως. Ὁ Οἰκουμενικὸς Πατριάρχης ἀπεκάλεσε τὸν Μακαριώτατο κ. Εἰρηναῖο κὸν «Μακαριώτατον Πατριάρχη Εἰρηναῖο», ἀφαιρώντας τοῦ τὸν τίτλο «Ἱεροσολύμων», ὅταν τὸν προσκάλεσε στὴν Πανορθόδοξη συνδιάσκεψη.
    Μετὰ τὴν διαγραφὴ τοῦ Πατριάρχου ἀπὸ τὰ δίπτυχα, ἡ τοπικὴ Ἐκκλησία προέβη σὲ πλῆθος παρανομιῶν ποὺ ἔφτασαν μέχρι τὴν «καθαίρεση» τοῦ Πατριάρχου. Καὶ ὅμως ἐνῶ τὸ Οἰκουμενικὸ Πατριαρχεῖο καὶ οἱ λοιπὲς Ὀρθόδοξες Ἐκκλησίες ἔβλεπαν καὶ βλέπουν τὸ πλῆθος τῶν παρανομιῶν ποὺ συνέβαιναν καὶ συμβαίνουν ἀκόμα στὰ Ἱεροσόλυμα, ὅλοι ἐσιώπησαν καὶ σιωποῦν καὶ ὄχι μόνο αὐτὸ ἀλλὰ σπεύδουν νὰ ἐπικυρώσουν τὶς πράξεις τῶν παρανομούντων.
    Ἀπὸ τριμήνου καὶ πλέον ἡ ἰστοσελίδα μας ἀποκάλυψε τὴν πλήρη καταστρατήγηση τῶν στοιχειωδῶν ἀνθρωπίνων δικαιωμάτων στὸ πρόσωπο τοῦ κανονικοῦ καὶ νομίμου Πατριάρχου κ.κ.Εἰρηναίου. Καὶ ὅμως κανένας δὲν ἐνοχλήθηκε. Μερικὲς φωνὲς καὶ σὲ ἄλλες ἰστοσελίδες θίγουν τὸ θέμα τῶν ἀνθρωπίνων δικαιωμάτων τοῦ Πατριάρχου, ἀλλὰ ταυτόχρονα τὸν καλοῦν νὰ συμβιβαστεῖ καὶ νὰ παραιτηθεῖ ἀπὸ τοῦ θρόνου τοῦ ἀποδεχόμενος τὸ status quo ποὺ ἔχει δημιουργήσει τὸ σημερινὸ ἐκκοσμικευμένο ἐκκλησιαστικὸ κατεστημένο. Παράλληλα τονίζουν πρὸς τὸν κ.Θεόφιλο καὶ τοὺς σὺν αὐτῶ τὶς ποινικές τους εὐθύνες, ἂν ὁ Πατριάρχης ὑποστεῖ κάποια βλάβη ἢ καὶ θάνατο συνεπεία τοῦ παράνομου ἐγκλεισμοῦ του καὶ προτρέπουν τὸν Πατριάρχη Εἰρηναῖο νὰ μὴν πέφτει θύμα κακῶν συμβούλων ποὺ ἰσχυρίζονται ὅτι ἐξακολουθεῖ νὰ εἶναι ὁ κανονικὸς Πατριάρχης.
    Κατ’ ἀρχὴν ἐρωτοῦμε: Εἶναι συμπεριφορὰ αὐτὴ πρὸς τὸ πρόσωπο τοῦ Πατριάρχου Εἰρηναίου, καὶ καλά, ἂν ἰσχυριστοῦν κάποιοι ὅτι οἱ Ἁγιοταφίτες Πατέρες ἔχουν παραπλανηθεῖ, οἱ ὑπόλοιπες Ὀρθόδοξες ἐκκλησίες τί κάνουν; Συνάδουν τὰ σιδηρόφρακτα παράθυρα μὲ τὸ «ἀγαπᾶτε ἀλλήλους»; Μήπως ἦρθε ἡ ὥρα νὰ ἁγιοποιηθεῖ ὁ Διοκλητιανός; Τί κάνει ὁ οἰκουμενικὸς Πατριάρχης; Τί κάνει ὁ Ἀρχιεπίσκοπος Ἀθηνῶν; Τί κάνουν οἱ ἄλλοι προκαθήμενοι; Τί κάνουν οἱ Ἀκαδημαϊκοί μας Θεολόγοι καὶ λοιποὶ Θεολογοῦντες; Μποροῦν ὁρισμένοι αὐθαιρετοῦντες νὰ διασύρρουν τὸ Χριστιανικὸ πνεῦμα καὶ νὰ καθυβρίζουν ἔργω τὸν ἀρχηγὸ τῆς πίστεώς μας; Ἔχουν παραδόσει στὸ μαρτύριο ἕναν ἀδελφό τους, ἕναν πνευματικὸ πατέρα τὴ στιγμὴ ποὺ ὁμολόγησε «Χριστὸν Ἐσταυρωμένον καὶ Ἀναστάντα»; Ποιὰ εἶναι τὰ πειστήρια τῆς ἐνοχῆς του; Ἡ ἄμεσα ἐνδιαφερόμενη παλαιστινιακὴ ἀρχὴ τὸν ἀθώωσε γιὰ τὶς τότε κατηγορίες σχετικὰ μὲ τὴ μακροχρόνια ἐκμίσθωση τῶν ξενοδοχείων, πόσοι γνωρίζουν τὸ πόρισμά της;
    Ἀντίθετα, ἐγράφησαν τόσα γιὰ ἐκποιήσεις γαιῶν σὲ ἰσραηλινοὺς (Ἔθνος 14-9-2009, Real News 8-11-09, Παρὸν κ.ἅ.) γεγονότα ποὺ ἡ παροῦσα διοίκηση τοῦ Πατριαρχείου προσπαθεῖ νὰ τὰ ρίξει στὸν ἔγκλειστο Εἰρηναῖο … (τὸ σχόλιο δικό σας…)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Γιατί θὰ πρέπει ὁ Πατριάρχης Εἰρηναῖος νὰ παραιτηθεῖ; Γιὰ νὰ νομιμοποιήσει τὸν κ. Θεόφιλο; Εἶναι συνήθης πρακτικὴ στὴ διεθνῆ πολιτικὴ ἐφόσον ὑπάρχουν συμφέροντα νὰ ἀναγνωρίζονται ἀκόμα καὶ δικτατορικὲς κυβερνήσεις. Αὐτὸ τὸ καθεστὼς θὰ ἰσχύσει καὶ στὴν Ἐκκλησία; Μὰ ἔτσι ἀποφάσισε ἡ «Πανορθόδοξη» καὶ συνετάχθησαν μὲ αὐτὴν ὅλες οἱ Ἐκκλησίες, θὰ ἰσχυριστοῦν κάποιοι! Κατὰ τὴν ἴδια λογικὴ ἂν αὔριο κάποια Σύνοδος ἀποφασίσει τὴν ὑποταγὴ στὸν Πάπα ἢ τὴν τροποποίηση τοῦ λειτουργικοῦ μας τυπικοῦ κατὰ τὸ ρωμαιοκαθολικὸ πρότυπο θὰ πρέπει νὰ τὸ ἀποδεχτοῦμε;
    Μία ἐνδεχόμενη παραίτηση τοῦ Πατριάρχου ἀπὸ τὸ θρόνο ποὺ τὸν κατέστησε τὸ Ἅγιο Πνεῦμα μὲ κανονικὲς ψήφους στὴ θέση τοῦ ἐκκλιπόντος Πατριάρχου Διοδώρου, θὰ ἤτανε γιὰ τοὺς διῶκτες του ἡ ποθητὴ ὁμολογία μίας κατασκευασμένης ἐνοχῆς. Ἂν ὅλα ἦταν νόμιμα στὰ Ἱεροσόλυμα, ποιὸς ὁ φόβος ποὺ ἐπιβάλλει σιδηρόφρακτες πόρτες καὶ παράθυρα; Ἀπειλεῖται ἡ νομιμότητα καὶ ἡ κανονικότητα ἀπὸ ἕναν ἄνθρωπο ποὺ στὴν πρώτη ἐμφάνιση ἑνὸς ἀληθινοῦ ἀποδεικτικοῦ στοιχείου, θὰ ἔτρεχεν «ἐν τοὶς ὄρεσι, ταὶς σπηλαίοις καὶ ταὶς ὀπαὶς τῆς γῆς» γιὰ νὰ κρυφτεῖ;
    Εἶναι ἀξιέπαινη καὶ ἐπιθυμητὴ ἡ πρωτοβουλία τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου γιὰ τὸ περιβάλλον. Ὅμως ἡ ζωή, ἡ ὑγεία καὶ ἡ τιμὴ τοῦ Πατριάρχου Εἰρηναίου ποὺ εἶναι καὶ τιμὴ τῆς Ὀρθοδοξίας νομίζουμε ὅτι ἀξίζει κάτι περισσότερο ἀπὸ τὰ παγόβουνα ποὺ λιώνουν στοὺς πόλους, ἀπὸ τοὺς Ἀλιγάτορες τοῦ Ἀμαζονίου, τὶς χελῶνες «καρέτα – καρέτα» καὶ τὶς φώκιες «μονάχους-μονάχους». Κάποια στιγμὴ ἡ Ἐκκλησία θὰ ἀναγνωρίσει τὸ λάθος τῆς στὸ πρόσωπο τοῦ Πατριάρχου Εἰρηναίου (εἶναι ἐξάλλου πρόσφατη ἡ ἔκδοση Πατριαρχικῆς διαγνώμης ἀπὸ τὸν Μακαριστὸ Ἀλεξανδρείας Πέτρο γιὰ τὸν Ἅγιο Νεκτάριο…!).
    Θὰ πρέπει ὅμως γιὰ ἄλλη μία φορᾶ νὰ τραυματίσει τὸ κύρος τῆς ἐπειδὴ θέλει νὰ εἶναι φίλη πρὸς τὸν «Καίσαρα»; Θὰ πρέπει νὰ κάνουμε «ἐκπτώσεις» στοὺς Ἱεροὺς Κανόνες γιὰ νὰ ἱκανοποιήσουμε τοὺς κοσμικοὺς ἄρχοντες; Ἂς μὴν ξεχνοῦμε ὅτι ἡ ἑωσφορικὴ ἀλαζονεία στέρησε ἀπὸ τοὺς πρωτόπλαστους τὸν Παράδεισο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Τότε...και Τώρα..

    Η μόνη λύσις

    Έχομεν την βεβαιότητα, η Σύνοδος των Αγιοταφιτών Πατέρων, μετά την καθαίρεσιν του Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Ειρηναίου, θα υιοθετήση την σωστήν διαδικασίαν εκλογής νέου Πατριάρχου. Δι’ όσους εκ των κληρικών και λαϊκών, τυχόν και δεν την γνωρίζουν, τήν αντιγράφομεν από τον Συναξαριστήν της Ορθοδόξου Εκκλησίας ημών, τόμος ΙΒ σελ.521. Ιδού λοιπόν ο μόνος τρόπος εκλογής:

    Απολιπών τον βίον ο Αρχιερεύς των Ιεροσολύμων Ζαχαρίας (609-632), συνηθροίσθη όλον το πλήθος εις την Εκκλησίαν και κλείσαντες τάς πύλας του Ναού και σφραγίσαντες επιμελώς, ανέμενον έξωθεν, ίνα ίδωσι ποίον Αρχιερέα και Ποιμένα θέλει τους εξαποστείλει ο Θεός, διότι τοιαύτην καλήν συνήθειαν είχον οι άνθρωποι εκείνοι. Οπόταν δηλαδή ήθελον να εκλέξουν νέον Αρχιερέα, έκλειον καλώς τας θύρας του Ναού και όστις ήθελε δυνηθή να ανοίξη αυτάς διά προσευχής, εκείνον ευθύς ως άξιον εχειροτονούσαν. Τότε λοιπόν, ως υπό θείας Χάριτος οδηγηθείς ο ιερός Μόδεστος, έφθασεν εις τάς πύλας του Ναού και ευθύς διά της προσευχής του αι θύραι ηνοίχθησαν και ο θείος Μόδεστος Αρχιερεύς του Θεού αποκατεστάθη, διά την απλότητα, την καθαρότητα και την αγάπην την οποίαν είχεν εις τον Θεόν. Χειροτονηθείς δε Αρχιερεύς ο Άγιος και αγωνιζόμενος καθ΄ εκάστην έτι περισσότερον, του εδόθη τοιαύτη Χάρις εκ Θεού και τοιαύτη πλουσιωτάτη δύναμις, ώστε εκτός από τα άλλα θαύματα και τας ιατρείας, τας οποίας έκαμεν εις τους ανθρώπους, εθεράπευε και τα ζώα.

    Κατοπτρίσθητε, Αγιοταφίται Πατέρες, κατοπτρίσθητε Ρωσοαντιοχειανοί Πατέρες, πού ως λύκοι ωρυόμενοι, με διαπλοκάς και μηχανορραφείας, προσπαθείτε να αλώσετε την Ολκάδα Σιών, την Παμμήτορα. Μετρήθητε διά του θείου αυτού τρόπου αναδείξεως Ποιμένων. Ζυγίσθητε επί του απαιτουμένου βάρους καθαρότητος των Ποιμένων. Πόσον ελλιπείς θα ευρεθήτε! Ναι! Θα ευρεθήτε τρομακτικώς ελλιπείς και μυστηριώδης τις χείρ θα γράψη και δι’ υμάς « επί το κονίαμα του τοίχου του οίκου» υμών ό,τι έγραψε διά τον βασιλέα της Βαβυλώνος Βαλτάσαρ: « Μανή, θεκέλ, φάρες»!

    Προσκυνητώς και μετά σεβασμού βαθυτάτου,


    Ο πρόεδρος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.


    ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΦΩΝΗ
    ΜΟΝΤΡΕΑΛ ΚΑΝΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Μάλλον κάτι δε πάει καλά.Ξεχνάμε όλοι πολύ εύκολα.Ανοίγουμε άσχημες πληγές αντί να θεραπεύουμε θέτοντες πράγματα στη λήθη.Ο Πατριάρχης πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίος (συμφωνώ με το ανεξίτηλο της ιερωσύνης και αφήνω στην άκρη τις γελοιότητες περί καθαίρεσης) βρέθηκε "πρώην" με αποκλειστικά δική του υπαιτιότητα.Η Αδελφότητα του δεν τον ήθελε για Πατέρα και Πατριάρχη.Δεν ενέκρινε τη κάκιστη συμπεριφορά του.Προσωπικά πιστεύω οτι είναι τυχερός που τα πράγματα δεν έγιναν χειρότερα εκείνους τους καιρούς που το αίμα έβραζε και...πάλι καλά που δεν υπήρξαν χειροδικίες ή άλλα απαράδεκτα.΄Αφηνε χωρίς μισθό τους Αγιοταφίτες,καταριόταν,μιλούσε άσχημα και απαξιωτικά.΄Οσον αφορά τα οικονομικά : Δε χρειάζεται ναναι μορφωμένος κανείς για να καταλάβει οτι τόσα χρόνια συντηρείται από...να μας πεί.Οι δικηγόροι και τα δικαστήρια κοστίζουν.
    Βέβαια κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τον κρατά "έγκλειστο".΄Ομως με μια σχετική δικαστική απόφαση το θέμα τελειώνει (αν υπάρχει).
    ΄Ηρθε η ώρα της αλήθειας.Ο πρώην θέλει να ξαναγίνει νύν και να επιβληθεί.Αυτά βεβαια είναι όνειρα θερινής νυχτός!Και ο ίδιος έχει το δικαίωμα στο όνειρο και τη φαντασία.
    Πράκτορες και κουροφέξαλα.Ψέμματα και σκανδαλισμοί.Συκοφαντίες και δυσφημήσεις.Αστυνομικοί και τραμπουκισμοί.Απειλές και εκφοβισμοί.΄Εσπειρε ανέμους ο Μακαριώτατος Ειρηναίος Α΄και θέρισε θύελλες.Κανείς δε θα δοκιμάσει ξανά μία πα τα ίδια.Είναι έξυπνος άνθρωπος και πονηρός.΄Εχει μια ευκαιρία: Να καταστεί κανονικός πρώην Ιεροσολύμων.Τιμημένος και αποκατεστημένος πλήρως.Τότε θα ξαναγίνει ο αξιοσέβαστος.Αν πάλι θέλει να ονειρεύεται δικούς του κόσμους,δικαίωμα του.Με τα όσα έγραψα δεν έβρισα κανένα.Τη γνώμη μου είπα και δε θα ήταν υγιές να συμφωνούμε όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Να αναρτάτε και τα ευπρεπή σχόλια που μιλανε αντίθετα απ τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις του πρώην Ιεροσολύμων κ.Ειρηναίου Α΄.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Αγαπητέ αδελφέ.
    Ο τρόπος που θέσατε το σχόλιό σας σημαίνει ότι εμείς σαν ιστολόγιο έχουμε «συμφέροντα και επιδιώξεις από τον πρώην Ιεροσολύμων κ.Ειρηναίου Α΄

    Επειδή όλα τα σχόλια υπάρχουν στην βάση του ιστολογίου, σας προκαλούμε ευθέως να μας πείτε ποιο ακριβώς ευπρεπές σχόλιο είτε θετικό ή αρνητικό δεν καταχωρήσαμε.

    Γράψτε μας την ημέρα και την ώρα που στάλθηκε.

    Σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να ανακαλέσετε τον ισχυρισμό των συμφερόντων, γιατί δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα ευπρεπές σχόλιο που να μην το δημοσιεύσαμε, πόσο μάλλον να το κάναμε σκοπίμως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Μήν εξάπτεσθε.Κάθε φορά που πάμε να γράψουμε μιά άποψη που δεν ταυτίζεται με τις απόψεις και θέσεις του πρώην Πατριάρχου κ.Ειρηναίου,μόλις πάμε να αναπτύξουμε το θέμα, ο "δαίμων" των Υπολογιστών επεμβαίνει και καταγράφει "δεν μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε και απευθυνθήτε στο μπλόγκ ή κάτι τέτοιο".Μας συνέβη τρείς φορές.Τελευταία,σήμερα νωρίς το απόγευμα.Αυτό βιώσαμε και αυτό καταθέτουμε χωρίς υπαινιγμούς έναντι ουδενός.Δεν μας αφορά καθόλου η όποια σχέση σας με τον πρώην Ιεροσολύμων κ.Ειρηναίο και δεν έχουμε να ανακαλέσουμε οτιδήποτε γιατί δε θίξαμε κανένα.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Η Αγιοταφιτική Αδελφότητα όταν απέσυρε την εμποστοσύνη της απ το πρόσωπο του Πατριάρχου πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίου Β΄και δήλωνε οτι δεν τον θέλει πια για Πατέρα και Πατριάρχης της (2005) ήταν αμυνόμενη.Σε νόμιμη άμυνα αλλά και Κανονική ΄Αμυνα.Αυτά τα απαράδεκτα περί "εγκλεισμών" του κ.Ειρηναίου Α΄απ τον διάδοχο του κ.Θεόφιλο Γ΄(αν και στο βαθμό που αληθεύουν) είναι η εκ Θεού ανταπόδοση σε όσα αυθαίρετα και καταχρηστικά διέπραξε σε βάρος των Αδελφών του Αγιοταφιτών ο κ.Ειρηναίος.Ο ίδιος απαγόρευε σε Αγιοταφίτη να πάει στην Αθήνα για να δεί την άρρωστη Μητέρα του, που η καημένη πέθανε μετά από λίγο χρονικό διάστημα.Αυτό βεβαια δε νομιμοποιεί τον Ιεροσολύμων κ.Θεόφιλο να συμπεριφέρεται σαν διοικητής στρατοπέδου συγκέντρωσης, δεσμοφύλακας και βασανιστής, επειδή είναι "Πατέρας και Πατριάρχης".Αν αποτολμούσε κανείς στη κοσμική πολιτεία να κάνει όσα έκανε ο Ειρηναίος και σε όσα λέγεται οτι πράττει ο Θεόφιλος, θα είχε επέμβει προ πολλού Εισαγγελέας,πολύ πιθανόν να υπήρχαν προφυλακίσεις (προσωρινές κρατήσεις) και αν ήταν άτυχοι θάτρωγαν απ τους αδικημένους ένα μπερντάχι ξύλο που θα το θυμότανε μέχρι τελευταίας πνοής.Αν υπάρχει ακόμα στοιχειώδης ανδρισμός στην Αγιοταφιτική Αδελφότητα, αν ο κ.Ειρηναίος έχει μέσα του φόβο Θεού και αν ο κ.Θεόφιλος δικαίως εγκαλείται (γιατί μπορεί ο άνθρωπος να αμύνεται κατα κανόνα και νόμο από κάποιον που αν και έχασε το θρόνο αρνείται να φύγει απ το Πατριαρχείο και να πάει έντιμα να μείνει κάπου αλλού),τότε ας βρούν λύσεις σε δικάτους προβλήματα που δεν αφορούν τη Πίστη και το Γένος.Και μιά παρατήρηση : η γνωστή θέση του κ.Ειρηναίου οτι τότε (2005) στην Κωνσταντινούπολη δεν έπρεπε να ακουστούν οι κατήγοροι του ( τα γνωστά απαράδεκτα περί τυρείας,φατρίας και παρασυναγωγής ) όσων τον απεκήρυξαν, δείχνει το ήθος και τις διαθλ΄σεις του ανδρός.Πού ακούστηκε "φίμωση" λόγου στην Ορθοδοξία;Ακόμα και απόλυτα σχισματικοί και αιρετικοί είχαν βήμα σε Συνόδους και Συνάξεις, πολλώ δε μάλλον Αγιοταφίτες Πατέρες που ήθελαν να απαλλαγούν από ένα τύραννο, δικτάτορα και σαφέστατης φασιστικής νοοτροπίας άτομο που τους έτυχε "Πατήρ και Πατριάρχης".Ο κ.Ειρηναίος είναι καιρός να αφήσει τη τύχη στου στα χέρια του Θεού.΄Οσο την κράταγε στα χέρια του και συμμετείχε σε έργα χειρών ανθρώπων τάκανε...να μη πώ τί τάκανε.
    ΄Οσον αφορά οτι εξελέγη θεοπνευματικά.Να σταματήσει τις βλασφημίες περί αυτού.Συκοφάντησε,δυσφήμησε,διέσυρε,απαξίωσε,υποτίμησε,φατρίασε και δεν άφησε έγκλημα κατά της Τιμής με τη Ποινική έννοια του όρου που να μη το διαπράξει.Με αυτά τα μέσα και τις μεθόδους κατάλαβε το θρόνο της Σιωνίτιδας και αν είναι "δικαιολογία" πως όλοι έτσι κάνουν τότε "δικαιολογείται" και αυτός.Μόνο που αυτά δεν είναι έργα Θεού αλλά τα επιτρέπει ο Θεός για νάχουν οι άνθρωποι παραδείγματα προς αποφυγή.Με αυτά τα λίγα, εύχομαι να βοηθήσουν όλοι να λήξει αίσια το θέμα του πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίου Α΄, γιατί αρκετά κούρασε. Κανονικός και νόμιμος απ το 2005 Πατριάρχης Ιεροσολύμων είναι ο Θεόφιλος Γ΄. Αυτόν εξέλεξε η Αγιοταφιτική Αδελφότητα και εκείνοςν αποδέχεται,παραδέχεται και μνημονεύει η Ορθοδοξία.Αν όλοι κάνουν λάθος και έχει δίκηο ο κ.Ειρηναίος, θα το φανερώσει ο Θεός.Μέχρι τότε όποιος δεν υπακούει στη Κανονική Τάξη των Ορθοδόξων είναι "εκτός Εκκλησίας".-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Πρός γνώσιν.Αν θέλει ο πρώην Ιεροσολύμων να φύγει απ το Πατριαρχείο και να πάει όπου θέλει,είναι απολύτως ελεύθερος.Δε δικαιούται να μένει εκεί και να παριστάνει τον εν ενεργεία Πατριάρχη με οπαδούς και άλλους.Έφ όσον μένει εκεί υποχρεούται να τηρεί κανονισμούς, όπως όλοι.Τα ξέρει καλά αυτά.Δεν απειλείται από κανένα και δε θίγεται απο κανένα.Ουδείς ασχολείται μαζί του.Αν θέλει να επανέλθει στην Αδελφότητα σαν πρώην Ιεροσολύμων,δεκτός και προσκυνητός.Να ξανακάνει όμως μιά απ τα ίδια ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ.Λοιπόν αν θέλει να φύγει,ελεύθερος.΄Ολα τα υπόλοιπα είναι άλλο ένα κακό σενάριο,ένα φάντασμα κακού καιρού που έφερε την Αδελφότητα στο πρόθυρα του Σχίσματος.Ας κάνει ό,τι τον φωτίσει ο Θεός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Επειδή οι«δαίμονες του τυπογραφείου» ενοχλούν τους ανώνυμους αναγνώστες μας, και επειδή δεν ξέρουν που να εκτονωθούν και το κάνουν με ανώνυμα σχόλια και ψευδεπώνυμα χωρίς να σέβονται τον χώρο που τους φιλοξενεί και τους δίνει βήμα ελευθερίας να εκθέσουν τις απόψεις του, σας ανακοινώνουμε ότι μετά από υπομονή και αντοχή 3 μηνών,σε κάθε μορφής ανωνύμου και ψευδεπωνύμου σχολιασμού αλλά και απειλών, σταματάμε να δημοσιεύουμε σχόλια.

    Νομίζω ότι είχε να ειπωθεί ειπώθηκε, όποιος έχει την ανάγκη να προσθέσει κάτι σοβαρότερο,
    1)Η θα το κάνει επωνύμως με δυνατότητα διασταύρωσης στοιχείων
    2)Η θα στείλει email επωνύμως σε εμάς αν δεν θέλει να δημοσιευτεί.


    Από την διαχείριση των Αναβάσεων

    σας ευχαριστούμε και ευχόμαστε Καλή και ευλογημένη Πεντηκοστή σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου