Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2009

Ιωσήφ Βατοπεδινός (Αρχεία-ομιλίες-βιντεο)1

Για τους επισκέπτες του blog μας που δεν γνωρίζουν τον μακαριστό γέροντα Ιωσήφ τον Βατοπεδινό, χρειάζεται να τον γνωρίσετε για να καταλάβετε τα ψεύδη στο παρακάτω θέμα http://anavaseis.blogspot.com/2009/12/blog-post_19.html
Μπορείτε και εδώ http://anavaseis.blogspot.com/2009/12/blog-post_11.html να καταλάβετε πως δοξάστηκε μετά θάνατον αλλά αντί για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία για να τον γνωρίσετε ο καλύτερος τρόπος είναι οι ίδιες οι ομιλίες του, και τα βίντεο τα οποία έχουμε από τον μακαριστό γέροντα Ιωσήφ, πνευματικό τέκνο του γέροντος της καρδιακής και αδιαλείπτου προσευχής, γέροντος Ιωσήφ του Σπηλαιώτη. (ο καθιστός με το μπαστούνι).Δεσμευόμαστε λοιπόν να σας ανεβάσουμε όσα αρχεία με τον γέροντα Ιωσήφ διαθέτουμε και παρακαλούμε όσους φίλους αναγνώστες έχουν αρχεία με τον γέροντα και θέλουν να τα διαθέσουν, να έρθουν σε επαφή μαζί μας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση anavaseis@gmail.com.Patir_Iosif_Vatopaidinos_S271a.mp3
Patir_Iosif_Vatopaidinos_S271b.mp3

Ένα μικρό φωτογραφικό οδοιπορικό του γέροντα από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου.

Από τις Σπηλιές της Αγίας Άννας έως την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.
«Από το προσωπικό μας φωτογραφικό αρχείο και για όλους όσοι γνώρισαν, αγάπησαν και θέλουν να θυμούνται τον Γέροντα Ιωσήφ προσφέρουμε μερικές φωτογραφίες της αγιορείτικής του πορείας.
joseph1

Το 1946 έρχεται από την Κύπρο στο Άγιο Όρος, στη Σκήτη της Αγίας Άννας ο Γέροντας Ιωσήφ. Φωτογραφία που ήταν στο διαβατήριο του.


joseph2
Στις Σπηλιές της Αγίας Άννας. Ο ναός του Τιμίου Προδρόμου της Συνοδείας του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστή στην οποία ανήκε ο Γέροντας Ιωσήφ.


joseph3
Η Συνοδεία του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστή. Πίσω από τον καθήμενο Όσιο Ιωσήφ είναι ο Γέροντας Ιωσήφ.


joseph4
Το κελλί του Ευαγγελισμού στη Νέα Σκήτη όπου παρέμεινε η Συνοδεία μέχρι την κοίμηση του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστή.
joseph5
Ο Γέροντας Ιωσήφ στη Νέα Σκήτη πριν κάνει Συνοδεία, μερικά χρόνια μετά την κοίμηση του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστή.


joseph6
Μερικά χρόνια μετά (το 1982) στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου όπου έμεινε για λίγο καιρό με τους πρώτους μοναχούς της Συνοδείας του. Εδώ είναι με τον π. Παΐσιο, τον Ιερομόναχο Αθανάσιο ( τώρα Μητροπολίτη Λεμεσού) και τον κοσμικό τότε και τώρα Μοναχό Νήφωνα.Το κελλί του Ευαγγελισμού στη Νέα Σκήτη όπως το ανοικοδομήσε και το επέκτεινε για τις ανάγκες της Συνοδείας του ο Γέροντας Ιωσήφ, μέχρι τη χρονιά που έφυγαν για την Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου.
Το κελλί του Ευαγγελισμού στη Νέα Σκήτη όπως το ανοικοδομήσε και το επέκτεινε για τις ανάγκες της Συνοδείας του ο Γέροντας Ιωσήφ, μέχρι τη χρονιά που έφυγαν για την Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου.
Στη συνέχεια μερικές φωτογραφίες από τη ζωή και τα διακονήματα στο κελλί.Στη Μονή
Στα χωράφια
Φροντίζοντας τα ζωντανά.
Τα μουλάρια του γέροντα, ο Κίτσος και ο Καστάνης.Στο ψάρεμα
Στο ψάρεμα


Στην Κουζίνα
Στην ΚουζίναΜετά τα διακονήματα η ξεκούραση. Ο Γέροντας δεν ξεχώριζε τον εαυτό του από κανένα διακόνημα. Ήταν και Γέροντας και «υποτακτικός» της αγάπης.
Μετά τα διακονήματα η ξεκούραση. Ο Γέροντας δεν ξεχώριζε τον εαυτό του από κανένα διακόνημα. Ήταν και Γέροντας και «υποτακτικός» της αγάπης.


Με τον παραδελφό του μακαριστό παπα- Χαράλαμπο, τότε Ηγούμενο της Μονής Διονυσίου σε επίσκεψή του στη Νέα Σκήτη (1986).
Με τον παραδελφό του μακαριστό παπα- Χαράλαμπο, τότε Ηγούμενο της Μονής Διονυσίου σε επίσκεψή του στη Νέα Σκήτη (1986).


Ο Γέροντας σε ώρα προσευχής στην αυλή του κελλιού του Ευαγγελισμού.
Ο Γέροντας σε ώρα προσευχής στην αυλή του κελλιού του Ευαγγελισμού.


Το εσωτερικό του κελλιού του Γέροντα στον Ευαγγελισμό.
Το εσωτερικό του κελλιού του Γέροντα στον Ευαγγελισμό.


Εδώ ο Γέροντας μπροστά στο γραφείο του, όπου περνούσε πολλές ώρες απαντώντας στα πολλά γράμματα που του έστελλαν και συγγράφοντας τα βιβλία που μας άφησε ως παρακαταθήκη.
Εδώ ο Γέροντας μπροστά στο γραφείο του, όπου περνούσε πολλές ώρες απαντώντας στα πολλά γράμματα που του έστελλαν και συγγράφοντας τα βιβλία που μας άφησε ως παρακαταθήκη.

Ο Γεροντας με τους δύο ιερομόναχους της Συνοδείας του (το 1985) τον Αθανάσιο (Μητροπ. Λεμεσού) και τον Εφραίμ (Καθηγούμενο της Ι. Μ. Μ. Βατοπαιδίου)
Ο Γέροντας με τους δύο ιερομόναχους της Συνοδείας του (το 1985) τον Αθανάσιο (Μητροπ. Λεμεσού) και τον Εφραίμ (Καθηγούμενο της Ι. Μ. Μ. Βατοπαιδίου)


joseph19
Τελευταία φωτογραφία στη Νέα Σκήτη το Πάσχα του 1987 πριν την αναχώρηση για την Ι. Μ. Μ. Βατοπαιδίου.


joseph20
Ο Γέροντας Ιωσήφ τα πρώτα χρόνια στη Ι. Μ. Μ. Βατοπαιδίου. Βαθειά σκέψη, δύσκολη αρχή…


Μάϊος του 1988. Μπροστά στη πύλη της Ι. Μ. Μ. Βατοπαιδίου με τους παραδελφούς του Εφραίμ Κατουνακιώτη και Εφραίμ Καθηγούμενο (τότε) της Ι. Μ. Φιλοθέου.
Μάϊος του 1988. Μπροστά στη πύλη της Ι. Μ. Μ. Βατοπαιδίου με τους παραδελφούς του Εφραίμ Κατουνακιώτη και Εφραίμ Καθηγούμενο (τότε) της Ι. Μ. Φιλοθέου.


1989. Το πρώτο Πάσχα στην Ι. Μ. Μ. Βατοπαιδίου. Ο Γέροντας κοιτάζει με έκπληξη προς το μέρος που οι κοσμικοί όταν άκουσαν το «Χριστός Ανέστη» άναψαν κροτίδες από τη χαρά τους...
1989. Το πρώτο Πάσχα στην Ι. Μ. Μ. Βατοπαιδίου. Ο Γέροντας κοιτάζει με έκπληξη προς το μέρος που οι κοσμικοί όταν άκουσαν το «Χριστός Ανέστη» άναψαν κροτίδες από τη χαρά τους…


σάρωση0001Κυριακή της Τυρινής – Μάρτιος 1990. Ημέρα εκλογής του Γέροντα Εφραίμ ως Ηγουμένου της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου.


joseph23

Κυριακή των Μυροφόρων (Απρίλιος 1990). Ημέρα της ενθρονίσεως του Καθηγουμένου Εφραίμ. Μαζί τους διακρίνεται και ο τότε Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους (μακαριστός) Θεόκλητος Διονυσιάτης.


joseph24
Μετά την ενθρόνιση, κέρασμα στο συνοδικό της μονής. Διακρίνεται ο τότε Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Κ. Λούλης, ο τότε Μητροπ. Δημητριάδος και μετέπειτα Αρχιεπίσκοπος Αθηνών μακαριστός Χριστόδουλος, ο Ηγούμενος της Ι. Μ. Σταυροβουνίου (Κύπρου), ο Καθηγούμενος Εφραίμ και ο Γέροντας Ιωσήφ.


 
joseph25
Σεπτέμβριος 1991. Επίσκεψη στην Ι. Μ. Μ. Βατοπαιδίου του τότε Οικουμενικού Πατριάρχου Δημητρίου.joseph26

Το κελλί όπου τα τελευταία χρόνια «ησύχαζε» ο Γέροντας και εκοιμήθη «εν Κυρίω».joseph27

Μια από τις τελευταίες φωτογραφίες, το Πάσχα του 2009, το τελευταίο της επίγειας ζωής του.joseph28

«Προσδοκώ ανάστασιν νεκρών»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου