Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Ιερωμένος του Ισλάμ εξαίρει το "θάρρος" του ισλαμιστή δολοφόνου για τον δημόσιο αποκεφαλισμό του Βρετανού στρατιώτη


Ιερωμένος του Ισλάμ εξαίρει το θάρρος του δολοφόνου για τον δημόσιο αποκεφαλισμό του Βρετανού στρατιώτη

 Ένας συριακής καταγωγής ιερωμένος του Ισλάμ, ο οποίος είχε διδάξει τον έναν εκ των δύο δραστών της πρόσφατης ειδεχθούς δολοφονίας ενός Βρετανού στρατιώτη εκτός υπηρεσίας σε δρόμο του Λονδίνου, εξαίρει το "θάρρος" του, σημειώνοντας ότι οι μουσουλμάνοι θα δουν την επίθεση αυτή ως ένα πλήγμα σε έναν στρατιωτικό στόχο.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε από την Τρίπολη, στο βόρειο Λίβανο, όπου ζει από το 2005 που εξορίστηκε από την Βρετανία, ο Όμαρ Μπάκρι, ιδρυτής της απαγορευμένης βρετανικής ισλαμιστικής οργάνωσης Αλ Μουχατζιρούν, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι γνώρισε τον ύποπτο για την δολοφονία Μάικλ Αντεμπολάτζο πριν από μια δεκαετία.
"Όταν είδα το βίντεο τον αναγνώρισα αμέσως", σημείωσε ο Μπάκρι στο Ρόιτερς.

"Αυτό που με εξέπληξε είναι ότι αυτός ο ήσυχος άνδρας, ο πολύ ντροπαλός άνδρας, αποφάσισε να πραγματοποιήσει μια επίθεση κατά ενός Βρετανού στρατιώτη μέρα μεσημέρι, εν μέση οδώ στην Βρετανία. Στο ανατολικό Λονδίνο. Αυτό είναι απίστευτο", σχολίασε.

"Όταν το είδα αυτό, ειλικρινά εξεπλάγην πάρα πολύ, να στέκει ακλόνητος, θαρραλέος, γενναίος. Να μη τρέχει να το σκάσει. Αντ' αυτού, δήλωσε γιατί το έκανε και ήθελε να το ακούσει όλος ο κόσμος", πρόσθεσε ο Μπάκρι.

Ο 28χρονος Αντεμπολάτζο, ο οποίος γεννήθηκε στην Βρετανία από μια χριστιανική οικογένεια από την Νιγηρία, ήταν γνωστός με το προσωνύμιο Μουτζάχιντ —μαχητής— μετά τον προσηλυτισμό του στο Ισλάμ όταν ήταν έφηβος σε προάστιο του βορειοανατολικού Λονδίνου.

Ο Αντεμπολάτζο είναι που βιντεοσκοπήθηκε με ματωμένα χέρια λίγες στιγμές μετά την δολοφονία του 25χρονου Βρετανού Λι Ρίγκμπι, ο οποίος είχε πολεμήσει στον πόλεμο στο Αφγανιστάν. Κρατώντας στο χέρι του το μαχαίρι και τον μπαλτά με τα οποία διέπραξε το ειδεχθές έγκλημα, ο Αντεμπολάτζο δηλώνει στην κάμερα ότι η δολοφονία αυτή έγινε σε εκδίκηση για την βρετανική συμμετοχή σε πολέμους σε ξένες χώρες.

Ο Μπάκρι σημείωσε ότι η οργάνωσή του Αλ Μουχατζιρούν δεν έχει καμία σχέση με την επίθεση αυτή, καθώς τα μέλη της έχουν να δουν τον Αντεμπολάτζο από το 2005.

Ωστόσο ο Άντζεμ Σουντάρι, ο οποίος ανέλαβε την ηγεσία της Αλ Μουχατζιρούν όταν εξορίστηκε ο Μπάκρι από την Βρετανία, δήλωσε στο Ρόιτερς ότι ο Αντεμπολάτζο παρευρισκόταν στις εκδηλώσεις της οργάνωσης ως πριν από περίπου δύο χρόνια.

"Ίσως πολλοί άνθρωποι στην Βρετανία, μουσουλμάνοι και μη, να μην μπορούν να συγχωρέσουν τον Μάικλ γι' αυτό που έκανε. Αυτοί το καταδικάζουν. Αλλά οι μουσουλμάνοι στον κόσμο δεν τον βλέπουν με τον ίδιο τρόπο. Οι μουσουλμάνοι σε αυτήν την χώρα είναι πολύ χαρούμενοι, υπερήφανοι γι' αυτόν. Τον βλέπουν όπως έναν μαχητή για την ελευθερία που επιτίθεται σε μια στρατιωτική βάση", πρόσθεσε.

Ο Μπάκρι κατέληξε λέγοντας ότι ζει στον Λίβανο από το 2005 βάσει συμφωνίας με την οποία του απαγορεύεται να εγκαταλείψει την χώρα αυτή για 30 χρόνια. Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, έχει καθημερινή επαφή με φοιτητές στην Βρετανία.

Πηγή: ΑΠΕ - http://news247.gr/eidiseis/kosmos/news/ierwmenos_toy_islam_eksairei_to_tharros_toy_dolofonoy_toy_vretanou_stratiwth.2266907.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου